1. خانه
  2. /
  3. کتاب از ریشه تا همیشه

کتاب از ریشه تا همیشه

3.1 از 1 رأی

کتاب از ریشه تا همیشه

گزیده سروده های اردلان سرافراز
From Root to Eternity
انتشارات: ورجاوند
ناموجود
300،000
معرفی کتاب از ریشه تا همیشه
"از ریشه تا همیشه" کتابی است که گوشه‌ای از ترانه‌های یکی از محبوب‌ترین ترانه‌سرایان ایران زمین را در بردارد. این اثر که شامل "گزیده سروده های اردلان سرافراز" است، برای نخستین بار در دهه‌ی هشتاد به انتشار رسید اما ترانه‌هایی که در آن موجود است در فواصل زمانی مختلف سروده شد و توسط خوانندگانی که صدایشان بخش عظیمی از خاطرات مردم ایران را تشکیل می‌دهد، خوانده شد. ترانه‌هایی که گاه از شادی‌های عشق می‌گویند و گاه از غم‌های آن؛ گاه به توصیف زیبایی‌های معشوق می‌پردازند و گاه دلتنگی شب‌های عاشق را وصف می‌کنند. وجه مشترک همه‌ی این ترانه‌ها، شکوه و جلال شخصی "اردلان سرافراز" است که از قلم او بر جان ترانه‌ها چکیده است. او به قالب ترانه عظمت می‌بخشد و آن را همچون یک گوهر قیمتی بر انگشتر صدای خوانندگان می‌نشاند. ترانه‌های "اردلان سرافراز"، خصوصا در مجموعه‌ی "از ریشه تا همیشه" که "گزیده سروده های اردلان سرافراز" است و حسابی دستچین شده است، کاملا درخشش احساس و اندیشه‌ی او را به همراه دارد و آنچنان متمایز از آثار سایر ترانه‌سرایان است که گویی "اردلان سرافراز" مهر شخصی خود را بر هر مصرع آن کوبیده و هویتش را در آن ثبت کرده است.
نکته‌ای که این مجموعه‌ی دویست و ده صفحه‌ای را متمایز می‌کند و خواندن ترانه‌هایی را که پیش از این ممکن است به گوش خواننده آشنا باشد، دلپذیر می‌کند، توضیحاتی است که "اردلان سرافراز" ذیل هر ترانه درباره‌ی نحوه‌ی شکل‌گیری و سروده شدن آن‌ها نوشته و به این ترتیب خواننده با روند سرایش برخی از به یادماندنی‌ترین ترانه‌های تاریخ موسیقی ایران آشنا می‌شود. کتاب "از ریشه تا همیشه" توسط نشر ورجاوند منتشر شده است.
درباره اردلان سرفراز
درباره اردلان سرفراز
اردلان سرفراز (زاده ۲۴ تیر ۱۳۲۹ در شهر داراب) شاعر و ترانه‌سرای نامدار ایرانی است که در کنار شهیار قنبری و ایرج جنتی عطایی از ترانه سرایان نوین ایرانی است.
اردلان سرفراز در سال ۱۳۲۹ در شهر داراب واقع در استان فارس متولد گردید. او فرزند ارشد خانواده بود و مادرش نیز در شعر دستی داشت. شروع زندگی شاعرانه اردلان در سال اول دبیرستان در مدرسه امیر کبیر و با تشویق معلمی به نام دانشمند بود. در جوانی برای تحصیل در رشته روانشناسی در دانشگاه عالی پارس پذیرفته شد و به تهران آمد. او به پیشنهاد پسرعموی مادرش (حسین سرفراز، شاعر و روزنامه‌نگار معروف آن زمان) در حین تحصیل برای گذران زندگی با رادیو ایران و ارکستر جوانان کار خود را به عنوان ترانه‌سرا آغاز کرد. پس از یک سال به دلایلی رادیو ایران را ترک کرد؛ اما سرفراز ترانه سرودن را به شکل حرفه‌ای آغاز کرد و با ترانه «شب»، هم او و هم ابی، خواننده این ترانه به شهرت رسیدند. 
دسته بندی های کتاب از ریشه تا همیشه
قسمت هایی از کتاب از ریشه تا همیشه

درمن هزارحرف نگفته هزاردرد نهفته هزاران هزار دریا هرلحظه در طپیدن و طغیانند در من هزار آهوی تشنه در خشکسال دشت ریشانند در من پرندگان مهاجر ترانه های سفر را در باغ های سوخته می خوانند

می بینم صورتمو تو آینه با لبی خسته می پرسم از خودم/ این غریبه کیه از من چی می خاد ؟ اون به من یا من به اون خیره شدم؟/ باورم نمی شه هر چی می بینم چشامو یه لحظه رو هم می ذارم/ به خودم می گم که این صورتکه می تونم از صورتم ورش دارم/ می کشم دستمو روی صورتم هر چی باید بدونم دستم میگه/ منو توی آینه نشون می ده می گه این تویی نه هیچ کس دیگه/ جای پاهای تموم قصه ها رنگ غربت تو تموم لحظه ها/ مونده روی صورتت تا بدونی حالا امروز چی ازت مونده به جا ؟/ آینه می گه تو همونی که یه روز می خاستی خورشید و با دست بگیری/ ولی امروز شهر شب خونه ات شده داری بی صدا تو قلبت می میری/ می شکنم آینه رو تا دوباره نخواد از گذشته ها حرف بزنه/ آینه می شکنه هزار تیکه می شه اما باز تو هر تیکش عکس منه/ عکسا با دهن کجی به هم می گن چشم امید و ببر از آسمون/ روزا با هم دیگه فرقی ندارن بوی کهنگی می دن تمومشون

نظر کاربران در مورد "کتاب از ریشه تا همیشه"
6 نظر تا این لحظه ثبت شده است

همیه ما به این هنرمند مدیونیم...

1403/03/15 | توسطمهدی - کاربر سایت
4
|

اردلان سرفراز خدایی برای همه لحظات

1403/01/15 | توسطکاربر سایت
3
|

بهترین صدایی که احساسات استاد سرفراز رو بیان کرده بدون شک معین بوده

1401/07/25 | توسطسهند ابراهیمی
4
|

فکنیم صد تا دیگه ابی هایده عارف گوگوش داریوش به دنیا بیان بدون ایین چند مرد واقعا میتونستن به چنین محبوبیتی برن. شاعر باید به دنیا بیای و تنها خالقش ماهیت زیبا و درک واقعیه عشق چی بگم که ما حتی دستمون هم به اونا نمیرسه انقدر از مردممم نا امید شدم که مردن تنها انگیزه زندگیمه

1401/07/14 | توسطبی نام - کاربر سایت
8
|

منو با خودت ببر ای تو تکیه گاه من خواستنی هرچی که هست تو بخوای من حاضرم

1400/11/18 | توسطبهرام - کاربر سایت
2
|

زیبا و خاطره انگیز

1400/01/25 | توسطکامران سیاحی
2
|