کتاب اینجا آخر دنیاست

Inja Akhar-e Donyast
(شرحی نوین بر خطبه بدیع و اخلاقی غراء)
کد کتاب : 56547
شابک : 978-6008441045
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 380
سال انتشار شمسی : 1401
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 2
زودترین زمان ارسال : 22 اردیبهشت

معرفی کتاب اینجا آخر دنیاست اثر محمدصالح طیب نیا

(شرحی نوین بر خطبه بدیع و اخلاقی غراء)
موضوع مرگ و اعتقاد به معاد جزء اصول اعتقادی مسلمانان و زیربنای تمام ادیان و آیین‌های آسمانی است. آیین بدون معاد، بسان کاخ بی‌اساسی است که قطعا فرومی‌ریزد؛ زیرا دین برنامه‌ای است که برای هدایت بشر به‌سوی کمال فرستاده شده است و هر برنامه‌ای بدون داشتن ضمانت اجرایی، کاری بیهوده است. ضمانت اجرایی دستورهای الهی، ایمان به زندگی پس از مرگ و رویارویی با پاداش و کیفرهای اعمال است. هیچ‌چیز در انسان مانند یاد مرگ، خودکنترلی در برابر گناه ایجاد نمی‌کند؛ ازاین‌رو در آیات و روایات به اشکال گوناگون دراین‌باره صحبت شده است، ازجمله در خطبۀ غراء نهج البلاغه. سیدرضی می‌گوید:
این خطبه به‌لحاظ بلاغت و تعجب‌برانگیزی الفاظ و بلندی مفاهیم، به غراء، یعنی درخشان مشهور شده است. در بیان علت صدور این خطبه از حضرت علی؟ع؟ گفته‌اند آن حضرت جنازۀ مسلمانی را تشییع می‌کردند. هنگامی که او را در قبر گذاشتند، بازماندگان صدا به ناله و شیون بلند کردند و گریستند. امام فرمودند: «به خدا قسم اگر اینان آنچه را میّتشان مشاهده می‌کند، ببینند، گریه بر او را فراموش می‌کنند. به خدا قسم، مرگ به‌سراغ یک‌یک آن‌ها می‌آید و کسی را باقی نمی‌گذارد.» سپس حضرت برخاستند و این خطبه را ایراد کردند.
هفت محوری که در این خطبه به آن‌ها اشاره شده، عبارت است از: اوصاف جمال و جلال خدا، نکوهش دنیا، معاد و عرصۀ محشر و صحنه‌های هولناک قیامت، آغاز و انجام زندگی بشر، تقوا، تاریخچه‌ای از آفرینش انسان از ابتدا تا مرگ و هشدار بر اینکه بعد از مرگ راه برگشتی نیست. ازجمله ویژگی‌های برجستۀ کتاب اینجا آخر دنیاست به این شرح است: استفاده از تمثیل و داستان و شعر، استفاده از تنوع رنگ و فونت و قالب، برای فهم بهتر مخاطب و جذابیت بیشتر کتاب و بیان شرح مختصری از لغات مهم یا عبارات مشکل، به‌همراه ریشه‌شناسی لغت.

(برگرفته از متن ناشر)

کتاب اینجا آخر دنیاست

محمدصالح طیب نیا
اینجانب در هشتم شهریور ۱۳۵۶ در یک خانواده متدین و فرهنگی چشم به جهان گشودم. از همان سنین کودکی در فعالیت های فرهنگی پایگاه بسیج و مساجد محله فعال بودم. در سن نوجوانی نیز در انجمن اسلامی دانش آموزی، هیأت دانش آموزی و برخی از کانون های فرهنگی سطح شهر فعالیت می کردم. در سال ۱۳۷۴ در رشته مهندسی آبیاری در دانشگاه صنعتی اصفهان پذیرفته شدم. از همان زمان علاقه زیادی به علوم اسلامی بویژه مباحث کلامی و اعتقادی داشتم. در دوران تحصیل کتب شهید مطهری و برخی از کتب فلسفی را مطالعه می کردم. در همین ایام در م...
دسته بندی های کتاب اینجا آخر دنیاست