کتاب نگرشی جدید بر حقوق بانوان در اسلام

Hoghooghe Banovan
کد کتاب : 73670
شابک : 978-9648698145
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 222
سال انتشار شمسی : 1388
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

معرفی کتاب نگرشی جدید بر حقوق بانوان در اسلام اثر محمد صادقی تهرانی

آیت الله صادقی تهرانی در کتاب پیش رو به تبیین و روشن سازی حقوق بانوان در اسلام بر اساس آیات قرآن کریم و اسناد اسلامی موجود می پردازد و به عنوان یکی از حامیان حقوق زنان بسیاری از قوانین نامعقول را که به قرآن و ائمه نسبت داده اند زیر سوال می برد. ایشان در این کتاب از برابری حقوق انسانی زن و مرد سخن می گوید و خط بطلانی بر نظام زن سالاری و یا مردسالاری می کشد.

کتاب نگرشی جدید بر حقوق بانوان در اسلام

محمد صادقی تهرانی
محمّد صادقی اصفهانی، معروف به صادقی تهرانی، (زادهٔ ۱ فروردین ۱۳۰۵ در تهران – درگذشتهٔ ۱ فروردین ۱۳۹۰ در قم) از مراجع تقلید شیعه و مفسران قرآن بود. وی، صاحب تفسیر الفرقان فی تفسیر القرآن بالقرآن و السّنه و مترجم قرآن بود و از ابوالقاسم خویی حکم اجتهاد داشت. وی از جمله حافظین موضوعی قرآن بوده و با توجّه به تألیفات متعدّد تفسیری، از جمله، تفسیر ترتیبی قرآن با عنوان الفرقان فی تفسیر القرآن بالقرآن و السنه در سی جلد، به زبان عربی، و همین‌طور، تفسیر موضوعی سی جلدی قرآن، به زبان عربی، همچ...
دسته بندی های کتاب نگرشی جدید بر حقوق بانوان در اسلام
قسمت هایی از کتاب نگرشی جدید بر حقوق بانوان در اسلام (لذت متن)
با توجه به آیات فوق الذکر معلوم می شود که بر پایه ی حقوق متقابل زن و شوهر، چنان که کارهای زن نباید بر خلاف خواسته های شوهر -بر حسب حقوق شرعیه- باشد، کارهای شوهر نیز چنان است و اینان هرگز حق جلوگیری از یکدیگر را در انجام واجبات و ترک محرمات ندارند، و نیز نمی توانند یکدیگر را از کارهای مباح بازدارند، مگر آن که با شوون همسری منافات داشته باشد که در این جا هم این حق دو طرفه است، زیرا امر به معروف و نهی از منکر، حکمی طرفینی است: «والمومنون و المومنات بعضهم اولیاء بعض یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر» (سوره توبه، آیه ی 71) «مردان و زنان نسبت به یکدیگر ولایت دارند، همدیگر را امر به معروف و نهی از منکر می کنند.» بنابراین، کارهایی مانند صله ی رحم، عیادت و یا دیدار پدر و مادر و یا شرکت در جلسات تبلیغ دین و عبادت، برای زن به شرط عدم اختلاف در وظایف زناشویی و عدم ضایع شدن حقوق طرف مقابل -همانند مرد- نیازمند به اجازه ی همسرش نیست، چون ازدواج بایستی بر پایه ی احکام الهی باشد و نه خیالات و زن سالاری یا استبداد مردانه.