1. خانه
  2. /
  3. کتاب برآمدن حسین (ع) از مدینه و رخداد عاشورا

کتاب برآمدن حسین (ع) از مدینه و رخداد عاشورا

جدید
3.8 از 1 رأی

کتاب برآمدن حسین (ع) از مدینه و رخداد عاشورا

Bar amadan-e Hosein
٪15
150000
127500
معرفی کتاب برآمدن حسین (ع) از مدینه و رخداد عاشورا

این کتاب بخشی از اثر معروف بلاذری انساب الاشراف است که  به خروج حضرت امام حسین‌بن‌علی(ع) از مدینه و رخداد عاشورا اختصاص دارد، و این کتاب با ترجمه سیدحسین رضوی برقعی روانه بازار نشر شده است.

انساب الاشراف احمدبن یحیی بلاذری درگذشته به‌سال ۲۷۸ قمری به‌رغم نامش تنها نسب‌نامه نیست، بلکه موضوع نسب‌شناسی در برابر اطلاعات گرانبهای تاریخی و جنبۀ تاریخ‌نگاری آن، حجم اندکی را شامل می‌شود، در واقع، انساب الاشراف، یک دوره تاریخ سدۀ اول هجری بر مبنای «انساب» عرب است و می‌توان گفت که چنین شیوه‌ای در تاریخ‌نگاری مسلمانان در سدۀ ۳ق به‌گونه‌ای که بلاذری در این اثر در پیش گرفت، تکرار نشد.

عنوان «اشراف» با آنکه در قرون پس از بلاذری، لفظ «شریف» بر منسوبان به اهل‌بیت پیامبر(ص) یا اعضای قبیلۀ قریش اطلاق می‌شد در این کتاب بلاذری ناظر به گروه خاصی از اعراب نیست؛ بلکه به‌گفتۀ محققان، اشراف در اینجا به‌طور مطلق بزرگان عرب و احتمالا شامل کسانی است که از نژاد خالص عرب بوده‌اند.

از اهمیت این کتاب همین بس که نخستین پژوهش‌ها درباره این کتاب در سده نوزدهم میلادی نه در اقالیم مسلمان و عرب‌زبان بلکه در آلمان آغاز شد، در نیمه دوم قرن بیستم نیز موسسه آلمانی فرانتس اشتاینر در اشتوتگارت در روندی کند‌پیما تدریجا مجلدات آن را منتشر کرده است.

درباره احمد بن یحیی بن جابر بلاذری
درباره احمد بن یحیی بن جابر بلاذری
احمد بن یحیی بَلاذُری نام کامل وی ( ابوالحسن احمد بن یحیی بن جابر بن داوود البغدادی البلاذری ) وی در اواخر قرن دوم هجری قمری در بغداد متولد شد.
وی از تاریخ‌نگاران و جغرافی‌دانان عرب یا ایرانی سده دوم و سوم هجری قمری بود که در بغداد زندگی می‌کرد و مترجم کتابهای پارسی به سریانی بود. گرچه به نظر می رسد یاقوت حموی از وی بسیار تمجید نموده‌است. از آنجایی که جد او یا خود او (مشخص نیست) بَلاذُر خورده بود و بیمار شده بود، وی را بَلاذُری نامیده بودند. [بَلاذُر میوه‌ایست دارویی اما نسبتاً سمی که در هند می‌روید].
دسته بندی های کتاب برآمدن حسین (ع) از مدینه و رخداد عاشورا
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب برآمدن حسین (ع) از مدینه و رخداد عاشورا" ثبت می‌کند