کتاب پدر، مادر، ما متهمیم

Father, Mother, We are Responsible
کد کتاب : 4539
شابک : 978-6005957921
قطع : جیبی
تعداد صفحه : 124
سال انتشار شمسی : 1400
سال انتشار میلادی : 1971
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 6
زودترین زمان ارسال : 5 اردیبهشت

معرفی کتاب پدر، مادر، ما متهمیم اثر علی شریعتی

"پدر، مادر، ما متهمیم" کتاب مشهور دکتر "علی شریعتی"، عالم دینی نواندیش، برگرفته از یکی از سخنرانی های وی در دهه ی پنجاه شمسی در حسینیه ی ارشاد بوده و بعدها به وسیله ی خود او در قالب کتاب به نگارش در آمد. آنچه در قسمت اول کتاب "پدر، مادر، ما متهمیم" مطرح شده، پرسش هایی اساسی درباره ی مفهوم دین و مذهب و به عبارتی اسلام و تشیع است و آنچه در بخش دوم کتاب آمده، پاسخ گویی به همین سوالات یا شبهه های فکری می باشد.
"علی شریعتی" این اثر را با تاکید بر فاصله داشتن اصول مسلمانی از آنچه به عنوان اسلام در سطح جامعه پیاده می شود به نگارش درآورده است. وی مردم را به چند گروه تقسیم بندی کرده که هر کدام تصویری غیرواقعی از اسلام ارائه می دهند. چه عده ای از مذهبیان که عمدتا برای منفعت شخصی به تبلیغ آن می پردازند و چه روشنفکران عصر جدید که پرداختن به دین و اندیشه ی مذهبی را در این قرن کاری بیهوده تلقی می کنند. به این ترتیب "علی شریعتی" فریادی است که برای باز دیده شدن مذهب برمی خیزد؛ دستی که تلاش می کند دین را از تار و پود خرافه برهاند و شکل راستین آن را به مردم بنمایاند. او تلاش می کند تا کج فهمی ها و تحاریف صورت گرفته از دین به نفع هر کدام از گروه های فکری را معرفی کند تا راهی برای شناخت اسلام راستین باز شود و در "پدر، مادر، ما متهمیم"، انگشت اتهام را ابتدا سمت قشر متدین جامعه می گیرد که تلاشی برای شناساندن اسلام و حقایق آن به نسل بعد نمی کنند و کاملا در برابر این جریانات عقب نشسته اند.

کتاب پدر، مادر، ما متهمیم

علی شریعتی
علی شریعتی مَزینانی، مشهور به دکتر علی شریعتی (زادهٔ ۲ آذر ۱۳۱۲ در روستای مزینان، سبزوار – درگذشت ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ در ساوت‌همپتون، انگلیس) نویسنده، جامعه‌شناس و پژوهشگر دینی اهل ایران، از مبارزان و فعالان مذهبی و سیاسی و از نظریه‌پردازان انقلاب اسلامی ایران بود. شریعتی نگرشی نوین به تاریخ و جامعه‌شناسی اسلام عرضه کرد. او بازگشت به تشیع حقیقی و انقلابی را نیرویی برای تحقق عدالت اجتماعی قلمداد می‌کرد. شریعتی، علاوه بر شهرت زیادش برای سهم داشتن در انقلاب ایران، به&zwn...
قسمت هایی از کتاب پدر، مادر، ما متهمیم (لذت متن)
قضا و قدری که تو معتقدی، می گوید هر کار که می شود و هر کس هر کاری می کند، هر شلاقی که بازویی می زند و گرده ای می خورد و هر پولی که غارت می کنند و غارت می شود و هر ستمی که افرادی می کنند و اقوامی می کشند، همه پیش از من و تو نوشته شده و لایتغیر است. پس جنایتکار نمی تواند جنایت نکند! و قربانی نمی تواند قربانی نشود! و گناهکار نمی تواند پاک بماند! و پاک هم نمی تواند گناه کند! بنابراین، یعنی هرچه که هست و هرچه که بوده و هرچه که خواهد بود، نه دست من است، نه دست تو. پس نه جنایتکار مجرم است و نه جنایت پذیر مقصر. در فقر، نه غارتگر مجرم است و نه غارت شده مأجور! در قتل عام، نه آن که خون را می مکد مجرم است و نه آنکه خونش را مکیده اند محق! همه چیز، اراده من و اراده تو، مسئولیت من و تو، انتخاب جانی بودن و یا انتخاب قربانی شدن، سرنوشت ستمگر و سرنوشت ستمدیده، همه از پیش در یک نظام جبری و قطعی لایتغیر ثبت است و ما مأمور اجرای اراده پیش از خودمان هستیم و مجبوریم آنچه را که در پیشانی ما نوشته ببینیم.