1. خانه
  2. /
  3. کتاب سوپر مانولیتو

کتاب سوپر مانولیتو

3.4 از 1 رأی

کتاب سوپر مانولیتو

Super mona lito
انتشارات: آفرینگان
ناموجود
38000
معرفی کتاب سوپر مانولیتو
"سوپر مانولیتو" یکی از جذاب‌ترین و پرشورترین قسمت‌های مجموعه‌ی محبوب "مانولیتو گافوتاس"، نوشته‌ی الویرا لیندو است. لیندو با ادامه‌ی تصویر زنده و پرجزئیات خود از زندگی روزمره در کارابانچل آلتو - محله‌ای کارگری در مادرید - این جلد را با طنز، گرما و بینشی هوشمندانه از خلال صدای بی‌وقفه‌ی مانولیتو ارائه می‌دهد. مانولیتو، با عینک مخصوصش، شخصیت پررنگش و روایت‌های صادقانه‌اش، بار دیگر ما را به دنیای آشفته و پرهیاهوی خود دعوت می‌کند؛ این‌بار با لقب پرادعای خودساخته‌ی «سوپر».
در "سوپر مانولیتو"، قهرمان کوچک ما با دیدگاهی تازه - یا دست‌کم عنوانی تازه - برای تقویت اعتمادبه‌نفسش بازمی‌گردد. مانولیتو چه در حال جنگ و جدل با رقیب دیرینه‌اش آزی باشد، چه با بهترین دوستش اورجونز وارد بحث‌های فلسفی شود، و چه تلاش کند دل بزرگ‌ترهایی را که هنوز او را جدی نمی‌گیرند به دست آورد، با همان ترکیب همیشگی از شجاعت و بی‌پروایی کودکانه، فراز و نشیب‌های رشد و نوجوانی را پشت سر می‌گذارد. در روندی اپیزودیک - و هر بخش گمراه‌کننده‌تر از بخش پیشین، البته به شکلی دل‌نشین - مانولیتو در تلاش است ثابت کند که دیگر یک بچه‌ی معمولی نیست. او "سوپر" است. البته، تعریف او از «سوپر(فوق‌العاده)» شامل خوردن بوکادیلوهای غول‌آسا، طفره رفتن از تکالیف مدرسه، و گرفتار شدن هنگام تلاش برای انجام کار درست می‌شود. در این میان، خوانندگان نگاهی به لایه‌های عمیق‌تری از وجود او می‌اندازند: علاقه‌اش به پدربزرگش، رابطه‌ی پیچیده‌اش با برادر کوچکش «ال ایمبسیل»، و درک فزاینده‌اش از سازوکارهای دنیای بزرگ‌ترها.
"سوپر مانولیتو" به موضوعاتی چون هویت، خیال‌پردازی و قهرمانی روزمره در زندگی کودکان می‌پردازد. از خلال صدای اغراق‌آمیز اما عمیقا صمیمی مانولیتو، لیندو نشان می‌دهد که چگونه کودکان در دنیایی که اغلب برایشان بیش از اندازه بزرگ و گیج‌کننده است، در پی دیده شدن و احساس قدرت‌اند. وقتی مانولیتو خودش را «سوپر» می‌نامد، تنها مشغول بازی نیست؛ او در حال ساختن سپری در برابر ناهماهنگی‌ها، ابهام‌ها و آسیب‌پذیری‌های فرآیند بزرگ شدن است. این کتاب همچنین با نگاهی تند اما آغشته به محبت، بار دیگر به مسائل طبقه، اقتدار و ریتم زندگی شهری می‌پردازد. لیندو جهانی را ترسیم می‌کند که در آن صدای بچه‌ها شنیده می‌شود، جایی که چیزهای معمولی با قصه‌پردازی خارق‌العاده معنا پیدا می‌کنند، و طنز ابزاری قوی برای مواجهه با ناامیدی، دلبستگی و همه چیزهای میان این دو است.
"سوپر مانولیتو" داستانی است با لحنی شوخ‌طبع و درعین‌حال انسانی، که به ما یادآوری می‌کند دوران کودکی به‌خودی‌خود یک ماجرای قهرمانانه است. الویرا لیندو بار دیگر جادوی نگاه کردن به دنیا از منظر یک کودک را به تصویر می‌کشد - جایی که هر اشتباه می‌تواند به افسانه‌ای بدل شود و هر روز عادی، فرصتی برای خلق چیزی شگفت‌انگیز در خود دارد. صدای مانولیتو، همچون همیشه، تازه، خنده‌دار و به‌یادماندنی است؛ و این بار، او واقعا شنل قهرمانش را به تن کرده است.
درباره الویرا لیندو
درباره الویرا لیندو
الویرا لیندو (Elvira Lindo‎؛ زادهٔ ۲۳ ژانویهٔ ۱۹۶۲ در کادیز، اسپانیا) بازیگر، نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس، روزنامه‌نگار، و نویسنده کودکان اهل اسپانیا است.
الویرا لیندو ژانویه ۱۹۶۲ در کادیس در اسپانیا به دنیا آمد و بعد از ده بار نقل مکان به جاهای مختلف، وقتی که دوازده ساله بود، بالاخره در مادرید ساکن شد و در آنجا در دانشگاه کمپلوتنسه مادرید در رشته روزنامه‌نگاری تحصیل کرد. از آنجایی که کار خود را در تلویزیون و رادیو به عنوان گوینده، بازیگر و فیلم نامه نویس آغاز کرد او مدرک خود را نگرفت.
اولین رمان او بر یکی از شخصیت‌های رادیویی داستانی‌اش استوار بود، که مادرلینو (madrileño) پسر مانلیتپ گافتواس که به یک کلاسیک اسپانیایی ادبیات کودکان تبدیل شده‌است. مانولینو پسر یک کامیون‌دار است و در محله کارگری کاربانچل زندگی محقری دارد. این شخصیت قهرمان در چندین رمان اول شخص بود که با سبکی استوار نوشته شده‌اند که شامل شوخ‌طبعی، کنایه و انتقادات تند اجتماعی است.
لیندو همچنین رمان‌ها و نمایشنامه‌ها و او فیلمنامه‌هایی برای بزرگسالان نوشته‌است. . او همچنین فیلمنامه Plenilunio را از رمان همسرش، آنتونیو مونوز مولینا اقتباس کرده‌است.
از زمانی که همسرش آنتونیو موزوز مولینا به سمت مدیر انستیتو سروانتس شهر نیویورک منصوب شد، لیندو در شهر نیویورک زندگی می‌کرد. او اغلب در روزنامه اسپانیایی زبانال پائیس، در سرمقاله‌ها مشارکت می‌کند و به صورت افتخاری برای مجلات و روزنامه‌های دیگر می‌نویسد.
در سال ۱۹۹۸ به لیندو جایزه Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil (جایزه ملی ادبیات کودک و نوجوان) برای کتاب Los trapos sucios de Manolito Gafotas اعطا شد، و او جایزه Premio Biblioteca Breve را برای رمان بزرگسالان خود Una palabra tuya دریافت کرد. کتاب بعدی او، Lo que me queda por vivir در ۳ سپتامبر ۲۰۱۰ منتشر شد.
قسمت هایی از کتاب سوپر مانولیتو

شاید بچه ها فکر می کند همه چیز را درباره زندگی من می دانند. روی کره زمین بعضی ها هستند که فکر می کنند خیلی زرنگند. پدربزرگم نیکلاس می گوید که می توان درباره زندگی من، به اندازه یک کوه کتاب نوشت. در این مدت 8 سال که زندگی می کنم آنقدر اتفاقهای مختلفی برایم افتاده که در 92 سال هم نمی توانم برایتان تعریف کنم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سوپر مانولیتو" ثبت می‌کند