1. خانه
  2. /
  3. کتاب دبلیو یا خاطره‌ کودکی

کتاب دبلیو یا خاطره‌ کودکی

نویسنده: ژرژ پرک
پیشنهاد ویژه
4.15 از 2 رأی

کتاب دبلیو یا خاطره‌ کودکی

W ou le souvenir d'enfance
انتشارات: رایبد
٪30
180000
125999
معرفی کتاب دبلیو یا خاطره‌ کودکی
«دبلیو» کتابی نوشته ژرژ پرک، نویسنده نویسنده و فیلمساز فرانسوی است. این اثر در دسته ادبیات داستانی تاریخی با موضوع جنگ قرار می گیرد.
رمان «دبلیو» شامل دو داستان است که به شکل موازی روایت می‌شوند. داستان اول، خاطرات کودکی نویسنده از زمان جنگ است. در این دوره او مجبور شده شهر پاریس را ترک کند و بعد پدرش را از دست می دهد و سپس به دلایلی از مادر جدا می شود. او در این بخش به توصیف و راویت زندگی بدون پدر و مادر در شهری کوچک می پردازد. او در این بخش خاطرات پراکنده و گاه مبهم خود را از روزهای جنگ جهانی دوم بازگو می‌کند. در داستان دوم که هجده فصل است، موازی با روایت اول پیش می رود ماجرای بازگشت پرک به شهر پاریس آغاز می شود. این بخش تمثیلی از وقایعی است که در شهر پاریس هنگام جنگ جهانی دوم رخ داده اند. نویسنده نامی خیالی بر روی شهر پایس گذاشته و اتفاقات را بدون اشاره به جنگ روایت می کند. ژرژ پرک در این بخش داستانی خیالی را روایت می‌کند. ماجرا درباره‌ی جزیره‌ای دورافتاده به نام "دبلیو" است که در آن جامعه‌ بر اساس قوانین سخت‌گیرانه‌ی ورزشی اداره می‌شود. این بخش از رمان، تمثیلی است از اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها و خشونتی که جنگ با خود به همراه آورده است. در این بخش اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها نمادی از جنگی هستند که چهره شهر را تغییر داده است و پرک اشاره ای دارد به مادرش که جان خود را در این اردوگاه ها از دست می دهد.
کتاب در نوزده فصل به سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ در فرانسه می پردازد و دوران کودکی نویسنده را که بدون پدر و مادر بزرگ شده و آوراگی هایش را توصیف می کند. همچنین برخی داستان هایی که پرک در این رمان از خانواده اش بازگو می کند ابداعی هستند و او به روایت واقعی افزوده است.
درباره ژرژ پرک
درباره ژرژ پرک
ژرژ پرک (به فرانسوی: Georges Perec) (زادهٔ ۷ مارس ۱۹۳۶ در پاریس – درگذشتهٔ ۳ مارس ۱۹۸۲ در ایوری سور سن) رمان‌نویس و فیلمساز معاصر فرانسوی است. پرک عضو انجمن ادبی اولیپو بود.
قسمت هایی از کتاب دبلیو یا خاطره‌ کودکی

مرزی که ورزشکاران را از مقامات جدا می‌کند، از آنجایی که مطلقا عبورناپذیر نیست برجسته‌تر است. قوانین دبلیو که ‌به‌طور‌معمول بسیار مختصرند و سکوت‌شان در برخی موارد تهدیدی مرگبار برای ورزشکارانی است که زیر یوغش هستند، در این مورد ‌به‌طرزشگفت‌انگیزی پرجزئیات‌اند: این قوانین با دقت فراوان و ریزه‌گویی و کمابیش با گشاده‌دستی، تمام شرایطی را که می‌تواند بعد از چند سال شرکت در رقابت‌ها، به ورزشکار اجازه دست‌یابی به منصبی مسئولیت‌دار را بدهد توصیف می‌کنند؛ چه در یک دهکده به‌عنوان مدیر تیم یا مربی، ماساژدهنده، حمامی، سلمانی و غیره، چه در استادیوم‌ها که مشتی شغل کوچک با سلسله‌مراتب ‌سفت‌وسخت ممکن است به او پیشنهاد شوند: خدمتکار، دادزن، جاروزن، کبوترپران، مشعل‌دار یا پرچم‌دار، نماینده، موسیقی‌دان، خوشنویس، نگهبان سکوها و غیره

نظر کاربران در مورد "کتاب دبلیو یا خاطره‌ کودکی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

آنها بر این باورند که بی‌عدالتی مؤثرترین خمیرمایه‌ی مبارزه است و اینکه یک ورزشکارِ زخم‌خورده و عاصی از تصمیمات خودسرانه، داوری‌های نامنصفانه، سوءاستفاده از قدرت، دست‌درازی‌ها و سوگل‌پرویِ کمابیش افراطی‌ای که داوران در هر لحظه دچارش هستند، صدبار مبارزتر از ورزشکاری خواهد بود که یقین دارد درخور شکست بوده است. (دبلیو یا خاطره کودکی / ژرژ پرک / ص 125) از آن دسته کتاب‌های سخت‌خوان که سخت خوانده می‌شوند اما تا مدت‌ها مثل خوره می‌توانند سلول‌های مغز را درگیر خود کنند. کتاب را آهسته خواندم و جلو رفتم. و وقتی تمام شد، تمام نشد... در ذهنم هنوز جریان داشت.

1404/05/18 | توسطرسول
0
|