1. خانه
  2. /
  3. کتاب انسان در اسلام

کتاب انسان در اسلام

نویسنده: رضا اکبریان
جدید
3.5 از 1 رأی

کتاب انسان در اسلام

Man in Islam
٪15
310000
263500
معرفی کتاب انسان در اسلام

این نوشتار به بررسی آراء فلاسفۀ اسلامی دربارۀ انسان با تاکید بر نظر علامه طباطبایی می پردازد. نظر علامه طباطبایی درباره انسان، نظریه‌ای بدیع است. او برخلاف فیلسوفان پیشین، بحث درباره انسان را بحثی متافیزیکی نمی‌داند و در نظریه بدیع خود معتقد است انسان عالمی جدای از عوالم نیست، بلکه انسان در نشئه فی الدنیا دارای یک دائره وجودی است که در پیدایش و رشد، هم تحت تاثیرنظام حقایق قرار دارد و هم تحت تاثیر نظام اعتباریات که محفوف است به نظام حقایق در عالم مثال، عالم عقول و نظام اسماء و صفات در نشئه قبل الدنیا و عالم برزخ و قیامت در نشئه بعد الدنیا. و آن‌چه این سه نشئه را به هم متصل می‌کند و از آن به “من” تعبیر می کند از تجرد، وحدت و بساطت برخوردار است.

ایشان «فلسفه انسان» را متفاوت از «فلسفه مابعدالطبیعه» می‌داند و متناسب با آیات و روایات اذعان دارد که انسان موجودی است که هم می‌تواند علم داشته باشد هم می¬تواند ایمان داشته باشد که علمش یک امر اضطراری و مقدمه ایمان است. ایمانش امر اختیاری است و به اراده و اختیار انسان برمی‌گردد. از این‌رو نمی‌توان ایمان را لازمه جدایی‌ناپذیر علم دانست. کتاب حاضر علاوه بر تحلیل دیدگاه‌های علامه در مقایسه با نظریات فلاسفه بزرگ اسلامی، می‌تواند الگویی نو برای نظریه‌پردازی در تفکر فلسفی و دینی ما در باره انسان به حساب آید.

درباره رضا اکبریان
درباره رضا اکبریان
رضا اکبریان متولد سال 1332، دارای دکتری فلسفه و کلام اسلامی از دانشگاه تربیت مدرس (1377)، کارشناسی ارشد الهیات و معارف اسلامی از مدرسه عالی تربیتی و قضایی، ایران (1370) و کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه تهران، ایران (1358) می باشد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب انسان در اسلام" ثبت می‌کند