1. خانه
  2. /
  3. کتاب همسران هنرمندان

کتاب همسران هنرمندان

نویسنده: آلفونس دوده
3.8 از 1 رأی

کتاب همسران هنرمندان

Les Femmes D'artistes
انتشارات: نشر مان
٪15
135000
114750
معرفی کتاب همسران هنرمندان
کتاب «همسران هنرمندان» نوشته‌ی آلفونس دوده مجموعه‌ای از دوازده داستان کوتاه است که به زندگی همسران هنرمندان مرد در فرانسه‌ی قرن نوزدهم می‌پردازد. در آغاز کتاب بحثی بین یک شاعر و یک نقاش مطرح می‌شود در مورد اینکه که آیا هنرمند می‌تواند ازدواج کند یا نه. این گفت‌وگو زمینه‌ساز ورود به داستان‌هایی می‌شود که هرکدام بر یکی از این زوج‌ها تمرکز دارند. فضای داستان‌ها بیشتر شهری است و موقعیت‌هایی را به تصویر می‌کشد که در آن‌ها زندگی خانوادگی با خواسته‌ها و ذهنیات هنری تداخل پیدا می‌کند.
هر داستان به زندگی یک زن در کنار یک مرد هنرمند می‌پردازد، چه نقاش، چه شاعر یا بازیگر، و از زاویه دید زن، رابطه‌ی میان آن‌ها را روایت می‌کند. این زنان اغلب با چالش‌هایی مانند کم‌توجهی، فقر، تنهایی، حسادت و فشارهای اجتماعی مواجه‌اند. نویسنده تلاش کرده شرایط روانی و اجتماعی این افراد را با نثری ساده و گاهی طعنه‌آمیز بازگو کند. در داستان‌ها این زنان یا نقش حمایتی و سازگار دارند، یا در برابر فشارها از هم می‌پاشند.
ساختار روایت‌ها بیشتر توصیفی و گزارشی است و از ایجاد کشمکش‌های پرهیجان یا پایان‌های دراماتیک پرهیز می‌شود. در برخی داستان‌ها، زن در تلاش است تا زندگی هنری همسرش را نظم بدهد یا نجات دهد، اما نتیجه معمولا با شکست یا دل‌زدگی همراه است.
این اثر تصویری از موقعیت اجتماعی زنان در کنار مردان هنرمند آن دوره ارائه می‌دهد، بدون آن‌که آن‌ها را قهرمان یا قربانی صرف نشان دهد. بیشتر تمرکز روی تأثیرات زندگی مشترک بر روند کاری هنرمند و آسیب‌هایی است که زنان از این رابطه‌ها متحمل می‌شوند. زبان کتاب توصیفی و گاهی آمیخته با طنز ملایم است، اما محتوای آن به مسائل جدی‌تری مثل نابرابری، تنهایی، و محدودیت‌های اجتماعی برای زنان در بستر روابط عاطفی و هنری می‌پردازد.
درباره آلفونس دوده
درباره آلفونس دوده
آلفونس دوده (Alphonse Daudet) (زاده ۱۳ مه ۱۸۴۰ - درگذشته ۱۶ دسامبر ۱۸۹۷) نویسنده فرانسوی بود. او پدر نویسندگان، لئون دوده و لوسین دوده بود. او در ۱۵ سالگی به پاریس رفت و به نوشتن داستان، نمایشنامه و شعر سرایی پرداخت. دوده با داستان نامه‌های آسیای من مشهور شد. آلفونس برای روزنامه‌ها، بخصوص فیگارو چیز می‌نوشت، در یک فاصله ۵ ساله منشی خصوصی "دوک موری" بود، اولین کتاب‌ها و داستان‌هایش او را سرشناس کرد، اولین نمایشنامه اش به نام "آخرین بُت" در تماشاخانه اودئون بر روی صحنه آمد و بسیار جلب توجه کرد، با فردریک میسترال آشنا شد و معاشرت با وی شور و شوق او را برای زندگی پُر هیجان مردم جنوب فرانسه بیدار کرد، زندگی نامساعد دوره جوانی و بیماری ای که در تمام عمر گریبان دوده را رها نکرد وی را رنجور ساخت، مدتی را در الجزیره و قسمت آخر را در جزیره کرس گذرانید، مهمترین میوه توقف کوتاه او در مستعمره الجزایر، داستان "chapatin tueur des lions" بود که قهرمانش طرح مقدماتی "تارتارن" یکی از مشهورترین آثارش شد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب همسران هنرمندان" ثبت می‌کند