1. خانه
  2. /
  3. کتاب انسان تنها با خودش

کتاب انسان تنها با خودش

نویسنده: فردریش نیچه
4 از 2 رأی

کتاب انسان تنها با خودش

Man alone with himself
انتشارات: روزگار نو
٪15
200000
170000
معرفی کتاب انسان تنها با خودش
کتاب «انسان تنها با خودش» گزیده‌هایی از متون فریدریش نیچه است که در مجموعه‌ی «ایده‌های بزرگ» انتشارات پنگوئن به چاپ رسیده است و توسط میلاد یساول به فارسی ترجمه شده است. محور اصلی مطالب، «انسان خودآفریده» و «اراده به قدرت» است و موضوعات متنوعی از جمله هنر، غرور، ملال، شور، علم و خودبینی را در بر می‌گیرد. نویسنده با ردّ اخلاق سنتی (یا اخلاقیات)، خواننده را دعوت می‌کند که ارزش‌های رایج را زیر سوال ببرد و جایگزین آن‌ها را قاعده‌مندکردن زندگی بر پایه اراده خود و پویایی (اخلاق) قرار دهد. برای مثال، یکی از مطالب مهم در این کتاب نقد مفهوم «حقیقت» است. نیچه در جمله‌ای موجز می‌گوید: «عقاید راسخ، خطرناک‌ترین دشمنان حقیقت‌اند، خطرناک‌تر از دروغ». این گزاره نشان می‌دهد که نیچه حقیقت را امری سیال می‌داند که با قاطعیت بی‌چون‌وچرای باورها از بین می‌رود. از دید نیچه، «شخصیت / فردیت» پدیده‌ای نیست که اصولی ثابت پشت آن باشد، بلکه نمودی از هماهنگی رفتار با ویژگی‌های درونی است. نیچه همچنین تاکید می‌کند که نظر نخست ما درباره یک موضوع اغلب نه از دل خود ما، بلکه از میراث طبقاتی و موقعیت اجتماعی‌مان برمی‌خیزد. از همین رو، او می‌گوید این خطای بزرگ را مرتکب نشویم که پنداریم فکر ما علت طبیعتمان است، بلکه طبیعت ماست که پیشاپیش تفکر و قضاوتمان را شکل می‌دهد. در این کتاب، نیچه به روابط انسانی نیز می‌پردازد. او می‌گوید: «دوستی از همدلی پدید نمی‌آید، بلکه از شادی مشترک برمی‌خیزد». درباره کمک‌کردن می‌گوید کسانی هستند که زندگی دیگران را سخت می‌کنند تا بعد نسخه‌ی آسانی از آن، مثلا مسیحیت، را تجویز کنند. همچنین توصیه می‌کند که «اولین فکر هر روز باید این باشد که چگونه به حداقل یک نفر خوشحالی دهیم» تا این عادت روزانه جایگزین به کلیسا رفتن‌ها شود. در پایان کتاب، نیچه به ضرورت روش علمی اشاره می‌کند و می‌گوید: «روح علمی، مبتنی بر درک روش‌هاست و هرگاه آن روش‌ها از دست بروند، هیچ یافته‌ی علمی نمی‌تواند از غلبه خرافات و چرندیات جلوگیری کند». این سخن تأکیدی است بر اهمیتی که فرآیند پژوهش و بازاندیشی مداوم در نزد او دارد. به طور کلی، «انسان تنها با خودش» نقطه‌ی ورود جذابی به اندیشه‌های نیچه است، چرا که بدون مراجعه مستقیم به آثار سنگین فلسفی، با زبانی موجز و متنوع نوری بر وجوه خودآگاهی، اخلاق و ساختن شخصیت در نظر نیچه می‌تاباند. این اثر برای خوانندگانی مناسب است که می‌خواهند سریعا با لحن و سبک بیان ناب نیچه آشنا شوند.
درباره فردریش نیچه
درباره فردریش نیچه
فریدریش ویلهلم نیچه، زاده ی 15 اکتبر 1844 و درگذشته ی 25 آگوست 1900، فیلسوف، شاعر، منتقد ادبی، آهنگساز آلمانی و استاد لاتین و یونانی بود.نیچه در شهر کوچک روکن واقع در لایپزیک پروس به دنیا آمد. او در ابتدا در مدرسه ای عمومی و پس از آن در مدرسه ای خصوصی مشغول به تحصیل شد.نیچه پس از فارغ التحصیلی در سپتامبر 1864، به امید رسیدن به سمت کشیش پروتستان، در دانشگاه بن به تحصیل الهیات و فیلولوژی کلاسیک مشغول شد. نیچه پس از یک ترم تحصیل، به مطالعات الهیاتی خویش پایان داد و ایمان و اعتقادات مسیحی خویش را رها کرد. نیچه در سال 1869، شهروندی «پروسی» خود را ملغی کرد و تا پایان عمر، بی سرزمین ماند. او در حالی که در آلمان، سوئیس و ایتالیا سرگردان بود و در پانسیون زندگی می کرد، بخش عمده ای از آثار معروف خود را آفرید.
دسته بندی های کتاب انسان تنها با خودش
مقالات مرتبط با کتاب انسان تنها با خودش
نگاهی به کتاب «فراسوی نیک و بد» اثر «فردریش نیچه»
نگاهی به کتاب «فراسوی نیک و بد» اثر «فردریش نیچه»
ادامه مقاله
«فردریش نیچه» و مفهوم «اراده به قدرت»
«فردریش نیچه» و مفهوم «اراده به قدرت»

«نیچه» در سراسر مسیر حرفه‌ای خود، به کاوش در مفهوم «اراده به قدرت» پرداخت و در مقاطع مختلف، آن را به عنوان اصل یا قاعده‌ای روانشناختی، زیست‌شناختی و متافیزیکی دسته‌بندی کرد.

«فردریش نیچه» و جنون در پایان زندگی
«فردریش نیچه» و جنون در پایان زندگی

بسیاری از افراد اعتقاد دارند که برای شروع درک نگرش های گاها متضاد «فردریش نیچه»، مخاطبین باید آثار او را از ابتدا تا انتها به ترتیب زمان انتشار مطالعه کنند

فردریش نیچه: فیلسوفی فراسوی نیک و بد
فردریش نیچه: فیلسوفی فراسوی نیک و بد

نیچه معتقد بود که اصلی ترین کارکرد فلسفه، آموختن یک چیز به انسان است: «چگونه به آن کسی که هستیم، تبدیل شویم.»

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب انسان تنها با خودش" ثبت می‌کند