غلامرضا خلیلی بروجردی

غلامرضا خلیلی بروجردی

غلامرضا خلیلی، فرزند حاج علی‌حسین خلیلی در سال ١٣٠٦ شمسی در بروجرد چشم به جهان گشود. خواندن و نوشتن را از مکتب‌خانه آغاز کرد و در مدارس آن روزگار تا کلاس ششم ادامه داد.وی از همان آغاز تحصیل در مدرسه، به مطالعه کتب مذهبی و ادبی علاقه نشان می‌داد و از هوش و ذکاوت در خور توجه‌ای برخوردار بود.حاج غلامرضا خلیلی از نوجوانی کنار پدر خود در بازار به کسب و کار حلال پرداخت. ولی برخلاف علاقه‌اش به تحصیل و کسب علم، هیچ‌گاه فرصت تحصیلات رسمی را در سطوح بالا نیافت. ولی به‌واسطه علاقه و ذوق شخصی با بسیاری از شاعران و سخنوران شهر و دیار خویش و حتی دیگر نقاط کشور و نیز برخی از آثار شعرا مأنوس بوده و از رهگذر همین علاقه، سال‌های متمادی با انجمن‌های ادبی شهر بروجرد که محفل انس و مجالست گروهی از شاعران و سخنوران نام‌آشنای شهر بوده‌اند، مراوده داشته است

نه تنها مردم بروجرد او را به‌عنوان کاسبی سرشناس در ارائه بهترین محصولِ با کیفیت در صنف خشکبار می‌شناسند، بلکه سال‌هاست(خشکبار خلیلی) به‌عنوان بهترین تحفه و سوغات از بروجرد به سایر نقاط ایران به ارمغان برده می‌شود. اما وجه بارز دیگر ایشان مشارکت و پیشقدم بودن در امور خیریه و عام‌المنفعه است و سومین ویژگی، علاقه بسیار به مطالعه و به‌ویژه کتب ادبی است که از نوجوانی باعث می‌شد، وی از هر فرصتی برای شرکت در محافل شعر و ادب استفاده کرده و از این محافل بهره ببرد.

وی همواره در دهه‌های چهل و پنجاه یکی‌از مستمعین آزاد شعر در جلسات(انجمن ادبی دانشوران بروجرد) بود و این ذوق سرشار و علاقه ایشان، موجب سرودن اشعاری شده که در آن جلسات قرائت می‌شد، آن‌چنان که اصحاب ادب و شعر او را با عنوان «خلیلی شاعر» می‌شناسند و در مجموعه‌های چاپ شده این انجمن نیز اشعاری از ایشان به‌عنوان شاعر بروجردی به چاپ رسیده است.

افزون برآن مجموعه‌ها، در کتاب شاعر و ادیب بروجرد مرحوم حسین حزین تحت عنوان «تذکره حزین ـ دورنمای بروجرد» و در کتاب «سخنوران بروجرد ـ جلد اول شاعران گذشته و معاصر بروجرد) تألیف مرحوم حضرت آیت‌الله غلامرضا مولانا بروجردی(ره) عالم دینی و محقق بروجرد، از ایشان به‌عنوان شاعر بروجردی نام برده شده و برخی از سروده‌های حاج خلیلی به چاپ رسیده است .

این علاقه وافر به شعر و ادبیات دلیلی شد تا وی در سال ١٣٩٢ اقدام به چاپ مجموعه شعری تحت عنوان «گشت و گذاری در گلشن شعر فارسی» نماید. این کتاب مجموعه‌ای از آثار ارزشمند نزدیک به ١٤٠ نفر از شاعران دیروز و امروز ایران را در بردارد که توسط «خلیلی شاعر» در طول سال‌های متمادی گردآوری شده و در سه فصل(فصل اول و دوم به شعرای ایران و فصل سوم به برخی از سخنوران و شعرای سرشناس و بومی بروجرد) اختصاص داده شده است.

وی پس‌از تحمل یک دوره بیماری روز یک‌شنبه دهم شهریور ۹۸ دار فانی را وداع گفت.



کتاب های غلامرضا خلیلی بروجردی