کتاب اقتصاد در میدان عمل

Practical Economics
(دگرگونی اقتصادی و اصلاح دولت در گرجستان 2004تا2012)
کد کتاب : 67874
مترجم :

شابک : 978-6227134070
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 284
سال انتشار شمسی : 1400
سال انتشار میلادی : 2016
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 2
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب اقتصاد در میدان عمل اثر نیکا گیلائوری

کتاب اقتصاد در میدان عمل نوشته نیکا گیلائوری و ترجمه امیرحسین چیت‌ساززاده، مهدی نادری و میثم یوسفی است. این کتاب به دگرگونی اقتصادی و اصلاح دولت در گرجستان در بازه سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ می‌پردازد.
کشور گرجستان در سال ۲۰۰۳ به عنوان یکی از کشورهایی شناخته شد که فاقد منابع طبیعی بود. فساد در آن موج می‌زد و ورشکسته شده بود. این کشور با سرعت راه سقوط اقتصادی را در پیش گرفته بود. اما اتفاقی رخ داد. دگرگونی اقتصادی و اصلاح دولت در گرجستان از سال ۲۰۰۴ آغاز شد و تا سال ۲۰۱۲ ادامه پیدا کرد. در این مدت گرجستان به کشوری از نوسازان منطقه بدل شد. اقتصادش رشد کرد و سرمایه‌گذاران بین‌المللی این کشور را به عنوان یکی از کشورهایی شناختند که شرایط مساعد تجاری داشت.
بعد از این اصلاحات اقتصادی بود که سازمان شفافیت بین الملل تایید کردند که مبارزه با فساد با موفقیت در گرجستان انجام شده است و بانک جهانی را به عنوان برترین اصلاحگر اقتصادی جهان معرفی کرد.
اگر دوست دارید بدانید که این اصلاحات اقتصادی چگونه در کشور گرجستان شکل گرفته است، کتاب اقتصاد در عمل اینجاست تا به شما کمک کند.

کتاب اقتصاد در میدان عمل

نیکا گیلائوری
نیکا گیلائوری (Nika Gilauri) متولد ۱۹۷۵ سیاستمدار، محقق و نویسنده‌ی گرجی است که به سمت‌های مهمی از جمله نخست وزیر، وزیر انرژی، وزیر دارایی و معاون اول نخست وزیر و... در سال‌های اخیر در کشور گرجستان منسوب شده است. او هم‌اکنون به‌طور خصوصی دفتر مشاوره متشکل از تیم متخصصان اقتصادی را دایر کرده و به انجام تحقیقات گسترده و مشاوره عمومی در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی می‌پردازد.
قسمت هایی از کتاب اقتصاد در میدان عمل (لذت متن)
اگر تحول در گرجستان موفقیت آمیز بود، چرا حزب حاکم در اکتبر ۲۰۱۲ انتخابات را باخت؟ آیا علت آن اصلاحات بیش از اندازه است؟ برعکس؛ درواقع اصلاحات کافی نبوده است. بزرگترین اشتباه حکومت این بود که اصلاحات نظام قضایی را به موقع انجام نداد. اگرچه تغییرات چندی رخ داد، سرعت اصلاحات قضایی کند بود و نتایج آن به ندرت قابل مشاهده بود. برای نمونه، ۹۸ درصد از پرونده ها، چه جنایی و چه مدنی، در سال ۲۰۱۰ در دفتر دادستان حل و فصل میشد. دفتر دادستانی غالبا از قدرت خود سوءاستفاده میکرد، به خصوص در پرونده هایی که به کسب وکارهای محلی مربوط بود. این درست زمانی بود که کسب وکارها درحال یادگیری پرداخت مالیات بودند. توافقات صورت گرفته در دفتر دادستانی غالبا روشن نبود. فرار مالیاتی آشکارا وجود داشت؛ اما هنگامی که برخی موارد برای دفتر دادستانی محرز میشد، نمونه هایی وجود داشت که رویکرد اتخاذی در قبال آن بیش از اندازه شدید و دور از انصاف بود. در نتیجه، مردم به علت هدایت نامناسب دفتر دادستانی ناامید شدند. طرفداران برخورد شدید میگفتند که این تنها راه درهم شکستن نفوذ فراقانونی خانواده های مجرم است و نرخ جرم را کاهش میدهد و فساد را ریشه کن می کند. درواقع بسیاری از شهروندان در ابتدا رویکرد سختگیرانه را لازم می دانستند. بیماری سخت درمان سختگیرانه می طلبد. قدرت متمرکز، بدون هیچگونه گذشت و بخشش، تنها راه حل برای پنج سال اول پس از انقلاب گل رز بود. اما در ۲۰۱۰ ،حاکمیت فساد و جرم شکست خورده بود. ذهنیت مردم تغییر کرده بود. پیش از ۲۰۰۴ ،جنایت و فساد امری پذیرفته شده بود. وقتی از نوجوانان می پرسیدید دوست دارید چه کاره شوید، غالبا پاسخ می دادند که آرزو دارند »دزد قانونی« شوند. اصطلاحی محلی که به رئیس خانواده خلافکار اطلاق می شد. اما فقط چند سال بعد، بر اساس نظرسنجی ای که در سال ۲۰۱۰ انجام گرفت، بیشتر نوجوانان می خواستند افسر پلیس یا تاجر شوند.