1. خانه
  2. /
  3. کتاب خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده

کتاب خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده

3.9 از 1 رأی

کتاب خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده

Khaterat
انتشارات: علم
٪15
550000
467500
معرفی کتاب خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده
«خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده» به کوشش ایرج افشار و علی دهباشی گردآوری و چاپ شده است. جمالزاده از نویسندگانی است که اغلب از اتفاقات زندگی شخصی خودش در آثارش استفاده ‌کرده؛ مانند کتاب عمو حسین علی.
محمدعلی جمالزاده که بزرگ‌ترین فرزند در میان پنج فرزند خانواده خود محسوب می‌شود در سال 1271 در استان اصفهان چشم به جهان گشود؛ پدر او «سید جمال‌الدین واعظ» یک روحانی معروف در زمان خود بود و طرفداران بسیار زیادی داشت. او علاقمند به اندیشه‌های مشروطه‌خواهی مانند آزادی و عدالت بود. پس از آغاز جنگ جهانی اول و در سال 1915، جمالزاده به برلین رفت و در آن‌جا به کمیته‌ی ملّیون ایران پیوست؛ گروهی از جوانان ایرانی که برضد مداخلات شوروی و انگلستان فعالیت می‌کردند. او به عنوان مترجم و مدتی هم به عنوان سرپرست محصلان ایرانی در آلمان در سفارت ایران مشغول به کار بود و سپس به همکاری با دفتر بین‌المللی کار پرداخت و سرانجام در سال 1956 بازنشسته و راهی ژنو شد و تا پایان عمر طولانی خود در آن‌جا ماند، اما ارتباط خود را با نویسندگان ایرانی حفظ ‌کرد. در تمام این سالیان، علی‌رغم بعد مکانی، جمالزاده همواره از طرق مطالعه، نوشتن، نامه‌نگاری، معاشرت با هم‌وطنان و هم‌زبانان و... ارتباط خود را با ایران و زبان فارسی حفظ کرد. ایرج افشار در توصیف خانه‌ی او از بسیاری اثاث، نماد‌ها و عناصر زندگی ایرانی یاد می‌کند. محمدعلی جمالزاده پس از یک سده زندگی پربار و فعالیت‌های ارزشمند در عرصه‌ی فرهنگ و ادب، در سال 1376 در ژنو سوئیس درگذشت.
جمالزاده در خاطراتش از خودش این‌گونه سخن می‌گوید: «زندگی اینجانب سید محمدعلی جمالزاده آش دهان‌سوزی نیست، سنم را درست نمی‌دانم. در حدود نیم قرن پیش در اصفهان به دنیا آمده‌ام. پدرم از فامیل «صدر ها» است. «آیت الله صدر» که اخیرا در قم وفات یافت از پسرعموهای من می‌شود. پدرم اصلا از سادات عامل (جبل لبنان) است. پدرش در همدان دختری از آن شهر گرفت و پدرم پس از مرگ پدر با مادر خود برای تحصیل به تهران و از تهران به اصفهان رفت. در اصفهان مادر مرا که دختر «میرزا حسن باقرخان» از اعیان آن شهر بود به زنی گرفت و از همان تاریخ پدرم که اهل منبر بود و لقب «صدرالمحققین» داشت از آزادی و عدالت دم می‌زد و...»
ایرج افشار درباره‌ی این کتاب می‌گوید: «آن‌چه به نام خاطرات جمالزاده در این اوراق چاپ شده، نوشته‌هایی است که به حوادث و سوانح زندگیش مرتبط می‌شود و بعضی آن‌هاست که به درخواست من به رشته نگارش در آورده و در مجله‌های راهنمای کتاب، یغما و آینده چاپ شده است. درین کتاب تعداد زیادی عکس چاپ می‌شود. هفتاد و پنج عکس آن‌هاست که جمالزاده به من داده و خود برای هر یک از آن‌ها یادداشتی و یادگاری نوشته است. دیگر عکس‌ها آن‌هاست که من در سفرهای متعددم به ژنو ازو گرفته‌ام.»
«خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده» کتابی خواندنی و جذاب است که علاقمندان به فرهنگ و چهره‌های فرهنگی ادبی به‌خصوص علاقمندان به داستان فارسی از خواندن آن لذت می‌برند.
درباره محمد علی جمال زاده
درباره محمد علی جمال زاده
سید محمدعلی موسوی جمال زاده (۲۳ دی ١٢٧۰ در اصفهان) نویسنده و مترجم معاصر ایرانی بود. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع گرایی در ادبیات فارسی می دانند.او نخستین مجموعهٔ داستان های کوتاه ایرانی را با عنوان یکی بود و یکی نبود در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در برلین منتشر ساخت.جمالزاده در سال ۱۹۶۵ نامزد جایزه نوبل ادبیات گردید. وی تا به امروز در کنار زین العابدین رهنما، حسین قدس نخعی و ابوالقاسم اعتصام زاده به عنوان تنها فارسی زبانان نامزد جایزه نوبل ادبیات شناخته می شوند.داستان های وی انتقادی (از وضع زمانه)، ساده، طنزآمیز و آکنده از ضرب المثل ها و اصطلاحات عامیانه است.وی در سال ۱۳۷۶ در ۱۰۵ سالگی در یک آسایشگاه سالمندان در ژنو، سوئیس درگذشت.
دسته بندی های کتاب خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده
قسمت هایی از کتاب خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده

شرح مختصر زندگانیم سابقا گویا در اطلاعات هفتگی به چاپ رسیده است، زندگی اینجانب « سید محمدعلی جمالزاده » آش دهان سوزی نیست، سنم را درست نمی دانم. در حدود نیم قرن پیش در اصفهان به دنیا آمده ام. پدرم از فامیل « صدر ها » است. « آیت الله صدر » که اخیرا در قم وفات یافت از پسرعموهای من می شود. پدرم اصلا از سادات عامل ( جبل لبنان ) است. پدرش در همدان دختری از آن شهر گرفت و پدرم پس از مرگ پدر با مادر خود برای تحصیل به تهران و از تهران به اصفهان رفت. در اصفهان مادر مرا که دختر « میرزا حسن باقرخان » از اعیان آن شهر بود به زنی گرفت و از همان تاریخ پدرم که اهل منبر بود و لقب « صدرالمحققین » داشت از آزادی و عدالت دم می زد و...

مقالات مرتبط با کتاب خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خاطرات سیدمحمدعلی جمالزاده" ثبت می‌کند