کتاب میناگر عشق

Masnavi Manawi
(شرح موضوعی مثنوی معنوی)
کد کتاب : 33523
مترجم :
شابک : 978-9643126667
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 1005
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 2008
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 20
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

معرفی کتاب میناگر عشق اثر جلال الدین محمد بلخی(مولانا)

"میناگر عشق"، یک شرح موضوعی بر مثنوی معنوی از "مولانا جلال الدین محمد بلخی" است که "کریم زمانی"، مولوی شناس برجسته ی ایرانی، آن را تدوین نموده است.
"کریم زمانی" در "میناگر عشق"، تلاش نموده تا تفسیر مثنوی معنوی را از خود آن بیرون بکشد چرا که در مجموعه ی مطالب مثنوی در کنار یکدیگر، وضوحی کلی مشاهده می شود. تنها به این سبب که سرعت انتقال مطالب "مولانا" و نیروی نوآوری و ابتکار او در این مسیر، سبب شده که مثنوی همچون دیگر آثار آن دوره، به شیوه ی رایج باب به باب و فصل به فصل مرتب نشده باشد، شاهد این امر هستیم که در هر قسمت از مثنوی معنوی، سخن از سخن می تراود و نکته ها یکی بعد از دیگری آشکار می شوند. این گذر سریع "مولانا" از حکایتی به حکایت نو و از تمثیلی به تمثیل دیگر، باعث شده مخاطب خود را در هر بخش با انبوهی از نکات رنگارنگ و فرازهای عرفانی، اخلاقی و اجتماعی مواجه ببیند. بارها در طول مثنوی به چشم می خورد که "مولانا" هنوز حکایت اصلی را خاتمه نداده، حکایت دیگری در دل آن شروع می کند و این توالی تو در توی حکایت و روایت بی شمار نکات، آنقدر ادامه می یابد تا "مولانا" جان سخن را ابراز دارد و سپس بر صحبت اصلی خود بازگردد.
همین لایه لایه بودن مطالب مثنوی، دشوار شدن درک آن را سبب شده است؛ بنابراین می توان کتاب "میناگر عشق" را به منزله ی یک تمرین مقدماتی در درک مثنوی معنوی به حساب آورد که با ارائه ی صدها موضوع بنیادی مطرح شده در این اثر، از انسان شناسی، عشق، بهشت و زیبایی شناسی گرفته تا جبر و اختیار، ابلیس، وحی و هستی شناسی، نگاه "مولانا جلال الدین محمد بلخی" را پیرامون این موضوعات تفسیر می کند.

کتاب میناگر عشق

جلال الدین محمد بلخی(مولانا)
جلال الدین محمد بلخی معروف به مولانا، مولوی و رومی، زاده ی 15 مهر 586 و درگذشته ی 4 دی 652 هجری شمسی، از مشهورترین و تأثیرگذارترین شاعران ایرانی است.جلال الدین محمد بلخی در بلخ زاده شد. پدر او مولانا محمد بن حسین، خطیبی معروف به بهاءالدین ولد و سلطان العلما، از بزرگان صوفیه و مردی عارف بود و نسبت خرقه ی او به احمد غزالی می رسید. وی در عرفان و سلوک سابقه ای دیرین داشت و چون اهل بحث و جدال نبود و دانش و معرفت حقیقی را در سلوک باطنی می دانست نه در مباحثات و مناقشات کلامی و لفظی، پرچمداران کلام و...
قسمت هایی از کتاب میناگر عشق (لذت متن)
وحی ۱۱۸ وحی از حیطه حواس آدمیان خارج است ۱۱۹ حقیقت وحی ، مکتوم است ۱۱۹ از میان جسم و روح و عقل و وحی ، وحی از همه پوشیده تر است ۱۱۹ وحی به منزله آبی حیات بخش است ۱۱۹ وحی زاینده ی خطاهاست ۱۲۰ برای شناخت عقل از و هم باید وحی را معمار قرار داد ۱۲۰ وحی عوم و فنون و معروف است ۱۲۰ وحی، منشا جمیع علوم و فنون و معارف است ۱۲۰ وحی مراتب مختلف دارد ۱۲۰ عقل جزوی، محتاج وحی است ۱۲۱عقل کل و وحی یکی است ۱۲۲ بیشتر مردم از طریق حروف و الفاظ با وحی آشنا می شوند نه به طور مستقیم ۱۲۲ واکنش های متضاد نسبت به وحی نمایش داده شده در الفاظ و حروف ۱۲۲ صوفیان و عارفان جهت مصون ماندن از تعرض عوام الناس وحی ربانی را وحی دل ، گویند ۱۲۳ مقایسه معارف وحیانی و علوم کسبی ۱۲۳ سخنی که از منبع وحی برنیاید بی پایه است ۱۲۳