کتاب صبح شام

Sobh-e Sham
روایتی از بحران سوریه ( خاطرات دکتر حسین امیرعبداللهیان)
کد کتاب : 37497
شابک : 978-6000348984
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 296
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 2020
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 7
زودترین زمان ارسال : 1 مهر

معرفی کتاب صبح شام اثر محمدمحسن مصحفی

"صبح شام" از "محمدمحسن مصحفی"، "روایتی از بحران سوریه" است که از "خاطرات دکتر حسین امیرعبداللهیان" به رشته ی تحریر درآمده است. سابقه ی روابط دیپلماتیک میان تهران و دمشق به میانه های دهه ی بیست شمسی بر می گردد و از همان سال ها تا به امروز، می توان دید که ارتباط میان دو کشور ایران و سوریه، هیچ گاه بر مبنای دشمنی نبوده است.
در کتاب "صبح شام" که از "خاطرات دکتر حسین امیرعبداللهیان" استخراج شده، "روایتی از بحران سوریه" در سه بخش مطرح می شود. در بخش نخست، بیداری جهان اسلام و عرب و مقابله هایی که با آن رخ داد، سواستفاده هایی که از ایجاد شکاف میان شیعه و سنی صورت گرفت، انگیزه های اقتصادی آمریکا برای مداخلات نظامی و اهداف او از ترویج دموکراسی در جهان عرب، تفاوت میان اعتراضات سوریه و سایر کشورهای عربی، تلاش های سیاسی صورت گرفته میان تهران و دمشق، طرح چهارماده ای ایران، فشارهای روانی سنگین بر دمشق، منافع کشورهایی نظیر عربستان سعودی، قطر و ترکیه از بحران سوریه، مواضع و رویکرد روسیه و چین در قبال بحران سوریه، کمک های بشردوستانه ی ایران و ایضا کمک های مستشاری در حوزه ی اجتماعی و سیاسی، تقسیم بندی گروه های معارض و تروریستی، ضرورت عملکرد مدافعین حرم و جمع بندی وضعیت سوریه بعد از بحران مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش دوم به تلاش های دیپلماتیک و سفرهایی که در ارتباط با تحولات منطقه صورت گرفته، پرداخته است و بخش سوم کتاب "صبح شام"، نقش بی بدیل سردار سلیمانی در کنترل بحران سوریه و تامین امنیت ایران و سایر کشورهای منطقه را به تصویر می کشد.

کتاب صبح شام

محمدمحسن مصحفی
محمدمحسن مصحفی متولد سال 1352، نویسنده و خاطره نگار ایرانی می باشد.
قسمت هایی از کتاب صبح شام (لذت متن)
بخش های اطلاعاتی ما مستندات فراوانی دارند که تأیید می کند هدف اصلی ایجاد داعش و بحران بزرگی که برای منطقه ایجاد شد محور مقاومت و ایران است. قرار بود بحران به کشور ما منتقل بشود. این نقشه ای بود که در سطح کلان برای منطقه و ما کشیده شد. کشورهای منطقه هم هر کدام ، براساس درکی که از موضوع داشتند، وارد ماجرا شدند. پس از سقوط شهر موسل در عراق، داعش به پیشروی ارائه داد و به نزدیکی بغداد رسید. از آن طرف تا پنجاه کیلومتری کربلا پیش رفت و از این طرف در استان دیالی تا نزدیک مرز های ایران رسیدند ، به آن ها حمله شود. این تصمیم اجرا شد و توانشان در استان دیالی در هم شکست و...

قبل از سال 1389 تصور غالب که درباره سوریه و مخاطرات پیش روی نظام سیاسی آن وجود داشت این بود که احتمال دارد کشورهایی تلاش کنند با استفاده از روش های نرم یا از طریق کودتای آرام و بی سر و صدا وضعیت سوریه را تغییر دهند. اما در ابتدای بحران نشانه هایی مبنی بر ورود تروریست ها از سراسر دنیا به داخل سوریه آشکار شد و بعد از آن اطلاعاتی به دست آمد که نشان می داد برخی کشورهای منطقه با ذوق زدگی درصدد ویرانی سوریه و تغییر نظام سیاسی این کشور هستند...