کتاب سنگ و سپر

Stone and shield
کد کتاب : 30040
شابک : 978-6003675759
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 208
سال انتشار شمسی : 1399
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

سنگ و سپر
Stone and shield
  • 20,000 تومان
  • تمام شد ، اما میاریمش 😏
  • انتشارات: افراز افراز
    نویسنده:
کد کتاب : 18476
شابک : 978-9642435517
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 233
سال انتشار شمسی : 1396
سال انتشار میلادی : 2017
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب سنگ و سپر اثر صمد طاهری

در اولین دوره ی جایزه ی هوشنگ گلشیری که سال 1380 برگزار شد، داوران در اقدامی که ارزش آن تنها امروز مشخص می شود، تک داستان های کوتاهی را نیز که به نظرشان در مجموعه داستان ها درخششی خاص داشت، برگزیدند. این داستان ها همان وقت در مجموعه ی «نقش 79» گنجانده و منتشر شدند. عنوان یکی از این داستان ها بود: شب در نخلستان، نوشته ی صمد طاهری، از مجموعه داستان «سنگ و سپر»، انتشارات ماریه. این مجموعه داستان یک سال قبل در 1379 منتشر شده بود. همان سال ها هم از آن استقبال شده بود و چاپ آن به پایان رسیده بود، اما دیگر تجدید چاپ نشده بود تا این که طاهری آن را در سال 96 برای انتشار دوباره به انتشارات افراز سپرد و حالا «سنگ و سپر» فرصت دوباره ای پیدا کرده است تا به دست خوانندگان داستان معاصر فارسی برسد. «سنگ و سپر» را می توان در امتداد سنت داستان نویسی جنوب دانست، با همان ویژگی هایی که در جهان داستانی نویسنده های جنوبی به چشم می خورد: داستان هایی با کاراکترهای متعدد، پر از کنش و گفت و گو و مبتنی بر کشش روایی، حامل تضادهایی ریشه ای میان جان سخت ترین سنت ها و به روزترین پدیده های اجتماعی که در عین حال با یکدیگر همزیستی دارند، و مهم تر از همه، تکیه داده به صمیمیتی که خیلی زود خواننده را به یکی از همسایه ها و نزدیکان کاراکترها تبدیل می کند و راهی جز این پیش پای او نمی گذارد که داستان را تا ته بخواند و برگردد و این بار لحظه هایی را مرور کند که حتم دارد مدت ها در خاطرش نقش خواهد بست. در این میان، در داستان های طاهری دو نکته بیش از همه حائز اهمیت می نماید. یکی مربوط می شود به گشایش های داستانی او که در اغلب موارد با یک کنش همراه است و همین به خودی خود نشان از داستان هایی می دهد که کشش روایی در آن ها حرف اول را می زند. دیگر اینکه طاهری چند داستان خود را با راوی اول شخص جمع نوشته است و همین نکته یعنی سروکار ما با نویسنده ای است که ابایی از خلق کاراکترهای متعدد ندارد، گو این که حتی در داستان هایی هم که راوی اول شخص جمع ندارند، باز تعداد کاراکترها چشمگیر می نماید و همین موضوع در قیاس با داستان هایی که در این سال ها منتشر شده و معمولا تنهایی آدم های پایتخت را به تصویر می کشند، غنیمتی است. با هم پاره ای از داستان «شب در نخلستان» را از مجموعه ی «سنگ و سپر» می خوانیم:

کتاب سنگ و سپر

صمد طاهری
صمد طاهری متولد ۱۳۳۶در آبادان، نویسندهٔ معاصر ایرانی در سبک رئالیسم است؛ وی در اوایل انقلاب اسلامی ایران تحصیل در رشتهٔ هنرهای نمایشی در دانشکده هنرهای دراماتیک تهران را نیمه‌کاره رها کرد. او که جزو نسل سوم داستان‌نویسان ایران است نوشتن را از سال ۱۳۵۳ آغاز نمود اما از سال ۱۳۵۸ و به‌سبب آشنایی با ناصر زراعتی وبا انتشار اولین داستان خود به‌نام گلبونا در جُنگ فرهنگ نوین به‌طور جدی وارد عرصهٔ داستان‌نویسی شد. در سال ۱۳۶۲ به‌مدت چند ماه در جلسات پنج‌شنبه&zwn...
قسمت هایی از کتاب سنگ و سپر (لذت متن)
«پای راستم داشت خواب می رفت. بلند شدم و از نهر پریدم و راه افتادم طرف نخلستان. ماه نیمه آمده بود میانه ی آسمان لنگر انداخته بود. نسیم بوی دریا را به همراه داشت. مد کامل بود و قورباغه ها می خواندند. از روی سد گلی کوتاه به طرف شط رفتم. میانه ی نخلستان صدای سوت زدن کسی را شنیدم. برگشتم. حمید بود که روی سد به دنبال من می آمد. ایستادم تا رسید. داشت چیزی می خورد. گفتم: «ها، رفتی خونه شام خوردی؟» همان طور که زنجیر کلیدش را می چرخاند، گفت: «نه. همین جوری دو تا لقمه کباب ورداشتم آوردم.»