1. خانه
  2. /
  3. کتاب مجموعه نیکی گلسرخ چهار جلدی

کتاب مجموعه نیکی گلسرخ چهار جلدی

نویسنده: فریبا کلهر
پیشنهاد ویژه
3.3 از 1 رأی

کتاب مجموعه نیکی گلسرخ چهار جلدی

با قاب
Niki Golsorkh
انتشارات: افق
٪25
1460000
1095000
معرفی کتاب مجموعه نیکی گلسرخ چهار جلدی
مجموعه‌ی «نیکی گلسرخ» مجموعه‌ای چهار جلدی درباره‌ی دختری ده ساله به نام نیکی و مشکلات روزمره‌ی اوست. «نیکی گلسرخ و شانس روز اول»، «نیکی گلسرخ و کتک‌کاری خشن»، «نیکی گلسرخ و لاک‌پشت گوش‌قرمز» و «نیکی گلسرخ و گوشواره‌های خفن» عناوین چهار جلد این مجموعه هستند.
شخصیت اصلی این داستان‌های دختری ده ساله به نام نیکی است. نیکی دفترچه‌ی خاطراتی دارد که بهترین دوست اوست، اسم دفترچه‌ی او «هودی پرماجرا» است و او چیزهای دوست‌داشتنی و دوست‌نداشتنی خودش را در آن می‌نویسد؛ همین‌طور همه‌ی فکرهای خوب و بد و همه غصه‌ها و شادی‌هایش را. ماجراهای نیکی گلسرخ از زبان خود او بیان می‌شود. به همین خاطر کودکان با او احساس نزدیکی و همدلی می‌کنند و خواندن داستان برای‌شان لذت‌بخش و ملموس است.
در داستان «نیکی گلسرخ و شانس روز اول» مشکل نیکی عوض شدن مدرسه‌اش است. تغییر محل زندگی و مدرسه او را دچار اضطراب و ناامنی کرده است. اسباب‌کشی و عوض‌شدن مدرسه برای نیکی پذیرفتنی نیست. او احساس‌های پیچیده‌ای دارد و درباره‌ی آن‌ها با دفترچه‌ی خاطراتش صحبت می‌کند. جلد دوم «نیکی گلسرخ و کتک‌کاری خشن» به موضوع مقابله با خشونت و حل مسئله‌ به‌صورت مسالمت‌آمیز می‌پردازد. نیکی در این داستان با چالشی جدید روبه‌رو می‌شود؛ یکی از هم‌کلاسی‌های او رفتار مناسبی ندارد و نیکی سعی می‌کند این مشکل را حل کند. در داستان «نیکی گلسرخ و لاک‌پشت گوش‌قرمز» نیکی تک‌فرزند است و دلش حیوان خانگی می‌خواهد. ولی مادرش حساسیت دارد. نیکی از مادرش می‌پرسد «آیا مرا برای رنج کشیدن به دنیا آورده‌ای که اجازه نمی‌دهی حیوان خانگی داشته باشم؟» وقتی نیکی می‌فهمد ساناز (هم‌کلاسی‌ او در مدرسه) چند حیوان خانگی (مانند گربه، همستر، لاک‌پشت، خرگوش و جغد) دارد، کشمکش‌های درونی‌اش بیشتر می‌شود. او نگران است که نکند برای همیشه تنها بماند. داستان «نیکی گلسرخ و گوشواره‌های خفن» جلد آخر این مجموعه در روزهای پایانی سال و در آستانه‌ی عید نوروز اتفاق می‌افتد؛ روزهایی که برای ایرانی‌ها پر از هیجان، انتظار، تغییر و اتفاق است.
نویسنده با ایده‌ی دفترچه‌ی خاطرات سخنگو به کودکان نشان می‌دهد که چگونه ابزارهایی مانند نوشتن می‌تواند به آن‌ها کمک کنند تا احساس‌های خودشان را بهتر بشناسند و آن‌ها را بپذیرند. نیکی دختری معمولی اما پرانرژی و بامزه است که شخصیت‌پردازی باورپذیری دارد و کودکان به‌راحتی با او ارتباط برقرار می‌کنند. احساس‌ها، نگرانی‌ها و هیجان‌هایی که او تجربه می‌کند برای کودکان آشناست و آن‌ها با این شخصیت همراه می‌شوند. مجموعه نیکی گلسرخ روایت ساده و صمیمی و زبان طنزآمیزی دارد که مخاطبان کودک را جذب می‌کند. همه‌ی ماجراهای نیکی چالش‌های روزمره هستند و او با درایت، هوش سعی می‌کند از پس همه‌ی آن‌ها بربیاید. او گاهی اشتباه‌های بامزه‌ای هم می‌کند و همین امر شخصیت نیکی را برای بچه‌ها باورپذیر و جذاب می‌کند.
مجموعه‌ی چهار جلدی «نیکی گلسرخ» روایتی جذاب از دنیای کودکان است که با زبان طنز هم بچه‌ها را می‌خنداند و هم بسیاری از مهارت‌های آن‌ها را تقویت می‌کند.
درباره فریبا کلهر
درباره فریبا کلهر
فریبا کلهر فعالیت خود را از دهه شصت و با حضور در مجله‌های رشد، در حیطه ادبیات داستانی کودک و نوجوان آغاز کرده و تألیفات زیادی نیز در این حیطه از خود برجای گذاشته‌است. او حدود سیزده سال، از بدو تأسیس سروش کودکان تا حدود سال۱۳۸۳ سمت سردبیری ماهنامه سروش کودکان را برعهده داشت و با ویژه‌نامه کودکان روزنامه همشهری که آفتابگردان نامیده می‌شد به مدت شش ماه و به عنوان دبیر سرویس شهری همکاری می‌کرد. کتاب سوت فرمانروا اثر این نویسنده در سال ۱۳۶۹ یعنی زمانی که او فقط بیست و هشت سال داشت به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی برگزیده شد. از این جهت او تا امروز تنها کسی است که این جایزه را در این سن دریافت کرده‌است. فریبا کلهر تا کنون صدها قصه نوشته‌است و کارهای ارزشمندی در بازنویسی اسطوره‌ها انجام داده‌است. بازنویسی اسطورهٔ گیلگمش، اسطوره اینانا و اسطوره گرشاسب از این گونه است. وی از اواخر دهه ۸۰ به‌طور جدی داستان‌نویسی بزرگسالان را آغاز کرد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مجموعه نیکی گلسرخ چهار جلدی" ثبت می‌کند