1. خانه
  2. /
  3. کتاب کمک های اولیه عاطفی

کتاب کمک های اولیه عاطفی

نویسنده: گای وینچ
4 از 1 رأی

کتاب کمک های اولیه عاطفی

تکنیک های کاربردی برای درمان احساس شکست، طرد شدن، احساس گناه و سایر...
Emotional First Aid
انتشارات: ارجمند
ناموجود
371000
معرفی کتاب کمک های اولیه عاطفی
وقتی گای وینچ، روان‌شناس بالینی آمریکایی، کتاب «کمک‌های اولیه عاطفی» را نوشت، ایده‌ی محوری‌اش را از جایی گرفت که کمتر کسی به آن توجه می‌کند: ما برای زخم‌های جسمی‌مان همیشه ابزار مراقبت فوری داریم، اما برای زخم‌های روانی روزمره‌مان اغلب هیچ راهکار آماده‌ای نداریم. همین مسئله نقطه‌ی آغاز این کتاب است؛ جایی که وینچ می‌پرسد چرا وقتی انگشتمان بریده می‌شود بی‌درنگ آن را ضدعفونی می‌کنیم، اما وقتی طرد می‌شویم، شکست می‌خوریم یا احساس گناه می‌کنیم، اغلب اجازه می‌دهیم آن درد بدون هیچ رسیدگی‌ای در ما بماند و ریشه بدواند.
کتاب حول تجربه‌هایی می‌چرخد که در نگاه اول شاید کوچک به نظر برسند، اما در طول زمان می‌توانند اثری عمیق روی احساس ارزشمندی و روابط فرد بگذارند. طردشدن یکی از این تجربه‌هاست؛ از یک رابطه‌ی عاطفی ناموفق گرفته تا نادیده‌گرفته‌شدن در جمع دوستان یا محیط کار. وینچ نشان می‌دهد این نوع درد فقط یک واکنش اجتماعی گذرا نیست، بلکه می‌تواند حس تعلق فرد را زیر سوال ببرد و در کنار آن به شکست و ناکامی هم می‌پردازد؛ نه به‌عنوان صرفا نتیجه‌ای نامطلوب، بلکه به‌عنوان تجربه‌ای که گاهی به قضاوتی گسترده‌تر درباره‌ی توانایی‌های فرد بدل می‌شود. احساس گناه نیز در همین ردیف قرار می‌گیرد؛ حسی که اگر رهاسازی نشود، فرد را در گذشته نگه می‌دارد و مانع حرکت رو به جلو می‌شود.
بخش دیگری از کتاب به الگویی می‌پردازد که شاید برای بسیاری آشنا باشد: مرورهای مکرر ذهنی یک اتفاق ناخوشایند، یا همان چیزی که وینچ آن را نشخوار فکری می‌نامد. او تفاوت میان فکرکردن برای فهمیدن یک موضوع و گیرافتادن در چرخه‌ای بی‌پایان از افکار منفی را روشن می‌کند و توضیح می‌دهد چگونه یک اشتباه ساده می‌تواند به باوری کلی درباره‌ی خود، مثل «من همیشه شکست می‌خورم» تبدیل شود. تنهایی هم در همین بستر بررسی می‌شود؛ نه به‌عنوان یک وضعیت صرفا بیرونی، بلکه پدیده‌ای که با احساس تعلق و ارتباط اجتماعی گره خورده است و در تمام این بخش‌ها وینچ مثال‌هایی از موقعیت‌های روزمره می‌آورد و برای هر نوع آسیب، مجموعه‌ای از راهکارهای عملی پیشنهاد می‌دهد.
در کتاب «کمک‌های اولیه عاطفی» وینچ قصد ندارد جای روان‌درمانی را بگیرد، بلکه می‌خواهد مجموعه‌ای از مهارت‌های اولیه در اختیار خواننده بگذارد تا پیش از آنکه یک درد روزمره به مشکلی عمیق‌تر بدل شود، واکنشی آگاهانه‌تر نشان دهد.
درباره گای وینچ
درباره گای وینچ
گای وینچ یک روانشناس، سخنران و نویسنده دارای مجوز است که کتاب های او به چهارده زبان ترجمه شده است. وی دکترای خود رادر روانشناسی بالینی از دانشگاه نیویورک در سال 1991 دریافت کرد. او یک دفتر مشاوره خصوصی در منهتن دارد. او وبلاگ The Squeaky Wheel را برای PsychologyToday.com می نویسد و همچنین برای هافینگتون پست وبلاگ می نویسد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب کمک های اولیه عاطفی" ثبت می‌کند