کتاب نقاشی قهوه خانه

Naghashi-e Ghahveh Khaneh
خاطرات کاظم دارابی متهم دادگاه میکونوس
کد کتاب : 35235
شابک : 978-6000328207
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 968
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 2019
نوع جلد : زرکوب
سری چاپ : 5
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

معرفی کتاب نقاشی قهوه خانه اثر محسن کاظمی

کتاب "نقاشی قهوه خانه"، شامل "خاطرات کاظم دارابی متهم دادگاه میکونوس" است که به همت "محسن کاظمی" تهیه و تنظیم شده است. در ساعت یازده شب، دو تیرانداز نقابدار با سلاح‌های اتوماتیک، به اتاق پشتی یک رستوران یونانی به نام میکونوس واقع در یکی از مناطق برلین آلمان حمله کردند. در پی این واقعه، چهار تن از جمله دبیرکل تبعیدی حزب دمکرات کردستان ایران، به قتل رسیدند.
دادگاه میکونوس به این نتیجه رسید که آخرین ملاقات عاملان کشتار رهبران کرد، در محل اقامت کاظم دارابی برگزار شد و به این ترتیب دارابی حکم حبس ابد دریافت کرد. در حکم صادره برای دارابی تصریح شده بود که وی تا 25 سال از دوران محکومیت خود را نگذراند، نمی تواند تقاضای تخفیف مجازات یا آزادی مشروط کند.
این رخداد با همه پیامدهایش، قاب مهمی از تاریخ کنونی ما در عرصه حقوقی و سیاسی روابط بین‌الملل را تشکیل می‌دهد. "نقاشی قهوه خانه" از "محسن کاظمی"، توصیفی دیرهنگام اما آگاهانه از رویداد میکونوس ارائه می‌کند. اثری مستند که با در برداشتن "خاطرات کاظم دارابی متهم دادگاه میکونوس"، شعارهای فریبنده و گمراه‌کننده‌ی بسیاری را زیر سوال می‎برد.
دارابی بارها در این پرونده مدعی شد که بیگناه است. سخنان دارابی به عنوان ادعایی تلقی می‌شود که باید با برخوردی بی طرفانه و تحقیقی، تایید شود. با گذشت نزدیک به سه دهه از آن اتفاق، معمای میکونوس همچنان نیاز به حل شدن داشت و در طول این سال‌هآ، دارابی نتوانست آنچه را که گذشته بود، به خوبی شرح دهد. تا اینکه "محسن کاظمی"، تحقیق پیرامون این پرونده سخت و پیچیده را بر عهده گرفت و "نقاشی قهوه خانه" را که شامل "خاطرات کاظم دارابی متهم دادگاه میکونوس" است، به نگارش درآورد.

کتاب نقاشی قهوه خانه

محسن کاظمی
محسن کاظمی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران. وی از فعالان عرصه خاطره نگاری و تاریخ شفاهی به شمار می‌رود. کاظمی به سال ۱۳۴۸ در تهران زاده شد. پس از اخذ دیپلم در رشته اقتصاد در دانشگاه علامه طباطبائی پذیرفته شد و درجه کارشناسی اش را اخذ کرد. وی در سال ۱۳۷۴ بعنوان وقایع نگار به هیئت معارف جنگ ارتش پیوست و تا سال ۱۳۷۷ در آنجا فعالیت داشت و سلسله گزارشهایی از سفرهای میدانی آن تهیه کرد. قسمتی از این گزارش‌ها تحت عنوان یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی در سال ۱۳۷۸ انتشار یافت. او ا...
دسته بندی های کتاب نقاشی قهوه خانه
قسمت هایی از کتاب نقاشی قهوه خانه (لذت متن)
هشتم اکتبر با خانم و بچه ها از جایی برمی گشتیم، سرراه، مقابل خانه یکی از دوستان به نام «وشمه» از بچه های اصفهان، توقف کردم. خانمم توی ماشین نشست. از ماشین که پیاده شدم، متوجه خودرویی شدم، که با فاصله از ما نگه داشت. حدس زدم تعقیبم می کنند. رفتم بالا به آپارتمان وشمه، نمی دانم چیزی دادم یا گرفتم. برگشتم سوار ماشین شده و حرکت کردم. کمی که پیش رفتم نگاهی به آینه عقب انداختم، دیدم، بله! همچنان با حرکت من آن خودرو حرکت کرد. حدس زدم این تعقیب و مراقبت به دلیل وقایع اخیری است که در برلین رخ داده است. به همسرم گفتم، «ببین دارند ما را تعقیب می کنند؟» با وحشت پرسید «چرا؟» گفتم «فکر کنم، دنبال من هستند!» در فضای نیمه تاریک داخل خودرو نگاه پرسش گر چشمان همسرم، همچنان برق می زد. گفتم به خاطر «فورفراورتایلونگ!» آلمانی ها موقعی که این عملیات شوم توی برلین انجام شد، فوری گفتند کار کار ایرانی ها است. بعد توی تمام بچه های ایرانی و لبنانی پچ پچ بود که مواظب باشید، چراکه این ماجرای میکونوس را دارند می دوزند به دامن ما، و امکان دارد سراغ دانشجوها، بچه مسلمان ها، بچه مذهبی ها بیایند و بازجویی کنند. من هم که گاو پیشانی سفید بودم و فعال در مساجد و مناسبت های ملی و دینی. لذا انتظار داشتم سراغ من هم بیایند.