1. خانه
  2. /
  3. کتاب خلقیات نیما

کتاب خلقیات نیما

3.1 از 1 رأی

کتاب خلقیات نیما

Kholghiyat-e Nima
انتشارات: مازیار
ناموجود
110000
معرفی کتاب خلقیات نیما

«پیرمرد چشم ما بود» عنوان احترام‌آمیز مقاله‌ای است از زنده‌یاد جلال آل‌احمد درباره‌ی نیمایوشیج [علی اسفندیاری] که در آن با گوشه‌هایی از زندگی خصوصی و خلق‌وخوی شاعر «افسانه» یا پدر شعر نو آشنا می‌شویم. آغاز این مقاله، اشاره به نخستین دیدار دورادور است و مقدمه‌ی آشنایی و بعدها انس و الفت آن دو نامدار عرصه‌ی شعر و نثر ادبیات معاصر فارسی. آل‌احمد می‌گوید: «بار اول که پیرمرد را دیدم در کنگره‌ی نویسندگان بود که خانه‌ی وکس در تهران علم کرده بود، تیرماه زبروزرنگ می‌آمد و می‌رفت. دیگر شعرا کاری به کار او نداشتند. من هم که شاعر نبودم وعلاوه بر آن جوانکی بودم و توی جماعت بر خورده بودم. شبی که نوبت شعر خواندن او بود یادم است برق خاموش شد و روی میز خطابه، شمعی نهادند و او در محیطی عهد بوقی «آی آدم‌ها»یش را می‌خواند. سر بزرگ و تاسش برق می‌زد و گودی چشم‌ها و دهان عمیق شده بود. و خودش ریزه‌تر می‌نمود. و تعجب می‌کردی که این فریاد از کجای او درمی‌آید؟! بعد، اولین مطلبی که درباره‌اش دانستم همان مختصری بود که به‌عنوان شرح حال، در مجموعه‌ی کنگره چاپ زد و مجله‌ی موسیقی و آن کارهای اوایل را پس از این بود که دنبال کردم و یافتم.»

این آشنایی دورادور طی سال‌های بعد به دوستی می‌انجامد و پس از آن‌که همسایه می‌شوند و کار به رفت‌وآمد خانوادگی و دیدار هر روزه می‌رسد و ادامه دارد تا شب آخر که نیم‌شب بر بالین نیمای ازدست‌رفته «والصافات صفا»می‌خواند. جلال، در فاصله‌ی اولین دیدار و آخرین بدرود از خلق‌وخوی نیما چیزها دستگیرش شده که به قلم آورده است.

درباره ابراهیم قیصری
درباره ابراهیم قیصری
ابراهیم قیصری از پیشکسوتان و ادبای بزرگ معاصر بندرماهشهر می باشد. او در چهارم مهرماه سال ۱۳۱۵ ه ش در بندرماهشهر دیده به جهان گشود. تحصیلات شش ساله ابتدایی را در دبستان حافظ بندرماهشهر و دوره شش ساله دبیرستان را به صورت شرکت در امتحانات متفرقه در دو سال گذرانید. پس از آن در رشته ادبیات فارسی دانشگاه مشهد به تحصیل مشغول و دانشنامه کارشناسی را از آن دانشگاه اخذ نمود و چند سال پس از آن موفق به اخذ کارشناسی ارشد و متعاقباً دکتری ادبیات فارسی در سال ۱۳۵۳ ه ش از دانشگاه تهران شد. ایشان از ابتدای به رشته ادبیات و تدریس در این زمینه علاقه وافری داشت و در دورانی که دیپلم ادبی بود در دبیرستان های بندرماهشهر تدریس می کرد و دانش آموزان آن سال ها خاطرات شیرینی از کلاس های درس او دارند، پس از اخذ مدرک دکتری جزء هئیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گردید و هم اکنون چند سالی است که بازنشسته شده است ولی با توجه به پشتکار و علاقه ی بسیاری که به تعلیم و تربیت و انتقال تجارب و دانسته های خود به دیگران دارد از پا ننشسته و هم چنان به تدریس و تعلیم فرزندان ایران در رشته ادبیات فارسی در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول می باشد. ایشان علاوه بر تدریس، آثار، کتب و مقالات بسیاری را تألیف کرده است. وی در مجامع علمی بسیاری نیز شرکت فعال دارد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خلقیات نیما" ثبت می‌کند