1. خانه
  2. /
  3. کتاب نامه‌هایی از جنگ

کتاب نامه‌هایی از جنگ

نویسنده: هاینریش بل
1 از 1 رأی

کتاب نامه‌هایی از جنگ

Briefe aus dem Krieg 1939-1945
ناموجود
885000
معرفی کتاب نامه‌هایی از جنگ

در دوران جنگ جهانی دوم سال‌های 1939-1945 بل حدود شش سال، به‌عبارتی دوهزار روز پشت جبهه‌های نبرد آلمان نازی به‌عنوان نیروی مخابرات بی‌سیم‌چی آشپز دیده‌بان و نگهبان انباردار کتابدار یا مترجم زبان‌های روسی هلندی، فرانسوی نروژی و... خدمت کرده است. او را هیچ‌گاه به‌عنوان سرباز جنگنده به جبهه‌ها اعزام نکردند زیرا از بیماری‌های مفاصلی و روماتیسمی رنج می‌برده. شاید یک یا دو بار به جبهه‌ها  به مدت خیلی کوتاه اعزام ‌شده و هر دو بار هم مجروح گشته که خوشبختانه به‌زعم ما خوانندگان امروزش برای همیشه از جنگیدن با دشمنان ساختگی توسط حزب نازی محروم می‌شود. این برای نویسنده‌ای چون هاینریش بل فرصت و مجالی طلایی بوده که 878 نامۀ منظم به پدر و مادرش و به‌ویژه به دوست‌دختر سابق و همسر آتی‌اش آنه‌ماری سچ را به رشتۀ تحریر در‌آورد.

در اکثر نامه‌های هاینریش بل به همسرش آنه‌ماری سچ ما به‌عنوان خوانندگان این نامه‌ها که بعدا اجازه سرک کشیدن داریم، اتفاقا خودمان را نامحرم نمی‌دانیم و انگار راوی نامه‌ها هم مایل است که ما را هم دعوت به خواندن نگارش نامه‌های خود بنماید. علی‌رغم اینکه همیشه از جنگ به‌عنوان پدیدۀ نفرت‌انگیز یاد می‌کند اتفاقا به فرازهای انسانی هم توجه ویژه داشته است. بدین خاطر است که گه‌گاه گله و شکایت از این دارد که اوقات فراغتش را به نحو احسن به‌کار نمی‌گیرد. در اکثر نامه‌هایش از کتاب و کتابخوانی قلم و کاغذ و جوهر و مکانی آرام برای امر نگارش به‌طور ویژه یاد می‌کند حاصل را به سمع و بصر دلداده‌اش می‌رساند و حتی بعضی روزها دو الی سه نامه می‌نویسد ولع نگارش. بل اعتراف می‌کند که به‌شدت به نامه‌نگاری‌های در جهان میان انسان‌‌های بزرگ به‌ خصوص نویسندگان هنرمندان فلاسفه و ادبا علاقه‌مند است و یادداشت‌های روزانۀ انسان‌های مشهور را به‌شدت پیگیری می‌نموده. این همانا برخاسته از دوران کارآموزی کتابداری در شهر بن آلمان است که او قبل از ورود به نظام سربازی فرا گرفته و از ذخایر کتابخانه‌ای کتابداری و دانش نشر کتاب اطلاعات بسیار وسیعی داشته که مطمئنا در رشد و توسعۀ پلکانی این نویسنده نقش سترگی ایفا نموده است.


درباره هاینریش بل
درباره هاینریش بل
هاینریش بل، ۲۱ دسامبر ۱۹۱۷ در شهر کلن به دنیا آمد. در بیست سالگی پس از اخذ دیپلم در یک کتابفروشی مشغول به کار شد اما سال بعد از آن، هم زمان با آغاز جنگ جهانی دوم به خدمت سربازی فراخوانده شد و تا سال ۱۹۴۵ را در جبهه های جنگ به سربرد. با این که خانواده اش با نازی ها و حزب ناسیونال سوسیالیسم مخالف بودند، او در ابتدا با آن ها همدلی داشت.بل در سال ۱۹۴۲ با آن ماری سش ازدواج کرد که اولین فرزند آن ها، به نام کرسیتف، در سال ۱۹۴۵ بر اثر بیماری از دنیا رفت. پس از جنگ به تحصیل در رشته ی زبان و ادبیات آلمانی پرداخت.در سال ۱۹۴۷ اولین داستان های خود را به چاپ رسانید و با چاپ داستان قطار به موقع رسید، در سال ۱۹۴۹، به شهرت رسید؛ در سال ۱۹۵۱ با برنده شدن جایزه ی ادبی گروه ۴۷ برای داستان گوسفند سیاه، موفق به دریافت اولین جایزه ی ادبی خود شد. در ۱۹۵۶ به ایرلند سفر کرد تا سال بعد، کتاب یادداشت های روزانه ی ایرلند را به چاپ برساند.در ۱۹۷۱ ریاست انجمن قلم آلمان را به عهده گرفت. او در سال ۱۹۷۲ توانست به عنوان دومین آلمانی، بعد از توماس مان، جایزه ی ادبی نوبل را از آن خود کند.هاینریش بل، خروج خود و همسرش را از کلیسای کاتولیک، در سال ۱۹۷۶، اعلام کرد. او در ۱۶ ژوئیه-ی ۱۹۸۵ از دنیا رفت و جسد او در نزدیکی زادگاهش به خاک سپرده شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نامه‌هایی از جنگ" ثبت می‌کند