کتاب مبانی روانشناختی ازدواج

Psychology of marriage
در بستر فرهنگ و ارزشهای اسلامی
کد کتاب : 68022
شابک : 978-9640344668
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 178
سال انتشار شمسی : 1396
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 7
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب مبانی روانشناختی ازدواج اثر غلامعلی افروز

«ازدواج مطلوب ترین نیاز»، «هنگامه‌ی ازدواج» عنوان فصل‌های آغازین است که به عناصر مهمی مثل استقلال موضوع زوجیت از تشکیل خانواده و فرزند آوری اشاره دارد.
«اصول و شاخص‌های کفویت و معیارهای زوجیت و انتخاب همسر مطلوب» عنوان فصل سوم است که از ویژگی‌های همسر مطلوب ذیل ویژگی‌های زیستی (هیئت ظاهر، عدم ابتلا به بیماری‌های پیش رونده و سخت درمان، سن (سن حقیقی آمیخته‌ای از سن تقویمی، زیستی و روانی (پویایی فکری و نشاط درونی)) و ویژگی‌های شناختی ( هوشمندی، کفایت عقلانی، تحصیلات، نگرش ها و برخوردها)، ویژگی‌ها و سلامت روانی و تعادل عاطفی، عدم اعتیاد، سلامت و پاکی نفس، کفویت در ایمان و آرامش دل، کفویت در اخلاق، منش و رفتارهای فردی و اجتماعی، زمینه‌ی تربیت و فرهنگ خانوادگی سحن گفته است.
چهارمین فصل «فرآیند آشنایی و شناخت متقابل دخترها و پسرهای آماده‌ی ازدواج و مراسم خواستگاری» که رسالت الگوهای رابط در آشنایی اولیه‌ی داوطلبان ازدواج، ویژگی‌های جلسه آشنایی نظیر عدم قول و قرار و مهریه و… اجازه دادن به تکرار متعدد، برخی سوال های قابل طرح در جلسات آشنایی متقابل داوطلبان ازدواج را در بردارد.
«دختر خانم‌ها و حقّ انتحاب همسر» و «زوجیت در قلمرو روابط خویشاوندی» عنوان فصول بعدی است. که نویسنده به خدشه در مبانی نفی ازدواج‌های خویشاوندی پرداخته و ضمن بررسی تاریخی تحریم کلیسایی ازدواج عموزاده‌ها و خاله‌زاده‌ها و ممنوعیت‌های مروبط به آن در آمریکا، با ذکر احتمال انتقال معیوب ژن در ازدواج‌های غیر خویشاوندی‌، ورود متغیرهای مشکل‌زا مثل فقر و… ، کم بودن سقط جنین‌های ناخواسته در ازدواج‌های خویشاوندی‌، کاهش فراوانی طلاق در آن‌ها از جمله این استدلال‌ها برشمرده شده است.
«مهریه، نگرش‌های عاقلانه و یا برداشت‌های عامیانه»، «جهیزیه یا تامین اولیه‌ی وسایل زندگی مشترک در فرآیند ازدواج جوانان» و «همیاری نزدیکان و مسئولان در تامین نیازهای اساسی زندگی زوج‌های جوان» نیز فصول پایانی این کتاب کوتاه را شامل می‌شود.

کتاب مبانی روانشناختی ازدواج

غلامعلی افروز
غلامعلی افروز (متولد ۵ آذر ۱۳۲۹) روان‌شناس ایرانی، عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ایران و رئیس سابق سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره است. او مدتی ریاست دانشگاه تهران و مدتی نیز ریاست دانشکده روان‌شناسی دانشگاه تهران را بر عهده داشت.در مهر ۱۳۴۸ وارد دانشگاه تهران شد و در بهمن ۱۳۵۱ با رتبهٔ اول در مقطع کارشناسی رشتهٔ روان‌شناسی فارغ‌التحصیل شد. در اواخر سال ۱۳۵۲ با استفاده از بورس تحصیلی دانشگاه تهران، دورهٔ کارشناسی ارشد و دکتری روان‌شناسی و آموزش...
دسته بندی های کتاب مبانی روانشناختی ازدواج