1. خانه
  2. /
  3. کتاب هنر خفن بودن برای کم سن و سال ها

کتاب هنر خفن بودن برای کم سن و سال ها

نویسنده: اندرو کوپ
3.5 از 1 رأی

کتاب هنر خفن بودن برای کم سن و سال ها

The Art of Being a Brilliant Teenager
٪15
55000
46750
معرفی کتاب هنر خفن بودن برای کم سن و سال ها
کتاب «هنر خفن بودن برای کم‌سن‌و‌سال‌ها» نوشته آندرو کوپ با همکاری دارل وودمن، اندی ویتاکر و ایمی بردلی، از آن دسته کتاب‌هایی است که تلاش می‌کند از قالب معمول آثار موفقیت و خودیاری نوجوانان فاصله بگیرد. فضای کتاب بیشتر شبیه گفت‌وگویی طولانی با یک مربی یا دوست بزرگ‌تر است که نوجوانی را نه به عنوان یک بحران دائمی، بلکه به عنوان دوره‌ای سرشار از انتخاب‌ها و شکل‌گیری عادت‌های ماندگار می‌بیند. بخش مهمی از تحلیل کتاب «هنر خفن بودن برای کم‌سن‌و‌سال‌ها» به مسئله خودشناسی، اعتمادبه‌نفس و ساختن نگرش فردی اختصاص پیدا می‌کند؛ موضوعی که در بسیاری از کتاب‌های روان‌شناسی نوجوانان دیده می‌شود، اما اینجا با زبانی ساده‌تر و نزدیک‌تر به فضای واقعی زندگی نوجوانان مطرح شده است.
یکی از نکات جالب کتاب، نگاه آن به مسئله ذهنیت و طرز فکر است و نویسندگان بارها به این ایده بازمی‌گردند که بخش بزرگی از تجربه ما از زندگی، نه به اتفاقات بیرونی، بلکه به نوع واکنش ما در برابر آن‌ها مربوط می‌شود. در متن کتاب از نوجوانی تصویر می‌شود که ممکن است با مشکلاتی مانند فشار تحصیلی، اختلاف با والدین، اضطراب اجتماعی، مقایسه شدن با دیگران یا نگرانی درباره آینده روبه‌رو باشد؛ مسائلی که تقریبا در زندگی اکثر نوجوانان حضور دارند. با این حال، راهکار کتاب صرفا مثبت‌اندیشی سطحی یا نادیده گرفتن مشکلات نیست، آنچه در لایه زیرین روایت دیده می‌شود، تلاشی برای تقویت نوعی تاب‌آوری روانی است. نویسندگان معتقدند بسیاری از نوجوانان در وضعیتی زندگی می‌کنند که خودشان آن را انتخاب نکرده‌اند، اما همچنان می‌توانند درباره نحوه برخورد با آن شرایط تصمیم بگیرند. همین نگاه باعث شده مفاهیمی مانند مسئولیت‌پذیری، مدیریت احساسات، کنترل افکار منفی و توسعه نگرش رشد در بخش‌های مختلف کتاب تکرار شوند. البته این مفاهیم در قالب فرمول‌های خشک روان‌شناسی ارائه نمی‌شوند، بلکه از طریق مثال‌های روزمره، شوخی‌ها، پرسش‌های تعاملی و تمرین‌های کوتاه به مخاطب منتقل می‌شوند.
تصویرسازی‌های ایمی بردلی، نمودارها، جملات کوتاه و طراحی بصری متنوع باعث شده متن برای مخاطب نوجوان سنگین و خسته‌کننده نشود. اما آنچه کمتر درباره این کتاب گفته می‌شود، تلاش آن برای مقابله با فرهنگ مقایسه است. در بسیاری از بخش‌ها می‌توان ردپای این ایده را دید که نوجوانان امروز بیش از هر زمان دیگری در معرض مقایسه مداوم قرار دارند؛ چه در مدرسه، چه در خانواده و چه در شبکه‌های اجتماعی. کتاب بارها یادآوری می‌کند که موفقیت یک تعریف واحد ندارد و هر فرد مسیر متفاوتی را طی می‌کند. این نگاه اگرچه ساده به نظر می‌رسد، اما در بطن خود نوعی نقد غیرمستقیم به فضای رقابتی و نتیجه‌محور جوامع امروزی است. در واقع «هنر خفن بودن برای کم‌سن‌و‌سال‌ها» کمتر درباره موفقیت بیرونی صحبت می‌کند و بیشتر روی کیفیت تجربه زیسته نوجوان تمرکز دارد. نویسندگان سعی دارند توجه مخاطب را از تأیید دیگران به سمت شناخت توانایی‌ها، ارزش‌ها و علایق شخصی سوق دهند؛ موضوعی که در دوره شکل‌گیری هویت اهمیت زیادی پیدا می‌کند.
بخش قابل توجهی از پیام کتاب نیز به روابط انسانی مربوط می‌شود. برخلاف بسیاری از آثار انگیزشی که موفقیت را یک مسیر کاملا فردی ترسیم می‌کنند، اینجا درباره دوستی‌ها، ارتباط با خانواده، همکاری با دیگران و نقش محیط اجتماعی در رشد فردی صحبت می‌شود. نوجوان در نگاه نویسندگان موجودی جدا از جامعه نیست؛ او در شبکه‌ای از روابط رشد می‌کند و کیفیت این روابط می‌تواند بر سلامت روان، اعتمادبه‌نفس و احساس رضایت او تأثیر بگذارد. به همین دلیل کتاب بارها به مهارت‌هایی مانند گوش دادن، همدلی، گفت‌وگو و مدیریت تعارض اشاره می‌کند. از نگاه اندرو کوپ و همکارانش، زندگی نوجوانی مجموعه‌ای از تصمیم‌های کوچک است؛ تصمیم‌هایی که در ظاهر اهمیت چندانی ندارند اما به مرور زمان تبدیل به عادت، شخصیت و سبک زندگی می‌شوند.
درباره اندرو کوپ
درباره اندرو کوپ
اندرو کوپ نویسنده انگلیسی کودک است. او مجموعه کتاب هایی مانند سگ جاسوسی، توله سگ های جاسوسی و گربه جاسوسی نوشته است. اندرو کوپ در دربی در سال 1966 متولد شد.
قسمت هایی از کتاب هنر خفن بودن برای کم سن و سال ها

شما مدت ها است که مرده اید؛ پس بیشترین استفاده را از زنده بودن بکنید. طول عمر متوسط یک انسان چهارهزار هفته است. ممکن است خیلی زیاد به نظر برشد، اما این احتمال هک وجود دارد که شما همین حالا بخش قابل توجهی از آن را برای معمولی بودن هدر داده باشید. بیایید باقی اش را هدر ندهیم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب هنر خفن بودن برای کم سن و سال ها" ثبت می‌کند