کتاب چرا عقب مانده ایم؟

Why are we lagging behind
جامعه شناسی مردم ایران
کد کتاب : 25753
شابک : 978-9644053061
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 351
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 2004
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 12
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

معرفی کتاب چرا عقب مانده ایم؟ اثر علی محمد ایزدی

"چرا عقب مانده ایم؟" اثری است به قلم "علی محمد ایزدی"، که در آن به "جامعه شناسی مردم ایران" می پردازد.
"علی محمد ایزدی" در فصل نخست کتاب "چرا عقب مانده ایم؟"، با کمی تغییر در عنوان اصلی، به این مساله می پردازد که چرا عقب افتاده ایم؛ و در این راستا نقش عناصر مختلفی هم چون استعمارگران، سیستم سلطنتی، حاکمیت، ذخایر نفت، موقعیت استراتژیک، ناآگاهی و کمبود سواد، نقش دین و شخصیت اخلاقی ملت ایران را مورد بررسی قرار می دهد. نویسنده مورد آخر را بازتر می کند و در فصل دوم، ضمن تشریح شخصیت اخلاقی ایرانیان، نظریات بزرگان خارجی همچون هرودت، گزنفون، آمی ین مارسلین، گرنت واتسون، جیمس موریه، شاردن و چند تن دیگر از صاحب نظران غیرایرانی را بررسی می کند و برای این که بحث را متعادل پیش ببرد، به نظریات بزرگان ایرانی همچون حکیم ابوالقاسم فردوسی، قائم مقام فراهانی، سعدی شیرازی، ابوالقاسم حالت، سید محمدعلی جمالزاده، سیمین بهبهانی، جلال آل احمد، مهدی بازرگان و دیگر فرهیختگان ایرانی اشاره می کند.
از جمله مواردی که در کتاب "چرا عقب مانده ایم؟" توسط "علی محمد ایزدی" تحلیل شده است، رفتارهایی نظیر آبرودوستی، مهمان نوازی، عزت نفس، دخالت و تجسس، استهزا، سوءظن، پشت سرگویی، عجله، سمبل کاری، دوری گزینی از برنامه ریزی و کار منظم، لجبازی، انتقام جویی، دروغ گویی، تجاوز به حق دیگران، سرکشی و عدم اطاعت و چندین مورد دیگر از موارد اخلاقی می باشد که از دیدگاه جامعه شناسی بررسی شده است. نویسنده همچنین در فصل سوم این اثر، به تحلیل شخصیت اخلاقی ایرانیان در دو بخش شناخت انسان و آسیب شناسی دروغ پرداخته که هر کدام به موضوعات مختلف تقسیم بندی شده اند.

کتاب چرا عقب مانده ایم؟

علی محمد ایزدی
علی‌محمد ایزدی وزیر کشاورزی کابینه مهندس بازرگان، سرپرست دانشسرای کشاورزی شیراز و نماینده شیراز در کنگره جبهه ملی دوم بود.
دسته بندی های کتاب چرا عقب مانده ایم؟
قسمت هایی از کتاب چرا عقب مانده ایم؟ (لذت متن)
ایرانی مایل است رهبرش , رئیسش , سرپرستش و هرکسی که بالای سر اوست حتما شخصیت والدینی بسیار قوی داشته باشد. او را دعوا کند , تحکم کند و عندالاقتضاء کتک بزند ؛ ولی در عین حال , درست مانند یک پدر نیز محبت نماید , پول بدهد و ناز و نوازشی داشته باشد . از چنین شخصیتی لذت میبرد؛ خوشش می آید و در کنارش احساس آرامش میکند و می گوید : "بنازم! جوهر دارد , عرضه و لیاقت دارد." ایرانی کسی را که از موضع شخصیت والدینی به او تحکم کند و با ضرب شستی ثابت کند که بلوف نیست , بیشتر ارج میگذارد و بیشتر اطاعت میکند تا کسی که از موضع شخصیت بالغی بخواهد صرفا با احترام متقابل با او رفتار کند و نرم سخن بگوید : نه تشری یا نهیبی بزند و نه نوازشی یا مرحمتی نماید ؛ خودش کار کند و از او هم توقع کار داشته باشد. نه , هیچگاه چنین شخصی مورد پسند ایرانی نیست.

اوضاع ایران - بعد انقلاب - برای بعضی ها تعجب آور بوده است ؛ برای آنها که خیال میکردند تمام گرفتاری های مردم ناشی از سیستم سلطنت یا وجود شاه و یا استعمار امریکاست و توقع داشتند که با برچیده شدن بساط آنها همه چیز درست شود. اکنون با شناخت خلقیاتمان خوب میتوانیم موضوع را تحلیل کنیم و پاسخ خود را که چرا اوضاع مملکت درست نشده و حتی از بسیاری جهات خراب تر هم شده است , به دست آوریم . این شناخت به ما کمک میکند که گناه را هم به گردن شخص یا اشخاص مخصوصی نیندازیم , از دست کسی ننالیم و قبول کنیم که ... از ماست که بر ماست.