کتاب سفرنامه ژان اوتر

Traveler's writings
(عصر نادرشاه)
  • 15 % تخفیف
    300,000 | 255,000 تومان
  • موجود
  • انتشارات: بدرقه جاویدان بدرقه جاویدان
کد کتاب : 62802
مترجم :
شابک : 978-9645732569
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 360
سال انتشار شمسی : 1400
سال انتشار میلادی : 1987
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 10 اردیبهشت

معرفی کتاب سفرنامه ژان اوتر

"سفرنامه ژان اوتر" در "عصر نادرشاه"، اثری است به ترجمه‌ی دکتر "علی اقبالی" که انتشارات بدرقه‌ جاویدان آن را به چاپ رسانده است.
"ژان اوتر" در قسطنطنیه با وزیری فرانسوی زندگی می‎کرد و با یک مقام دیپلمات، نویسنده و جغرافیدان ترک نیز در قسطنطنیه آشنا شد. او از طریق وزیر فرانسوی با احمد پاشا والی بغداد ارتباط برقرار کرد و به همراه وی به اصفهان سفر کرد و در ژوئیه 1737 به آنجا رسید. در آنجا به مطالعه زبانها و وضعیت کشورهای شرقی ادامه داد و همچنین با آثار هندی آشنا شد که نادرشاه در سال 1733 پس از فتح قندهار و دهلی به ایران آورد.
"ژان اوتر" در طول اقامت خود در مشرق زمین، دانش گسترده‌ای از زبان‌های عربی، فارسی و ترکی کسب کرده بود و این مساله باعث شهرت او در اروپا شد. او حتی از طریق سفرنامه‌ی خود که مملو از اطلاعیه‌های جغرافیایی و تاریخی بود و به آلمانی نیز ترجمه شده بود، شهرت بیشتری یافت. "سفرنامه ژان اوتر" بر اساس مشاهدات شخصی او در طول ده سالی است که پیوسته در سفر بود و طی آن چندین راه آبی را کاوش کرد و در برخی از لشکرکشی‌های نادر شاه شرکت کرد. "سفرنامه ژان اوتر" شامل توضیحات بی‌نظیری از شهرهای شرقی از جمله اصفهان، بغداد، موصل و بصره است و همچنین نکاتی در مورد عرض جغرافیایی شهرهای مختلف به گفته منجمان عرب را در بردارد. در سوئد، بر اهمیت کار وی در علم جغرافیا تأکید شده و او جز اولین اروپایی‌هایی بود که در اثر خود به بناهای تاریخی و آداب فرهنگی قابل‎توجه در کشورهای شرقی اشاره داشت.

کتاب سفرنامه ژان اوتر

دسته بندی های کتاب سفرنامه ژان اوتر
قسمت هایی از کتاب سفرنامه ژان اوتر (لذت متن)
در تمام این راه ها، بدبختی‏ها و بیچارگی‏های زیادی دیده می‏شود. مردم در اثر جنگ یا بدرفتاری‏ مامورین از ملک تارانده شده و به کوهستان‏های لرستان پناه برده‏اند و در آنجا هم باز از آزار برکنار نبوده‏اند. با این ناامنی‏های طولانی زمین‏ها نکاشته و خانه‏ها ویران مانده‏اند. اگر در پاره‏ای از جاها کسانی باقی‏ مانده‏اند روزگار سختی را می‏گذرانند. تلاش برای پیداکردن گوشت، برنج و غذاهای خوراکی بیهوده بوده و در جاهایی هم که زراعت‏ می‏نمایند نان و ماست و سبزیجات و غیره به زحمت دریافت می‏گردد. فقری را که در هنگام رفتن به اسپاهان (اصفهان) دیده بودم مرا آزموده‏ کرده بود. لذا وادار شدم که در مسافرت تازه پیش‏بینی‏های بیشتری‏ بنمایم.

ایرانیان از نظر فکر و اندیشه بسیار مستعدند. به علوم و هنر و به طور کلی تمام آنچه که توجه آنها را جلب کند به آسانی دست می یابند. مردمی با تربیت و مجلس آرا و دوست یاب و معاشرتی هستند. با بیگانگان مودبانه رفتار می کنند. غذاهای دلپذیر می پزند. بسیار خوش خوراکند. نوشیدنی های گوارا و تجمل را دوست دارند و دراین باره هیچ کشوری به پای آنان نمی رسد. دانش همگانی و به اصطلاح معلومات عمومی آنها در سطح بالاست و به زحمت می توان آنها را گول زد.