کتاب تفکر و استدلال

Thinking and Reasoning: A Very Short Introduction
درآمدی بسیار کوتاه
کد کتاب : 28590
مترجم :
شابک : 978-6004612104
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 160
سال انتشار شمسی : 1399
سال انتشار میلادی : 2017
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب تفکر و استدلال اثر جاناتان بی. تی. ایوانز

توانایی خارق العاده ی ما انسان ها در تفکر منطقی، استدلال و حل مشکل ها، ما را کاملا از سایر گونه های جانوری جدا می کند. اما همین فرآیند های اندیشه ی تکامل یافته ی بشر، او را مستعد به ارتکاب خطا و جهت گیری اشتباه و انحراف می سازد. مطالعه بر شیوه ی تفکر و استدلال، به قرن ها قبل و زمان ارسطو برمی گردد و یکی از نخستین موضوعاتی بود که پس از جدا شدن روانشناسی از فلسفه، مورد مطالعه ی بسیاری از پژوهشگران و متفکران قرار گرفت.
در کتاب درآمدی بسیار کوتاه بر تفکر و استدلال اثر جاناتان بی. تی. ایوانز، نگارنده از رویکرد های روان شناختی وابسته به آگاهی بهره می برد تا به درک ماهیت تفکر و استدلال، حل مسئله و چگونگی تصمیم گیری بپردازد. او همچنین نشان می دهد که چطور توانایی های حل مسئله ی ما تا حد بسیار زیادی وابسته به این موضوع بوده که بتوانیم تخیل کافی برای پرسیدن سوالات درست و همچنین توانایی دیدن مسائل از سمت و سویی کاملا نوین را داشته باشیم.
نویسنده که ابتدا با در نظر گرفتن رویکردهای رفتاراشناسان و روانشناسان گشتالت یا هیئت نگر کار خود را آغاز کرده است، سپس به سمت کاوش های مدرن در زمینه ی اندیشه، نظیر تفکر فرضی، شرطی، استنباطی، عقلانی و شهودی می رود. او همچنین نقش آموزه های گذشته و ضریب هوشی و انحراف های شناختی را نیز بررسی می کند و این بحث را مطرح می سازد که احتمال دارد دو روش متفاوت تفکر، از تاریخ تکامل بشریت برخاسته باشد. مجموعه کتاب های درآمدی کوتاه، محصولی از دانشگاه آکسفورد هستند که به خواننده اجازه می دهد شروعی مناسب در یادگیری یک مسئله ی جدید داشته باشد.

کتاب تفکر و استدلال

جاناتان بی. تی. ایوانز
جاناتان بي. تي. ايوانز متولد 30ژوئن 1948 ، استاد برجسته روانشناسی شناختی در دانشگاه پلیموت و مؤسس و سردبیر سابق ژورنال بین المللی "تفکر و استدلال" است.
نکوداشت های کتاب تفکر و استدلال
Highly readable and thought provoking.
بسیار خواندنی و تفکر برانگیز.

قسمت هایی از کتاب تفکر و استدلال (لذت متن)
نیوول و سایمون فرایند حل مسئله را به عنوان جست وجو در یک فضای مسئله توصیف کردند. فضای مسئله مجموعۀ احتمالاتی است که در هر مسئلهٔ مشخصی به وجود می آید. یک مسئلهٔ محاسباتی پیچیده مسئله ای است که فضای مسئلهٔ بسیار بزرگی داشته باشد. در موقعیت های اولیه و میانی در بازی شطرنج، به عنوان نمونه، برای هرکدام از طرفین بازی تقریبا سی حرکت مجاز وجود دارد. این بدان معناست که مجموع حالت ها و موقعیت های ممکن که پس از ده حرکت از سوی هرکدام از طرفین بازی می توان به آن رسید حدود سی به توان بیست حالت است. عدد بسیار بزرگی است! بنابراین حتی اگر شما فقط چند حرکت بعدی را برای هر طرف بازی در نظر بگیرید فضای جست وجو در شطرنج سریعا عدد بسیار بزرگی خواهد شد. حتی کامپیوترهای مدرن هم باید به چیزی میان عرض (تعداد حرکت های ممکن برای یک مهره در یک موقعیت) و عمق (تعداد حرکت های بعدی برای موقعیت فعلی) به مصالحه برسند. کامپیوترهای مدرن معمولا چهار حرکت را برای هر موقعیت امتحان می کنند و چهار عکس العمل احتمالی طرف مقابل را برآورد می کنند و به همین ترتیب تا عمقی قابل توجه پیش می روند. این روش، نیروی فاقد تعقل و استدلال کامپیوترها را قادر ساخته است تا با استانداردهای اساتید بزرگ شطرنج دنیا بازی کنند، اما مشخصا نه با همان استراتژی ای که انسان بازی می کند. همان طور که گری کاسپاروف، قهرمان بزرگ شطرنج دنیا، متوجه آن شده است، کامپیوتر قادر به یافتن حرکاتی است که اساتید بزرگ شطرنج متوجه آن نشده اند، اما عکس این قضیه نیز صادق است.