1. خانه
  2. /
  3. کتاب داستان فیلم

کتاب داستان فیلم

نویسنده: مارک کازینز
4.43 از 4 رأی

کتاب داستان فیلم

تاریخ‌ سینما از آغاز تا امروز
The Story of film
٪10
2200000
1980000
معرفی کتاب داستان فیلم
کتاب «داستان فیلم: تاریخ سینما از آغاز تا امروز» نوشته‌ی مارک کازینز، منتقد، مورخ و مستندساز ایرلندی، از همان نقطه‌ای آغاز می‌شود که بیشتر تاریخ‌نگاری‌های رایج سینما را کنار می‌گذارد: نگاهی که سینمای هالیوود یا اروپا را مرکز ثقل روایت قرار نمی‌دهد. کازینز در این کتاب تصویری جهانی و متوازن از سینما ارائه داده؛ تصویری که در آن سینمای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین همان‌قدر جدی گرفته می‌شود که سینمای آمریکا و اروپای غربی.
مسیر کتاب کرونولوژیک است و از نخستین تجربه‌های تصویری و پیدایش سینمای صامت آغاز می‌شود، سپس به ورود صدا و شکل‌گیری سینمای استودیویی در دهه‌های سی و چهل میلادی می‌رسد، از میان جریان‌هایی مثل اکسپرسیونیسم آلمان، سینمای شوروی، نئورئالیسم ایتالیا و موج نوی فرانسه عبور می‌کند و در نهایت به سینمای دهه‌های پایانی قرن بیستم و آغاز عصر دیجیتال می‌رسد. نویسنده نشان می‌دهد که هر تکنیک تازه در قاب‌بندی، تدوین، حرکت دوربین یا نورپردازی چگونه شکل گرفته و چطور فیلم‌سازانی در نقاط دیگر جهان از آن الهام گرفته‌اند و به این ترتیب تحول سینما در این کتاب نه صرفا یک روند فنی، بلکه گفت‌وگویی پیوسته میان فیلم‌سازان نسل‌ها و کشورهای مختلف است.
فیلم‌سازانی نظیر آیزنشتاین، چاپلین، اورسن ولز، آلفرد هیچکاک و آکیرا کوروساوا در کتاب حضور دارند، اما کازینز آنها را نه به‌عنوان محور اصلی زندگی‌نامه‌ای، بلکه در ارتباط با تأثیری که بر امکانات بیانی سینما گذاشته‌اند، معرفی می‌کند. توجه ویژه‌ی نویسنده به سینماهایی است که معمولا در تاریخ‌نگاری‌های متداول کمتر دیده می‌شوند؛ همین رویکرد باعث می‌شود خواننده با نام‌ها، جریان‌ها و مناطقی از سینمای جهان آشنا شود که در روایت‌های رایج‌تر جایی برایشان در نظر گرفته نشده است. کازینز همچنین مرز مشخصی میان سینمای تجاری و سینمای هنری قائل نیست و نشان می‌دهد چگونه فیلم‌سازانی که در ذهن عموم با سینمای پرفروش شناخته می‌شوند نیز از دستاوردهای سینمای تجربی بهره برده‌اند.
کازینز بیشتر شبیه کسی می‌نویسد که خودش عاشق سینماست تا استادی که صرفا اطلاعات تاریخی ارائه می‌دهد، هرچند دقت تحلیلی و مستندنگاری او در سراسر کتاب حفظ می‌شود. همین ترکیب باعث شده «داستان فیلم: تاریخ سینما از آغاز تا امروز» برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان جذاب باشد؛ از دانشجویان و علاقه‌مندان جدی سینما که به دنبال دیدی جهانی و منسجم از تاریخ فیلم‌اند، تا فیلم‌سازان و علاقه‌مندانی که می‌خواهند با زبان بصری سینما در گذر زمان آشنا شوند.
درباره مارک کازینز
درباره مارک کازینز

مارک کازینز نویسنده، منتقد فیلم، تهیه‌کننده و مستندساز است. او مدیر پیشین جشنواره بین‌المللی فیلم ادینبورگ و از نویسندگان ثابت نشریات «پراسپکت» (Prospect)، «سایت اند ساوند» (Sight and Sound) و «تایمز» (The Times) بوده است. جدیدترین اثر او، مستندی ۱۴ ساعته درباره فیلم‌سازان زن با عنوان «زنان فیلم می‌سازند» (Women Make Film) است.

نظر کاربران در مورد "کتاب داستان فیلم"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کامل‌ترین و به‌روزترین تاریخ سینمای جهان که از تولد سینما تا سال ۲۰۲۰ را شرح می‌دهد؛ با نثری روان و روایتی خواندنی که تمامی سبک‌ها و جریان‌ها و فیلمسازان تاثیرگذار را در بر دارد.

1405/07/03 | توسطکاربر سایت
0
| |

خدایا هوا را از من بگیر، کتاب را نه... آه...

1405/06/25 | توسطکاربر سایت
0
| |

خدایا شکرت. یک حسرت دیگه به حسر‌ت‌های دیگر زندگی‌م اضافه شد.

1405/06/07 | توسطکاربر سایت
3
| |