«بلبشو دره» کتابی نوشته فردریش دورنمات رمان نویس و نمایشنامه نویس سوئیسی است. این رمان که آخرین اثر کامل برجای مانده از دورنمات است در دسته آثار داستانی با محوریت فلسفه و روانشناسی تقسیم بندی می شود.
نویسنده در «بلبشو دره» نگاهی به ذات قدرت طلب انسان در قرن بیستم و عصر حاضر دارد. دورنمات در این رمان در پی اثبات این فلسفه است که ذات انسان ماهیتی شیطانی دارد و هرگز تغییر نخواهد کرد، بنابراین نباید امیدی به تغییر آینده بشر در جهت خیر داشت. دورنمات در «بلبشو دره» با نگاهی فلسفی خیر و شر را رو به روی هم قرار می دهد و به داستان پایاناپذیر فقرا و ثروتمندان می پردازد که تضادهای فراوانی را در عصر حاضر به وجود آورده است.
داستان «بلبشو دره» درباره واعظی مذهبی به نام موسی ملکر است که سعی می کند ثروتمندان را از زیر بار ثروت خود رها کند تا بتوانند پس از مرگ به رستگاری برسند و دروازه های بهشت به روی آن ها گشوده شود.
موسی ملکر واعظ مرموز روستای بلبشو است. ساکنان این منطقه که در دره ای سرسبز و خوش آب و هوا قرار دارد به رغم منابع طبیعی فراوان در فقر زندگی می کنند. موسی در موعظه های خود همیشه از جمله ای استفاده می کند با این عنوان که "خوشا به حال فقرا". او با همین عبارت ساده میلیونرهای فراوانی را از سراسر دنیا به ویژه آمریکا به دره بلبشو جذب می کند. موسی نقاهتسرایی در بلبشودره برپا میکند تا میلیونرها را از آمریکا و اروپا گرد هم جمع کند. میلیونرها به روستای بلبشو می روند و با راهکارهایی که موسی به آن ها ارائه می کند به خدمت مردم فقیر روستا درمی آیند. میلیونرها کارهایی که فقرا برای گذران زندگی انجام می دهند را در پیش می گیرند.
دورنمات با تجمع ثروتمندان در یک جا و وادار کردن آن ها به کارهایی که برای آن ها دون شان به حساب می آید طنزی به وجود می آورد و پنهانترین لایههای سیاه درون انسان را با کمدی نیش دار خود توصیف می کند. در نهایت اوضاع در دره بلبشو به گونه ای پیش می رود که بر دارایی میلیونرها هر روز افزوده می شود و فقرا نیز در چاه فقر بیشتر سقوط می کنند.
کتاب بلبشو دره