کتاب نوآم چامسکی و انقلاب زبان شناسی

Noam Chomsky and the Linguistic Revolution
بزرگان روانشناسی و تعلیم و تربیت
کد کتاب : 9137
شابک : 9789647932202
قطع : پالتویی
تعداد صفحه : 200
سال انتشار شمسی : 1395
سال انتشار میلادی : 2004
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 3
زودترین زمان ارسال : 27 شهریور

معرفی کتاب نوآم چامسکی و انقلاب زبان شناسی اثر رضا نیلی پور

برخی نوآم چامسکی را «پدر زبان‌شناسی نوین» می‌نامند اما او در زمینه‌های متعددی تخصص دارد. فلسفه، علوم‌شناختی و تاریخ‌ برخی از حوزه‌های تخصصی او هستند. علاوه بر این، او منتقدی اجتماعی و فعال سیاسی نیز هست.
کتاب «نوآم چامسکی و انقلاب زبان‌شناسی» به زندگی شخصی و علمی چامسکی می‌پردازد. نویسنده سعی کرده است با زبانی ساده زمینه‌های فکری و اندیشه‌های چامسکی را برای خوانندگان ایرانی شرح دهد. در این کتاب عوامل محیطی و اجتماعی و همچنین شخصیت‌هایی که در پرورش و رشد اندیشه‌های چامسکی موثر بوده‌اند، ذکر شده‌اند.
کتاب «نوآم چامسکی و انقلاب زبان‌شناسی» یازده فصل دارد و در هر فصل به دوره‌ای از زندگی چامسکی پرداخته شده است. دوران کودکی و خانواده، دوران دبیرستان، دوران دانشجویی و زبان‌شناسی ساختگرا، چامسکی فراتر از زبان‌شناسی، دکتر نوام چامسکی در ام آی تی، چامسکی و روان‌شناسی رفتارگرا، فلسفۀ زبان و زبان‌شناسی چامسکیایی، زبان و ذهن و آگاهی اجتماعی، انقلاب چامسکی، انقلاب زبان‌شناسی و چالش‌ها و زبان و آزادی یازده فصل این کتاب هستند.
چامسکی متاثر از نویسندگان و فلاسفۀ متعددی است، از این رو شرح زندگی علمی و فرهنگی او مجموعه‌ای از نقل و قول‌های او از فلاسفه است. برتراند راسل و جورج ارول از جمله شخصیت‌هایی هستند که چامسکی تحت تاثیر آن‌هاست. بنابراین از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب، جورج ارول و موضع دولت‌ستیزی، برتراند راسل و آزادیخواهی، زبان‌شناسی و فلسفه دکارت هستند. ترجمه ماشینی، زبان و ذهن، روشنفکر مسئول، خوداندیشی و مبارزۀ سیاسی از دیگر مباحثی هستند که نویسنده در این کتاب به آن‌ها پرداخته است.
در مبحث جروج ارول و موضع دولت‌ستیزی، نوآم چامسکی با الهام از جورج ارول معتقد است زبان در خدمت طبقۀ حاکم است و می‌گوید طبقات حاکم در غرب در روزنامه‌های رایج روز تلاش می‌کنند جنبش‌های آزادیخواهانه را وارونه جلوه دهند.
آرمان آزادیخواهی برتراند راسل هم بر روی چامسکی تاثیر عمیقی گذاشت. چامسکی همراه با زندگی دانشگاهی به عنوان یک دانشمند برجسته، همواره حامی و سخنگوی طبقات محروم و ستمدیده بود.
نویسندۀ کتاب «نوآم چامسکی و انقلاب زبان‌شناسی» معتقد است حوادث دوران کودکی و حتی دوره‌های بعدی چامسکی، انسان‌هایی که به آن‌ها دل بست، کتاب‌ها و مقالاتی که خواند و نوشت، همه در جهت سیراب کردن عطش سیاسی او برای آزادی‌خواهی و تعهد به آن بود.
خوانندگان حتی اگر به مباحث زبان‌شناسی هم علاقمند نیستند، می‌توانند از بخش‌های مختلف زندگی چامسکی و مباحث متعدد طرح شده، در این کتاب که به زبانی ساده بیان شده‌اند، لذت ببرند.

کتاب نوآم چامسکی و انقلاب زبان شناسی

رضا نیلی پور
رضا نیلی‌پور (متولد ۱۳۲۰) زبان‌شناس، روان‌شناس و عصب‌شناس ایرانی‌ست. او از سال ۱۳۵۱ تا سال ۱۳۶۲ استادیار و دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز بود. از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۷، به عنوان دانشیار دانشکده علوم توانبخشی تدریس می‌کرد. از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۸ استاد تمام گروه زبان‌شناسی دانشگاه پیام نور بود.در سال ۱۳۷۸ به دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی منتقل شد وتا سال ۱۳۸۷ به عنوان استاد و مدیر گروه گفتار درمانی این دانشگاه خدمت کرد. پژوهش‌های او عمدتاً در حوزه روان&z...