1. خانه
  2. /
  3. کتاب قومیت و ملی گرایی

کتاب قومیت و ملی گرایی

3.6 از 1 رأی

کتاب قومیت و ملی گرایی

Ethnicity and Nationalism
٪10
320000
288000
معرفی کتاب قومیت و ملی گرایی
کتاب «قومیت و ملی‌گرایی» نوشته توماس هیلاند اریکسن به تحلیل و بررسی مفاهیم قومیت و ملی‌گرایی در دنیای معاصر پرداخته و به خصوص به رابطه پیچیده‌ای که این دو مفهوم با یکدیگر و با جنبه‌های مختلف اجتماعی دارند پرداخته است. اریکسن توضیح می‌دهد که قومیت نه یک ویژگی ثابت، بلکه یک پدیده اجتماعی پویا است که می‌تواند بر اساس تفاوت‌های فرهنگی، اعتقادات اجتماعی و استفاده‌های سیاسی شکل بگیرد. او از مثال‌های مختلف از سرتاسر جهان استفاده می‌کند تا نشان دهد که قومیت بیشتر یک فرآیند اجتماعی است که از طریق مرزهای "ما" و "آن‌ها" تعریف می‌شود.
در کتاب اریکسن به این موضوع می‌پردازد که قومیت و ملی‌گرایی چگونه در جوامع مختلف و در طول تاریخ شکل گرفته‌اند. او به ویژه از تاثیر استعمار، مهاجرت و تحولات اجتماعی بر هویت‌های قومی در تاریخ صحبت می‌کند و می‌گوید که این فرآیندها هم می‌توانند به همبستگی قومی منجر شوند و هم ممکن است باعث ایجاد درگیری‌های قومی و ملی شوند. اریکسن همچنین توضیح می‌دهد که در جوامع مدرن، ملی‌گرایی اغلب به ابزاری برای تقویت هویت ملی تبدیل می‌شود، اما این می‌تواند به درگیری‌های قومی یا حتی جنگ‌های قومی دامن بزند.
یکی از نقاط اصلی کتاب این است که قومیت می‌تواند جنبه‌های مختلفی از هویت‌های اجتماعی از جمله جنسیت و طبقه را تحت تأثیر قرار دهد. اریکسن در این زمینه به بررسی نقش زنان در جنبش‌های قومی و همچنین تأثیر نابرابری‌های اقتصادی بر شکل‌گیری هویت‌های قومی می‌پردازد. او همچنین به مسائل معاصر مانند نژادپرستی و سیاست‌های چندفرهنگی اشاره می‌کند و می‌گوید که این مسائل در دنیای امروز پیچیدگی‌های خاص خود را دارند و به طور جدی با مفاهیم قومیت و ملی‌گرایی در ارتباط‌اند.
اریکسن به چالش‌های جدیدی که در پی جهانی‌شدن، مهاجرت و تغییرات هویتی در دنیای مدرن به وجود آمده اشاره می‌کند. او این تغییرات را از زاویه انسان‌شناسی و اجتماعی بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که چطور این تحولات بر هویت‌های قومی تأثیر گذاشته و به نوعی آن‌ها را دچار دگرگونی کرده است.
درباره توماس هیلاند اریکسن
درباره توماس هیلاند اریکسن
توماس هیلاند اریکسن (متولد 6 فوریه 1962) یک انسان شناس نروژی است. وی در حال حاضر استاد مردم شناسی اجتماعی در دانشگاه اسلو و همچنین رئیس انجمن 2015 انسان شناسان اجتماعی اروپا است. وی عضو آکادمی علوم و ادبیات نروژ است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب قومیت و ملی گرایی" ثبت می‌کند