1. خانه
  2. /
  3. کتاب آزادی و حیثیت انسانی

کتاب آزادی و حیثیت انسانی

3.3 از 1 رأی

کتاب آزادی و حیثیت انسانی

The Freedom
انتشارات: علم
٪15
810000
688500
معرفی کتاب آزادی و حیثیت انسانی
کتاب «آزادی و حیثیت انسانی» نوشته‌ی محمدعلی جمال‌زاده، اثری غیرداستانی و تحلیلی درباره‌ی مفهوم آزادی در زمینه‌های فردی، اجتماعی و سیاسی است. این کتاب نخستین بار در سال ۱۳۳۷ منتشر شد و به بررسی این مسئله می‌پردازد که آزادی چگونه با کرامت انسانی و جایگاه فرد در جامعه پیوند دارد. نویسنده با نثری ساده و صریح، اما با نگاهی تحلیلی، سعی می‌کند ابعاد مختلف آزادی را برای مخاطب روشن کند.
جمال‌زاده در این کتاب، انواع مختلف آزادی را معرفی می‌کند: آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی مذهبی و آزادی سیاسی. او این آزادی‌ها را نه صرفا به‌عنوان مفاهیمی انتزاعی، بلکه به‌عنوان شرایطی قابل دستیابی در زندگی واقعی انسان‌ها بررسی می‌کند. به عقیده‌ی او، آزادی زمانی واقعی است که فرد پس از بیان عقیده یا تصمیم خود، امنیت و مصونیت داشته باشد. او هم‌چنین عواملی را که این آزادی‌ها را تهدید می‌کنند، از جمله سانسور، استبداد، اجبارهای اجتماعی و فشارهای مذهبی، مورد بررسی قرار می‌دهد.
در ادامه، نویسنده تأکید می‌کند که آزادی بدون آموزش، آگاهی و مسئولیت‌پذیری معنایی ندارد. به باور او، جامعه‌ای که افراد آن از لحاظ فکری رشد نکرده باشند، توانایی بهره‌مندی از آزادی را نخواهد داشت. او همچنین بر نقش آموزش و پرورش عمومی در گسترش آگاهی اجتماعی و اخلاقی تأکید می‌کند و آن را زمینه‌ساز دستیابی به آزادی پایدار می‌داند. این نگرش با تجربه‌ی شخصی او و تأثیراتی که از فضای سیاسی و اجتماعی ایران دوران مشروطه گرفته، ارتباط دارد. در بخش‌هایی از کتاب، جمال‌زاده به رابطه‌ی مستقیم میان آزادی و حیثیت انسان اشاره می‌کند و می‌نویسد که حفظ کرامت انسانی بدون آزادی ممکن نیست. او با انتقاد از ساختارهای سرکوبگر، نشان می‌دهد که جامعه‌ای که در آن آزادی وجود ندارد، نمی‌تواند عدالت یا رشد واقعی را تجربه کند.
درباره محمد علی جمال زاده
درباره محمد علی جمال زاده
سید محمدعلی موسوی جمال زاده (۲۳ دی ١٢٧۰ در اصفهان) نویسنده و مترجم معاصر ایرانی بود. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع گرایی در ادبیات فارسی می دانند.او نخستین مجموعهٔ داستان های کوتاه ایرانی را با عنوان یکی بود و یکی نبود در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در برلین منتشر ساخت.جمالزاده در سال ۱۹۶۵ نامزد جایزه نوبل ادبیات گردید. وی تا به امروز در کنار زین العابدین رهنما، حسین قدس نخعی و ابوالقاسم اعتصام زاده به عنوان تنها فارسی زبانان نامزد جایزه نوبل ادبیات شناخته می شوند.داستان های وی انتقادی (از وضع زمانه)، ساده، طنزآمیز و آکنده از ضرب المثل ها و اصطلاحات عامیانه است.وی در سال ۱۳۷۶ در ۱۰۵ سالگی در یک آسایشگاه سالمندان در ژنو، سوئیس درگذشت.
دسته بندی های کتاب آزادی و حیثیت انسانی
مقالات مرتبط با کتاب آزادی و حیثیت انسانی
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب آزادی و حیثیت انسانی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتاب ارزشمند باید در دوره‌ی متوسطه و در مدارس آموزش داده شود. اگر بنا بر جبر زمانه.. چنین نمی‌شود، والدین این کتاب مفید رو تهیه کنند اول خودشان و بعد بچه‌ها مطالعه کنند

1405/01/09 | توسطکاربر ایران کتاب
1
| |