1. خانه
  2. /
  3. کتاب نبرد با شیاطین 6

کتاب نبرد با شیاطین 6

نویسنده: دارن شان
4.67 از 3 رأی

کتاب نبرد با شیاطین 6

(اسرار هیولایی)
Demon Apocalypse
انتشارات: قدیانی
٪15
175000
148750
معرفی کتاب نبرد با شیاطین 6
رمان «اسرار هیولایی»، ششمین جلد از مجموعه‌ی «نبرد با شیاطین» نوشته‌ی دارن شان، در سال ۲۰۰۷ منتشر شد و ادامه‌ای مستقیم بر حوادث پراضطراب «دیو همخون» است. این جلد بار دیگر خواننده را با گریبز گریدی همراه می‌کند، نوجوانی که اکنون ناگزیر است با پیامدهای نفرین خانوادگی و تغییر وحشتناک گرگینه‌گون خود دست و پنجه نرم کند. شان در این بخش داستان را با شتابی بیشتر، لحنی تاریک‌تر و مخاطراتی گسترده‌تر پیش می‌برد؛ گویی که پس از مقدمه‌ی طولانی جلد پنجم، این‌بار انفجار کامل وحشت و آشوب رخ می‌دهد. ماجرا از همان نقطه‌ی پایان باز «دیو همخون» آغاز می‌شود. گریبز که در ماه کامل به گرگینه تبدیل شده بود، با پیامدهای فاجعه‌بار این دگرگونی روبه‌رو می‌شود؛ او به اجبار شاهد مرگ عزیزان و ویرانی‌هایی است که خودش، هرچند ناخواسته، به بار آورده است. احساس گناه و هراس او را در می‌نوردد و حتی زمانی که شکل انسانی‌اش را بازمی‌یابد، دیگر نمی‌تواند از بار مسئولیت اعمال هیولایی‌اش بگریزد. این تضاد میان انسانیت و هیولابودن، درون‌مایه‌ای محوری در کل روایت به شمار می‌آید. شان سپس دامنه‌ی تهدیدها را فراتر از خانواده و دوستان گریبز می‌برد و پای مخاطراتی جهانی را به میان می‌کشد. شیاطین با قدرتی بی‌سابقه از شکاف‌ها وارد دنیای انسان‌ها می‌شوند و وحشتی آخرالزمانی را رقم می‌زنند. صحنه‌های نبرد، خون‌ریزی و هجوم موجودات جهنمی به شهرها با توصیف‌های پرجزئیات و تکان‌دهنده نوشته شده‌اند و فضایی به وجود می‌آورند که بی‌شباهت به کابوس‌های آخرالزمانی نیست. این بار نه‌فقط گریبز و خانواده‌اش، بلکه کل بشریت در خطر نابودی قرار دارد. شخصیت‌های فرعی چون بیل-ای و درویش همچنان حضور دارند و با کشمکش‌های روانی و روابط خانوادگی داستان را عمیق‌تر می‌کنند، اما یکی از مهم‌ترین چهره‌های تازه، جونی سوان است؛ مشاوری مرموز که در جلد پنجم معرفی شد و اینجا نقش پررنگ‌تری در آشکار شدن رازها دارد. او با دوگانگی‌هایش هم‌زمان نجات‌دهنده و تهدیدگر به منبعی از ابهام و بی‌اعتمادی تبدیل می‌شود. این پیچیدگی اخلاقی موجب می‌شود داستان تنها درباره‌ی نبرد خیر و شر نباشد، بلکه درباره‌ی انتخاب‌ها، فریب‌ها و مسئولیت‌های خاکستری هم باشد. مضامین اصلی کتاب در ادامه‌ی آثار پیشین است اما ابعادی وسیع‌تر پیدا می‌کند. نفرین خانوادگی گریدی‌ها حالا به موضوعی فراتر بدل شده و نمادی از سرنوشت شومی است که می‌تواند هر لحظه بر فرد یا جامعه سایه افکند. کشمکش گریبز با هویت دوگانه‌اش، پرسشی اساسی درباره‌ی مرز میان انسانیت و هیولا بودن پیش می‌کشد. هم‌چنین مفهوم آخرالزمان و نابودی جمعی، وحشت را از سطح فردی به سطح جهانی ارتقا می‌دهد. از نظر نقاط قوت، «اسرار هیولایی» با ریتم سریع، صحنه‌های اکشن بی‌امان و اوج‌گیری خشونت و ترس، هیجان خواننده را تا پایان حفظ می‌کند. لحظات احساسی و تراژیک نیز در میان آشوب جای می‌گیرند و شخصیت گریبز را از صرفا یک قهرمان نوجوان به چهره‌ای تراژیک و چندلایه تبدیل می‌کنند. بااین‌حال، برخی ممکن است شدت توصیفات خشونت‌آمیز و خونین را بیش از حد بدانند و همچنین شتاب بالای روایت فرصت کمتری برای عمق‌یافتن جزئیات روانی باقی می‌گذارد.
در نهایت، «اسرار هیولایی» نقطه‌ی عطفی در مجموعه‌ی «نبرد با شیاطین» است. این کتاب با گسترش ابعاد تهدید و کشاندن داستان از سطح کابوس‌های شخصی به مرحله‌ی نابودی جهانی، دایره‌ی وحشت را وسیع‌تر می‌کند و در عین حال پرسش‌های بنیادینی درباره‌ی هویت، مسئولیت و انتخاب پیش پای خواننده می‌گذارد. اگر جلد پنجم مقدمه‌ای برای فروپاشی بود، جلد ششم همان فروپاشی در مقیاس بزرگ است؛ تلاشی جسورانه برای نشان دادن اینکه حتی در بدترین تاریکی‌ها، مرز میان انسان و هیولا چقدر شکننده و لرزان است.
درباره دارن شان
درباره دارن شان
دارن اشاگنسی معروف به دارن شان (Darren Shan) (متولد ۲ ژوئیه ۱۹۷۲) نویسنده اهل ایرلند است. وی در سه سالگی مدرسه را آغاز کرد، او بسیار ناآرام بود به همین دلیل هیچ مهد کودکی او را قبول نمی‌کرد. در ۶ سالگی با خانواده خود به ایرلند مهاجرت کرد. او پس از گذراندن دوره کالج، دو سال در یک شبکه تلویزیونی به کار پرداخت و پس از آن برای همیشه فقط نوشت. ظهور دارن شان با کتاب Ayuamarca آغاز شد که در سال ۱۹۹۹ به فروش رفت. او در ژانویه ۲۰۰۰ کتابی برای کودکان با نام سیرک عجایب نوشت. او این کتاب را بیشتر برای سرگرمی نوشت و با دو کتاب دیگر که برای بزرگسالان نوشته بود، روانه بازار کرد اما این کتاب بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصاً، وقتی که کمپانی برادران وارنر پیشنهاد ساخت فیلمی بر مبنای این کتاب را داد. او که پیش‌بینی این فروش را نمی‌کرد نویسندگی را ادامه داد ولی برای کودکان! در طول ۵ سال او ۱۱ کتاب دیگر این مجموعه را نوشت. این کتاب‌ها در ۲۸ کشور و در ۲۰ زبان ترجمه شد و حدود ۸٫۹ میلیون دلار فروش رفت. برادران وارنر هیچ وقت فیلم هیچ‌کدام از کتاب‌ها را نساختند و اجازهٔ ساخت فیلم دوباره به دارن شان بازگشت. در سال ۲۰۰۵ دارن شان اجازه ساخت فیلم‌ها را به کمپانی یونیورسال استودیو فروخت. دارن شان علاقه شدیدی به کتاب‌های کمیک، فوتبال، شنا، موزیک پاپ و راک و پیاده‌روی دارد. مسافرت به نقاط مختلف جهان و دیدن خواب‌هایی که راه‌های جدیدی برای خشکاندن خوانندگان در پیش روی دارن قرار می‌دهد هم از علاقه‌های اوست.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نبرد با شیاطین 6" ثبت می‌کند