کتاب مثنوی معنوی

Masnavi
کد کتاب : 59751
شابک : 978-9649788524
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 985
سال انتشار شمسی : 1400
سال انتشار میلادی : 2021
نوع جلد : زرکوب
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب مثنوی معنوی اثر جلال الدین محمد بلخی(مولانا)

«مثنوی معنوی» شاهکار جهان عرفان از "جلال الدین محمد بلخی" ملقب به "مولانا" است که به سبب بار فکری و معنوی آن، به طور گسترده مورد توجه ادبا و عارفان قرار گرفته است. دامنه ی توجهی که "مثنوی معنوی" از قرن های گذشته تا به امروز به خود جلب کرده، آن قدر وسیع و فراخ است که کمتر اثری در حوزه ی اندیشه و عرفان می تواند تنه به تنه ی آن بزند. به سبب همین شناخته شدگی و شهرت ادبی وسیع، ادبای زیادی اقدام به تصحیح "مثنوی معنوی" نموده اند اما یکی از معتبرترین تصحیح ها، که مورد ارجاع عالمان و ادیبان بسیاری نیز قرار گرفته است، تصحیح "رینولد نیکلسون"، خاورشناس و مترجم مشهور انگلیسی می باشد.
این دریای بیست و شش هزار بیتی معرفت که در شش دفتر و بیش از هزار صفحه کتاب شده، همانطور که از نام آن بر می آید در قالب مثنوی سروده شده و با وجود اینکه پیش از "مولانا" هم شاعران مطرح دیگری نظیر سنائی غزنوی و عطار نیشابوری از این قالب بهره جسته بودند، اما "مولانا جلال الدین محمد بلخی" در "مثنوی معنوی"، چنان محتوای شگفت انگیز و خیره کننده ای را ارائه نمود که به مراتب به این قالب ارتقا بخشید.
آنچه "مولانا" در این شش دفتر به بلاغت و فصاحت تمام به آن پرداخته، دشواری ها و مصائب انسان در راه رسیدن به خداست که در قالب بیش از چهارصد قصه ی پی در پی بیان شده است. "مثنوی معنوی" که همواره در فهرست برترین کتاب های جهان از جایگاه رفیعی برخوردار است، آیینه ای از فرهنگ دینی مردم ایران و اندیشه های آنان می باشد.

کتاب مثنوی معنوی

جلال الدین محمد بلخی(مولانا)
جلال الدین محمد بلخی معروف به مولانا، مولوی و رومی، زاده ی 15 مهر 586 و درگذشته ی 4 دی 652 هجری شمسی، از مشهورترین و تأثیرگذارترین شاعران ایرانی است.جلال الدین محمد بلخی در بلخ زاده شد. پدر او مولانا محمد بن حسین، خطیبی معروف به بهاءالدین ولد و سلطان العلما، از بزرگان صوفیه و مردی عارف بود و نسبت خرقه ی او به احمد غزالی می رسید. وی در عرفان و سلوک سابقه ای دیرین داشت و چون اهل بحث و جدال نبود و دانش و معرفت حقیقی را در سلوک باطنی می دانست نه در مباحثات و مناقشات کلامی و لفظی، پرچمداران کلام و...
قسمت هایی از کتاب مثنوی معنوی (لذت متن)
بشنو این نی چون شکایت می کند از جدایی ها حکایت می کند / کز نیستان تا مرا ببریده اند در نفیرم مرد و زن نالیده اند / سینه خواهم شرحه شرحه از فراق تا بگویم شرح درد اشتیاق / هر کسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش / من به هر جمعیتی نالان شدم جفت بدحالان و خوش حالان شدم / هرکسی از ظن خود شد یار من از درون من نجست اسرار من / سر من از نالهٔ من دور نیست لیک چشم و گوش را آن نور نیست / تن ز جان و جان ز تن مستور نیست لیک کس را دید جان دستور نیست / آتشست این بانگ نای و نیست باد هر که این آتش ندارد نیست باد / آتش عشقست کاندر نی فتاد جوشش عشقست کاندر می فتاد / نی حریف هرکه از یاری برید پرده هااش پرده های ما درید / همچو نی زهری و تریاقی کی دید همچو نی دم ساز و مشتاقی که دید