1. خانه
  2. /
  3. کتاب بیرون کردن دیگری

کتاب بیرون کردن دیگری

3.5 از 1 رأی

کتاب بیرون کردن دیگری

جامعه، درک و دریافت و ارتباط امروز
The Expulsion of the Other
انتشارات: علم
٪15
195000
165750
معرفی کتاب بیرون کردن دیگری
کتاب «بیرون کردن دیگری: جامعه، درک و دریافت و ارتباط امروز» نوشته‌ی بیونگ-چول هان، فیلسوف برجسته‌ی کره‌ای-آلمانی، اثری عمیق و خیره‌کننده است که با نگاهی فلسفی، به کالبدشکافی جامعه‌ی مدرن در عصر دیجیتال می‌پردازد. هان در این کتاب، با زبانی شفاف و تامل‌برانگیز، تصویری نگران‌کننده از جهانی ارائه می‌دهد که در آن «دیگری»-یعنی هر آن‌چه متفاوت، ناآشنا و چالش‌برانگیز است-از صحنه‌ی ارتباطات انسانی حذف می‌شود. جامعه‌ای که روزگاری بر پایه‌ی گفت‌وگو، تفاوت و معنا استوار بود، حالا به قلمرویی تبدیل شده که در آن فرد تنها بازتابی از خود را می‌جوید و تجربه‌ای جز تأیید و شبیه‌سازی نمی‌طلبد.
هان نشان می‌دهد که چگونه در ساختار جدید ارتباطی-خصوصا در بستر رسانه‌های اجتماعی-گفت‌وگو جای خود را به بازنمایی، مصرف، و لایک داده است. در این ساختار، شفافیت و کارآمدی به بت‌هایی تبدیل شده‌اند که هرگونه ابهام، سکوت، تأمل و تفاوت را از میان می‌برند. «دیگری» نه‌تنها به‌عنوان یک تهدید، بلکه به‌مثابه امری زائد و ناکارآمد طرد می‌شود، و انسان معاصر، در پیله‌ای از شباهت‌ها، از تجربه‌های اصیل و ارتباطات واقعی دور می‌ماند.
در بطن تحلیل‌های او، مفاهیمی چون جامعه‌ی شفافیت، خودشیفتگی جمعی، سلطه‌ی عملکرد، و حذف امر منفی جایگاه ویژه‌ای دارند. هان معتقد است که قدرت در جهان امروز دیگر از مسیر سرکوب مستقیم عمل نمی‌کند، بلکه در قالب نفوذهای نرم، در لایه‌های ذهن، ادراک و سلیقه‌ی انسان‌ها ریشه می‌دواند. این قدرت، فرد را وامی‌دارد تا خود را بی‌وقفه به نمایش بگذارد، کارآمد باشد، موفق جلوه کند و از هرگونه ضعف، ابهام یا اعتراض فاصله بگیرد.
کتاب بیرون کردن دیگری نه‌فقط نقدی اجتماعی، که دعوتی است به بازاندیشی در معنای «بودن با دیگری». هان با استناد به اندیشمندانی چون لویناس، بوبر و فوکو، از ما می‌خواهد به امکان گفت‌وگو، پذیرش تفاوت، و شکل‌دادن به جامعه‌ای اصیل و انسانی بازگردیم. اثری است برای کسانی که دغدغه‌ی هویت، آزادی، معنا و ارتباط در جهانی دیجیتالی‌شده را دارند؛ کتابی که به‌جای ارائه‌ی پاسخ، ما را با پرسش‌های بنیادین روبه‌رو می‌سازد.
درباره بیونگ چول هان
درباره بیونگ چول هان
بیونگ چول هان را می‌توان یکی از بهترین نامزدها برای فیلسوفِ دورانِ کنونی در نظر گرفت. اگرچه ۲۰ سال از زمان انتشار نخستین کتابش می‌گذرد -اولین کتاب او یک تک‌نگاریِ خواندنی دربارۀ مفهوم اشتیمونگ۱، یا ملال، در آثار هایدگر بود- آثار او فقط از سال ۲۰۰۹ به این سو به دیگر زبان‌ها بازگردانده شده است. حالت درون‌نگرانۀ کتابِ نخستش بر کتاب‌های بعدی او نیز حاکم بوده است، و چرخشی مشخص به‌سوی امر سیاسی، و به‌ویژه به‌سوی مدل‌های تاریخی اجبار، تنها با انتشار کتاب قدرت چیست؟۲ در سال ۲۰۰۵ نمایان شد. در سال ۲۰۱۰، هان کتاب ساختارشکن خود را منتشر کرد، که با نام جامعۀ فرسوده۳ به انگلیسی ترجمه شده است، و کم‌کم در خارج از آلمان، کشور محل اقامتش، مورد توجه قرار گرفت. از آن پس، آثار او به بیش از ده‌بیست زبان بازگردانده شده و، طی دو سال گذشته، آمریکا و انگلیس هم به این جریان پیوسته‌اند: اکنون استنفورد و اِم.‌آی.‌تی هر کدام دو کتاب منتشر کرده‌اند، و سه کتاب دیگر هم در ماه‌های آتی منتشر خواهد شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب بیرون کردن دیگری" ثبت می‌کند