"سن پترزبورگ موزیکانچی دارد" کتابی است از "علی اکبر شیروانی" که "سن پترزبورگ به روایت مسافران دوره قاجار" را به تصویر می کشد. این اثر که "جلد چهارم از مجموعه تماشای شهر" است، شرح نخستین برخورد و شگفت زدگی مسافران از مواجهه با این شهر زیبا و مشهور را در بردارد.
یکی از مواردی که در دوره ی قاجار به سرعت رواج پیدا کرد، مسافرت اشراف و درباریان ایرانی به کشورهای گوناگون از جمله کشورهای اروپایی بود. در این عصر به جهت پیشرفت سیستم حمل و نقل، مسافرت به سرزمین های دور راحت تر از قبل شده بود و این مساله شرایط را برای افراد مرفه و طبقه ی بالای جامعه فراهم کرد تا از کشورهای مختلف دیدن کنند و با زبان، فرهنگ و شرایط اجتماعی سایر ملت ها نیز آشنا شوند. در نتیجه ی همین سفرها، عقاید و اندیشه های ایرانیان دستخوش تغییر شد و نگرش آن ها در بسیاری از موارد متحول گشت. "سن پترزبورگ موزیکانچی دارد" به قلم نویسنده ی جوان ایرانی، "علی اکبر شیروانی" شرح مواجهه ی ایرانیان در دوره ی قاجار با یکی از شهرهایی که در همسایگی آن ها واقع شده را به تصویر می کشد و این کار را به شکلی ماهرانه و خواندنی انجام می دهد.
فضای روایت ها قدیمی است و تصویرسازی های آن به حدود یک قرن قبل برمی گردد اما با این حال، نثر آن بسیار خوشخوان بوده و خواننده را به مطالعه ی بیشتر ترغیب می کند. "سن پترزبورگ موزیکانچی دارد" کتابی است که توجه علاقه مندان به سفرنامه را جلب خواهد کرد و آن ها را به همراه مسافران قجری، به سن پترزبورگ یک قرن پیش خواهد برد.
کتاب سن پترزبورگ موزیکانچی دارد