دانیل دفو

دانیل دفو

دانیل دفو، زاده ی ۱۶۶۰ و درگذشته ی ۱۷۳۱، نویسنده ی انگلیسی است که به خاطر رمان رابینسون کروزو، معروفترین اثرش، به او لقب «پدر رمان انگلیسی» را داده اند. او به غیر از فعالیت در زمینه نویسندگی، تاجر، مامور اطلاعاتی و روزنامه نگار نیز بود.دفو در حدود سال ۱۶۶۰ میلادی در لندن از خانواده ای که از معاندان و مخالفان کلیسای رسمی انگلستان بودند، به دنیا آمد. او در سن ۱۴ سالگی در آکادمی منسوب به مخالفان، زبان های فرانسوی، اسپانیایی و همچنین تاریخ را آموخت و در درس جغرافیا تسلط یافت. دفو سپس به پیشه تجارت خارجی روی آورد و به فرانسه و اسپانیا سفر کرد.دفو در نوشته های خود از مذهب و کلیسا انتقاد می کرد و خواهان دگرگونی مناسبات اقتصادی و اجتماعی بود. وی چندین بار به دلیل نوشته های خود علیه اشراف و کلیسا به زندان افتاد. یک بار او را به اتهام «تحریک افکار عمومی» بسته در غل و زنجیر، در میدان مرکزی شهر به تیر چراغ برق بستند.در کنار تجارت، او با زبان طنز به نوشتن رساله های منتقدانه پرداخت و در آن خواستار اصلاحات مذهبی، اقتصادی و رفاه اجتماعی شد و در هجونامه ای از آزار و اذیت مخالفان سیاسی و مذهبی انتقاد کرد و به خاطر آن برای مدتی به زندان افتاد. دفو پس از آزادی، برای یک رجل سیاسی به نام روبرت هارلی (که باعث آزادی او از زندان شده بود) رساله های سیاسی نگاشت و در تلاش برای اتحاد دوباره ی انگلیس و اسکاتلند به مأمور مخفی او بدل شد.دفو در سال های پایانی زندگی خود، به نوشتن داستان های خیالی روی آورد. بصیرت او نسبت به طبیعت نوع بشر و پرداختن او به جزئیات واقع گرایانه، داستان هایش را حقیقی جلوه می داد. علاقه ی بسیار او به ماجراجویی و مسافرت های دوردست در کتاب «تاریخچه ی حقیقی» دزدان دریایی او و با آمیختن تخیلات با واقعیات تاریخی انعکاس یافته است. او در سال ۱۷۱۹ رمان رابینسون کروزو را به رشته ی تحریر در آورد. دفو آخرین رمانش را به نام رکسانا در سال ۱۷۲۴ نوشت و در ۲۴ آوریل ۱۷۳۱ در لندن درگذشت.

کتاب های دانیل دفو

روزنوشت سال طاعونی


رابینسون کروزو (جیبی)


شبح خانم ویل


Robinson Crusoe


بیشتر بخوانید

برترین رمان های نخست نویسندگان برجسته

آثاری که شروع کننده ی مسیرهای حرفه ایِ درخشانی بودند و در برخی موارد، یک شَبه خالق خود را به شهرت رسانده اند.

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی

می توان گفت که هدف اصلی این ژانر، «زندگی بخشیدن به تاریخ» از طریق ساختن داستان هایی درباره ی گذشته یا یک دوره ی تاریخی خاص است.