کتاب کلام جدید

Kalam-e Jadid
با رویکرد اسلامی
کد کتاب : 55615
شابک : 978-9645312174
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 512
سال انتشار شمسی : 1389
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 5
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب کلام جدید اثر عبدالحسین خسروپناه دزفولی

کتاب کلام جدید با رویکرد اسلامی به منظور ارائه متن آموزشی برای فراگیران کلام جدید در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط با این حوزه نگاشته شده است.
این کتاب درصدد بیان تعریف جامعی از کلام جدید و مسائل آن می باشد. نویسنده پس از بیان چیستی کلام جدید به چیستی دین و روش شناسی دین پژوهی می پردازد و در ادامه مهم ترین مباحث کلام جدید را نقد و بررسی می کند. عقل و دین، معرفت شناسی دینی، قبض و بسط تئوریک شریعت، قرائت های مختلف ازدین، پلورالیسم دینی و رویکرد های آن، دین و دنیا، کارکردهای دین، گفتمان ایمان دینی، تجربه دینی و عرفانی، زبان دین، علم و دین ازمهم ترین مباحث مطرح شده در این کتاب اند.
در سخن آغازین این کتاب می خوانیم: «پرسش های بنادین انسان درباره جهان هستی و چگونگی تفسیر آن، تاریخی به درازای اندیشه بشری دارد. پاسخگویی به این پرسش ها موجب ارضای حس کنجکاوی و جنبه عقلی انسان می شود. بدیهی است دین که پاسخگوی نیازهای همه ابعاد وجودی انسان است تفسیزی خاص از خدا، انسان وجهان هستی ارائه کرده است. از این رو انسان گذشته و بشر امروز و فردا همگی نیازمند دین اند. انسان معاصر با چالش های فروانی رو به روست که در پرتو دین پاسخ بدانها را خواهد یافت. شبهات اعتقادی که برای انسان های عصر حاضر به وجود آمده است پاسخ های متناسب با زمان جدید را می طلبد. متکلان ما از گذشته در صدد پاسخ به اشکالات ناظر به دین برآمده اند. اما پاره ای از شبهات جدید، پاسخ های متفاوت از جواب های گذشته می طلبد.
از این جهت شاید بتوان گفت کلام، که متصدی پاسخ به شبهات اعتقادی دینی است، به دو بخش قابل تقسیم باشد: کلام قدیم و کلام جدید. رسالت و هدف و غایت هر دو یکی است؛ اما در موضوع شناسی و پاسخ به موضوع، روش ها و راه حل ها متفاوت اند. بنابراین با توجه به پیدایی مسائل جدید،علم کلام نیز باید پاسخگوی این مسائل باشد.»

کتاب کلام جدید

عبدالحسین خسروپناه دزفولی
استاد خسروپناه در سال 1345 در شهرستان دزفول دیده به جهان گشود وی در کنار دروس متوسطه (رشته تجربی) از سال 1362 تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرد و در سال 1368 در مقطع سطح سوم فارغ التحصیل شد.دروس حوزوی، را در مقطع سطح سوم از محضر اساتید مجرب در حوزه علمیه دزفول از جمله آیات مکرم آقای قاضی دزفولی، تدین نژاد، مدرسیان، سبط شیخ انصاری بهره برد. در سال 1368 دروس خارج فقه و اصول را درحوزه علمیه قم آغاز کرد و از محضر اساتیدی چون حضرات آیات عظام وحید خراسانی، فاضل لنکرانی در حوزة علمیه قم حدود 12 سال بهره...
دسته بندی های کتاب کلام جدید