کتاب حکمرانی خوب و توسعه

Hokmrani Khoob
دیدگاه و یافته های دانیل کافمن درباره حکمرانی
کد کتاب : 62360
شابک : 978-6222900410
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 326
سال انتشار شمسی : 1400
سال انتشار میلادی : 2015
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

معرفی کتاب حکمرانی خوب و توسعه اثر مهدی مقدری

"حکمرانی خوب و توسعه" اثری است از "مهدی مقدری" که "دیدگاه و یافته های دانیل کافمن درباره حکمرانی" را زیر ذره‌بین می‌برد.
محققان، سیاست‌گذاران، اهداکنندگان و دریافت کنندگان در زمینه‌ی خیریه، به اهمیت حکمرانی خوب برای توسعه اذعان دارند. این مساله، علاقه شدیدی به شاخص‌های دقیق‌تر، ظریف‌تر و مرتبط با سیاست‌های حاکمیتی را برانگیخته است. در کتاب "حکمرانی خوب و توسعه"، "مهدی مقدری" به بررسی "دیدگاه و یافته های دانیل کافمن درباره حکمرانی" می‌پردازد و پیشرفتی که تا به امروز در حوزه ارزیابی حکمرانی وجود داشته را با استفاده از یک چارچوب تحلیل ساده و با تمرکز بر دو سوال کلیدی مرور می‌کند: (1) چه چیزی را اندازه‌گیری می‌کنیم؟ و (2) به نظرات چه کسی تکیه می‌کنیم؟
برای سوال اول، نویسنده بین شاخص‌هایی که قوانین رسمی را در تئوری ارزیابی می‌کنند، و شاخص‌هایی که کاربرد عملی یا نتایج این قوانین اندازه‌گیری می‌کنند، تمایز قائل شده و به نقاط قوت و ضعف هر دو نوع شاخص و همچنین مکمل‌هایشان توجه نموده است. برای پاسخگویی به سوال دوم، وی بین کارشناسان و پاسخ‌دهندگان نظرسنجی‌هایی که ارزیابی‌های حکمرانی بر اساس دیدگاه‌های آنها استوار است، تمایز قائل شده و بار دیگر مزایا، معایب و مکمل‌های آنها را برجسته می‌کند.
"مهدی مقدری" همچنین با تکیه بر "دیدگاه و یافته های دانیل کافمن درباره حکمرانی"، شایستگی کل را در مقایسه با شاخص‌های حکمرانی فردی بررسی می‌کند. او با برخی از اصول ساده به منظور هدایت و اصلاح شاخص‌های حکمرانی موجود و همچنین توسعه شاخص‌های حکمرانی آینده، نتیجه‌گیری می‌کند و بر لزوم افشای شفاف و محاسبه حاشیه خطا در همه شاخص‌ها تاکید می‌کند. این کتاب به شما کمک می‌کند از تنوع شاخص‌ها استفاده کنید و از مکمل‌های بین آنها بهره‌برداری کنید و همه شاخص‌ها را در معرض نظارت دقیق عمومی و دانشگاهی مقایسه کنید.

کتاب حکمرانی خوب و توسعه

قسمت هایی از کتاب حکمرانی خوب و توسعه (لذت متن)
حکمرانی از محورهای کلیدی گفتمان توسعه و بن مایه راهبرد توسعه است. جای شگفتی نیست، که حکمرانی، به مثابه یک اصطلاح، به ویژه در دهه گذشته پیشرفت معنایی داشته و از گمنامی درآمده و امروزه کاربردهای بنیادینی پیدا کرده است. همین کاربردها و تجربه ها سبب شده تا این کتاب بازگوکننده داستان های تلخ و شیرین حکمرانی در جهان باشد. داستان های تجربی از پژوهش های دانشمندان برجسته سپهر سیاست و اقتصاد که شیوه های حکمرانی خوب و بد را به ما می آموزند و به ژرفای سرزمین هایی همانند شیلی، اوکراین، بوتسوانا، سومالی، ژاپن، هائیتی ومناطقی چون خاورمیانه، شمال آفریقا، آمریکای لاتین و کارائیب، جنوب صحرای آفریقا، آسیای میانه و شرق اروپا می برند. این کتاب، به پرسش های ما درباره توسعه یافتگی و همچنین عقب ماندگی جوامع و حکومت ها و راستی آزمایی باورهای عمومی و یافته های علمی و تجربی درباره «حکمرانی خوب» پاسخ می دهد.