1. خانه
  2. /
  3. کتاب زندگی پرافتخار مالک اشتر

کتاب زندگی پرافتخار مالک اشتر

3.5 از 1 رأی

کتاب زندگی پرافتخار مالک اشتر

(قهرمان قهرمانان)
Malek Ashtar
٪10
180000
162000
معرفی کتاب زندگی پرافتخار مالک اشتر
«زندگی پرافتخار مالک اشتر؛ قهرمان قهرمانان» نوشته‌ی محمد محمدی اشتهاردی از مجموعه‌ی 10 جلدی «داستان زندگی اصحاب پیامبر» است که در هر جلد به زندگی یکی از یاران او می‌پردازد.
مالک بن حارث معروف به مالک اشتر نخعی از یاران ویژه و از فرماندهان سپاه امام علی (ع) بود. پیامبر در حدیثی مالک را از مومنان واقعی معرفی کرده و علی(ع) مقام و منزلت او را برای خود، چونان مقام خود در نزد پیامبر دانسه است. اگر چه مالک در دوران پیامبر (ص) مسلمان شد، اما موفق به دیدار وی نشد. مالک اشتر در دوران حاکمیت ابوبکر، عمر و عثمان با آن‌ها همکاری داشت و در جنگ‌ها شرکت می‌کرد. او به بعضی از کارهای عثمان و کارگزاران او اعتراض داشت و از این رو به شام و سپس به حمص تبعید شد. با کشته شدن عثمان، مالک مردم را به بیعت با علی(ع) دعوت کرد و خود اولین بیعت‌کننده بود. مالک پس از بیعت خود با علی(ع) ضمانت داد که همه مردم کوفه نیز با او بیعت کنند. او از کسانی بود که در هدایت مردم به بیعت با علی(ع) نقش داشت و با بیان اینکه «علی وصی اوصیا و وارث علم انبیاست» مردم را به بیعت با او دعوت می‌کرد. مالک در جنگ‌های جمل و صفین شرکت داشت.
با آشفته شدن اوضاع مصر که آن هنگام، محمد ابن ابی‌بکر والی‌اش بود علی(ع) حکومت مصر را به مالک سپرد. معاویه که می‌دانست با وجود اشتر فتح مصر دشوار می‌شود، با فرستادن پیامی به یکی از ماموران خراج با وعده‌ی نگرفتن خراج از او، او را به کشتن مالک برانگیخت. اشتر در راه مصر بود که مامور معاویه شربت عسل مسمومی را به مالک نوشاند و او را به شهادت رساند.
امام علی (ع) وقتی مالک را به فرمانداری مصر منصوب کرد به وی نامه‌ای نوشت و در بخش عمده‌ای از این نامه، چگونگی رفتار حکومت و مسئولان حکومتی با شهروندان مسلمان و غیرمسلمان و وظایف حکومت برای آبادانی مملکت و شکوفایی جامعه را بیان کرد. علی (ع) در نامه‌ای خطاب به مصریان، مالک را شمشیری از شمشیرهای خداوند معرفی کرده است، که در ایام ترس چشم بر هم نمی‌نهد و از بیم مصائب، از دشمن نمی‌هراسد. علی(ع) در هنگام دریافت خبر وفات مالک اشتر، جایگاه او را در برابر خود، چونان جایگاه خود در برابر پیامبر(ص) دانست.
«زندگی پرافتخار مالک اشتر؛ قهرمان قهرمانان» مخاطبان را بااین شخصیت برجسته و یار امام علی (ع) آشنا و آن‌ها را دعوت به حق‌طلبی و مبارزه با ستم می‌کند.
درباره محمد محمدی اشتهاردی
درباره محمد محمدی اشتهاردی
محمد ملامحمدی مشهور به محمد محمدی اشتهاردی در ۱ بهمن ۱۳۲۳ در اشتهارد متولد شد.وی مفسر قرآن و نویسنده ای توانا در حوزه علمیه قم بود. وی همچنین از اعضای اصلی تفسیر نمونه قرآن بوده است. در کودکی، نخست به مکتب خانه برای یادگرفتن روخوانی قرآن، سپس به دبستان رفت و در کلاس پنجم در تعطیلات تابستانی به حوزه علمیه اشتهارد که از چند نفر محدود در حسینیه محل، تشکیل می شد جذب شد لذا دبستان را رها کرده و به تحصیل ادبیّات علوم حوزوی مشغول شد.
محمدی اشتهاردی کتاب سیوطی را می خواند، که در سال ۱۳۳۸ به قم برای ادامهٔ تحصیل مهاجرت نمود.
قبل از ازدواج نخست در مدرسه ستیه، سپس در مدرسه حجتیه و مدرسه خان و مدرسه فیضیه مسکن گزید.
دوره سطح را بیش تر توسط آیات عظام حسین شب زنده دار جهرمی، غلامرضا صلواتی، علی پناه اشتهاردی، علی مشکینی و ناصر مکارم شیرازی خواند و چند سال در درس خارج در کلاس آیات عظام میرزا هاشم آملی و ناصر مکارم شیرازی، و سید محمدرضا گلپایگانی شرکت نمود.
بخشی از منظومهٔ سبزواری و فلسفه را در محضر آیات عظام جعفر سبحانی، و مهدی حائری و بخشی از علوم روز را در کلاس استاد محمد محقق لاهیجی (نماینده آیت الله بروجردی در آلمان) آموخت. همچنین در درس تفسیر آیت الله خزعلی نیز شرکت نمود .
دسته بندی های کتاب زندگی پرافتخار مالک اشتر
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب زندگی پرافتخار مالک اشتر" ثبت می‌کند