کتاب بهتر بنویسیم

Let's write better
درس نامهٔ درست نویسی، ساده نویسی و زیبانویسی
کد کتاب : 55695
شابک : 978-9642908486
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 304
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 2011
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 10
زودترین زمان ارسال : 27 شهریور

معرفی کتاب بهتر بنویسیم اثر رضا بابایی

"بهتر بنویسیم" اثر "رضا بابایی"، یک "درس‌نامهٔ درست‌نویسی، ساده‌نویسی و زیبانویسی" برای همه‌ی آنهایی است که مدت‌ها به دنبال چنین ابزار و مرجع معتبری بودند.
کتاب "بهتر بنویسیم" به قلم "رضا بابایی"، بیشتر متمرکز بر نویسندگی مقالات و نوشته‌های علمی است. معمولا مهارت نویسندگان در کشور ما و در سراسر جهان برای روایت یا چیزی شبیه به آن به کار گرفته می‌شود. نویسنده در تعریف دیگری معنای کلی را کشف می‌کند که روز به روز پذیرفتنی می‌شود. برای نویسنده، ساختار و بافت زبانی اثر، تا حدودی ذهن و ضمیر او را به خود مشغول می‌نماید. این بدان معنا نیست که نویسندگان، صرف نظر از موضوع و محتوا، تنها به تظاهر و پرداختن به آرایه‌‌ها مشغول هستند؛ بلکه در اینجا مساله زبان‌آگاهی آنان است.
هر کسی که قلم به دست می‌گیرد و میل به برقراری ارتباط با دیگران از طریق نوشتن دارد، آرزویش این است که بتواند بهتر بنویسد. در "بهتر بنویسیم"، "رضا بابایی" به شما آموزش می‎دهد که برای بهبود نوشتن خود، باید حداقل چهار مرحله اصلی را طی کنید. هر یک از این مراحل، تمرکز فصلی در این کتاب را به خود اختصاص داده است. زیربنای نظری و پایه‌های نرم افزاری نوشتن در فصل اول مورد بحث قرار گرفته است. در فصل دو، اصول املا را خواهید آموخت. مزایا و هنجارهای سادگی در نوشتن در فصل سوم آمده است و زیبایی شناسی عنوان آخرین فصل کتاب است.
نویسنده کسی است که نه تنها از نوشتن قدردانی می‌کند و از آن لذت می برد، بلکه از آن نمی‌ترسد. نویسنده خوشنویسی است که اگر نتواند خوب یا عالی بنویسد، باید حداقل بتواند که خوانا و درست بنویسد. دقت و سادگی و شیوایی در نوشتن کافی است، چون اگر نوشتن برای کسی ساده باشد، زیاد می‌نویسد و زیاد نوشتن، خواه ناخواه به زیبانویسی می‌انجامد.

کتاب بهتر بنویسیم

رضا بابایی
رضا بابایی زادهٔ ۱ خرداد ۱۳۴۳ در قزوین و درگذشتهٔ ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ در قم ، نویسنده، دین‌پژوه، مولوی‌شناس و روشنفکر دینی بود. او تا پایان دبیرستان در قزوین تحصیل کرد و پس از آن برای ادامهٔ تحصیل وارد حوزهٔ علمیه شد و دروس حوزوی را تا سطوح عالی ادامه داد. وی بارها در جبهه‌های جنگ ایران و عراق حضور یافت. از سال ۱۳۷۰ تدریس فلسفه، متون عرفانی، ادبیات فارسی و عرب را در دانشگاه‌ها آغاز کرد. برگزاری بیش از سی دورهٔ آموزش نویسندگی در قم، تهران و شهرهای دیگر بخشی از کارنامهٔ علمی اوس...
قسمت هایی از کتاب بهتر بنویسیم (لذت متن)
زیبانویسی، معنا و دایره ای به شدت فراخ و دگرگون شونده داره. این دگرگونی، هم در عرض است و هم در طول؛ یعنی هم در هر ساحتی از ساحت های نوشتاری، زیبانویسی معنایی ویژه داره، و هم در هر دوره ای از دوران های تاریخی؛ اما اونچه زیبانویسی رو در متون علمی دشوار و گاه ناممکن می کنه، ضرورت پرهیز از افتادن به دام ادبی نویسی است. مقاله، کتاب و هر نوشتاری که صبغۀ علمی داره، به هیچ وجه نباید گرفتار زبان ادبی بشه، زیبایی در متن علمی، غیر از زیبایی در متن ادبی است.