1. خانه
  2. /
  3. کتاب جایی به نام تاماساکو

کتاب جایی به نام تاماساکو

نویسنده: فلامک جنیدی
3.7 از 1 رأی

کتاب جایی به نام تاماساکو

Tamasaku
انتشارات: نشر چشمه
٪10
255000
229500
معرفی کتاب جایی به نام تاماساکو
عنوان داستان‌های «جایی به نام تاماساکو» بیشتر به جمله می‌ماند تا به نام: «گوشواره‌هایی با نگین فیروزه»، «مراقبت از خود در برابر چیزهای آسیب‌رسان»، «چیزی از قلم نیفتاده؟» یا «گربه‌های شهر من هر روز زیادتر می‌شوند». یکی دیگر از آن‌ها حتی نام چند آدم واقعی را در خودش دارد: «همه‌شان هستند، جومپا لاهیری، سام شپارد، رضا قاسمی و بقیه». این مجموعه‌داستان کوتاه نوشته‌ی فلامک جنیدی است و نشر چشمه آن را در سال ۱۳۹۰ منتشر کرده است. جنیدی را بیشتر بینندگان تلویزیون با بازی در مجموعه‌های مهران مدیری، از جمله «ببخشید شما» و «شب‌های برره»، می‌شناسند؛ او فارغ‌التحصیل رشته‌ی نمایشنامه‌نویسی است و «جایی به نام تاماساکو» نخستین کتابش به شمار می‌آید.
این کتاب هفت داستان را کنار هم گذاشته است. بخش بزرگی از این داستان‌ها در آپارتمان‌ها و محیط‌های شهری معاصر ایران می‌گذرد و شخصیت‌های محوری‌شان بیشتر زن‌اند؛ زنانی که در زندگی روزمره‌ی شهری با تنهایی، پایان رابطه‌های عاطفی و یادآوری گذشته سروکار دارند. برای خواننده‌ای که جنیدی را از نقش‌های کمدی‌اش می‌شناسد، این مجموعه آشنایی با وجه دیگری از کار اوست: نویسنده‌ای که داستان‌هایش را از دل همین آدم‌ها و همین فضاها می‌سازد.
در دوازدهمین دوره‌ی جایزه‌ی ادبی هوشنگ گلشیری، که فقط به نخستین مجموعه‌داستان‌ها و نخستین رمان‌ها اختصاص داشت، «جایی به نام تاماساکو» در فهرست نامزدهای بخش مجموعه‌داستان اول قرار گرفت و شایسته‌ی تقدیر شناخته شد. جنیدی لوح تقدیر را از محمود دولت‌آبادی دریافت کرد. در متن تقدیرنامه‌ی داوران از تنهایی، دلتنگی و استیصال شخصیت‌ها و از تکنیک سیلان ذهن یاد شده است. دومین کتاب او رمان «چرک» است که آن را هم نشر چشمه در سال ۱۳۹۵ منتشر کرد.
درباره فلامک جنیدی
درباره فلامک جنیدی
فلامک جنیدی (زاده ۱۴ بهمن ۱۳۵۱، مشهد) یک هنرپیشه سینما و تلویزیون و تئاتر اهل ایران است. او فارغ‌التحصیل رشتهٔ نمایشنامه‌نویسی است. او کار خود را با بازی در سریال‌های مهران مدیری آغاز کرد. نخستین کتاب وی با عنوان «جایی به نام تاماساکو» توسط نشر چشمه در سال ۹۰ به چاپ رسید و همان سال کاندید بهترین کتاب سال جایزهٔ گلشیری شد. دومین کتاب او را نیز با عنوان «چرک» که یک رمان است، نشر چشمه در سال ۱۳۹۵ منتشر کرده‌است.
قسمت هایی از کتاب جایی به نام تاماساکو

« تاریک بود. همیشه اتاقم از هال تاریک تر است. هوا که ابری باشد تاریکی بیشتر هم می شود. پایم را که روی سرامیک گذاشتم مور مورم شد. تنم داشت بیدار می شد. شیر دست شویی را باز کردم و رفتم توالت. این کار را که بکنم، تا از توالت برگردم آب شیر حسابی خنک شده. از آموزه های مادرم است. می گوید آب سرد پوست را سفت می کند. خیلی نگران سفتی پوستم نیستم. بیشتر به عادت می ماند. تنها کاری که مشخصا برای آن می کنم همین ورزش نصفه نیمه است. ظهر که از باشگاه زدم بیرون، رفتم شهر کتاب. روزهایی که می خواهم به خودم حال بدهم می روم شهر کتاب نیاوران. از خانه ام دور است. شاید هم همین عزیزترش کرده».

مقالات مرتبط با کتاب جایی به نام تاماساکو
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب جایی به نام تاماساکو"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

اصلا این کتاب ارزش خوندن نداره...

1401/02/05 | توسطکاربر سایت
1
| |
پاسخ ها

سلام من نخوندم پس چطور جایزه گلشیری گرفته

1403/04/19|توسطکاربر سایت
0
|