1. خانه
  2. /
  3. کتاب پرومته سست زنجیر

کتاب پرومته سست زنجیر

نویسنده: آندره ژید
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
5 از 1 رأی

کتاب پرومته سست زنجیر

Le Prométhée mal enchaîné
انتشارات: وانیا
٪15
65،000
55،250
3 از 1 رأی

کتاب پرومته سست زنجیر

Le Prometee Mal Enchaine
انتشارات: اساطیر
ناموجود
35،000
معرفی کتاب پرومته سست زنجیر
"پرومته سست زنجیر" رمانی فلسفی از آندره ژید، نویسندهٔ برجستهٔ فرانسوی است که به دلیل کاوش‌های خود در باب فردگرایی، اخلاق و آزادی وجودی شهرت دارد. این اثر که در سال ۱۸۹۹ منتشر شد، اسطورهٔ پرومتئوس (پرومته تلفظ فرانسوی آن است) را به شیوه‌ای طنزآمیز و تفکربرانگیز بازخوانی می‌کند و دیدگاه‌های سنتی دربارهٔ رنج، شورش و سرنوشت انسان را به چالش می‌کشد. ژید، برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبیات، با کنایه و عمق فکری خاص خود، هنجارهای ثابت را زیر سوال می‌برد و رهایی شخصی را ارج می‌نهد.
این رمان، پرومتئوسی متفاوت را به تصویر می‌کشد که برخلاف روایت کلاسیک، خود را از زنجیرهایش رها کرده، اما تصمیمی برای فرار ندارد. او دیگر یک قهرمان تراژیک نیست، بلکه موقعیت خود را به بازی می‌گیرد و ضرورت رنج را زیر سوال می‌برد. پرومتئوس، در گفتگو با شخصیت‌های مختلف، از جمله راوی که نمایندهٔ تفکر متعارف و انتظارات اجتماعی است، دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کند. ژید از این شخصیت برای بررسی مفاهیمی چون ارادهٔ آزاد و محدودیت‌های خودساخته بهره می‌برد. پرومتئوس او، به‌جای پذیرش رنج به‌عنوان راهی برای تعالی، آن را بی‌معنا می‌داند و مفهوم ضرورت درد را به چالش می‌کشد. این رویکرد، استعاره‌ای از جستجوی فلسفی ژید برای اصالت و کشف حقیقت شخصی است.
"پرومته سست زنجیر" تأملی در باب آزادی، سرنوشت و رد رنج تحمیلی است. ژید از ساختارهای اجتماعی که سختی و محدودیت را به‌عنوان ارزش‌های والای انسانی تبلیغ می‌کنند، انتقاد کرده و در عوض، کشف خود و رضایت فردی را ارج می‌نهد. این رمان همچنین با ایده‌های اگزیستانسیالیستی درگیر است و این پرسش را مطرح می‌کند که آیا رنج برای رشد انسان ضروری است یا صرفا ابزاری برای توجیه محدودیت‌هاست. ژید از طریق دیالوگ‌های بازیگوش اما ژرف پرومتئوس، خواننده را به بازاندیشی در باورهای خود دربارهٔ اخلاق، وظیفه و شورش فرا می‌خواند. کاوش او در پارادوکس‌ها - مانند «رهایی از زنجیرها» و درعین‌حال درگیری با چالش‌های درونی - به روایت عمق می‌بخشد و آن را هم از نظر فکری تحریک‌کننده و هم ماهرانه براندازانه می‌کند.
"پرومته سست زنجیر" تفسیری طنزآمیز، فلسفی و نامتعارف از یک اسطورهٔ کلاسیک است که توانایی آندره ژید را در ترکیب طنز با تأملات عمیق وجودی نشان می‌دهد. ژید از طریق پرومتئوس آزادشدهٔ خود، خواننده را دعوت می‌کند تا دربارهٔ معنای حقیقی آزادی، پوچی رنج تحمیلی و اهمیت زیستن اصیل بیندیشد. این رمان همچنان اثری الهام‌بخش و روشنگر است که برای کسانی که در جستجوی شکستن قراردادهای فکری و پذیرش آزادی شخصی هستند، جذابیت دارد.
درباره آندره ژید
درباره آندره ژید
پل گیوم آندره ژید، زاده ی ۱۸۶۹ و درگذشته ی ۱۹۵۱، نویسنده ی فرانسوی و برنده ی جایزه ی ادبی نوبل در سال ۱۹۴۷ بود.پدرش استاد حقوق و مادرش دختر یکی از بورژواهای ثروتمند نرماندی بود. ژید در خانواده ای پایبند به سنت های مذهب پروتستان پرورش یافت و سال های نوجوانی و جوانی او، تحت تأثیر این موضوع قرار گرفت. در کودکی، به سبب بیماری نتوانست به طور منظم به تحصیل در مدرسه ادامه دهد. اما از آنجا که در خانواده ای علاقه مند به علم و فرهنگ می زیست، توانست این کمبود را به خوبی کنترل کند و در خانه به تحصیل ادامه دهد. پس از مرگ پدر در سال ۱۸۸۰، سرپرستی او به مادر دقیق و سختگیرش واگذار شد که با توجه و دلسوزی بیش از اندازه، پسر را به ستوه آورده بود. در این سال ها، ژید در محیطی زنانه می زیست. در پانزده سالگی، با عشقی بی آلایش و عرفانی، به دخترخاله اش، مادلن روندو دل بست. این دلبستگی در سال ۱۸۹۵ به ازدواج انجامید و به رغم تمایلات جنسی ژید، آن دو تا سال ۱۹۳۸ (سال مرگ مادلن)، سعادتمندانه در کنار یکدیگر زیستند.ژید فعالیت ادبی خود را در بیست و دو سالگی (۱۸۹۱) آغاز کرد. از آنجا که به یاری بخت، از رفاه مالی برخوردار بود و نیازی به کار کردن نداشت، توانست با فراغ بال به نوشتن بپردازد و از پشتیبانی معنوی نویسندگان و شاعرانی چون پی یر لوییس، پل والری، و استفان مالارمه بهره مند شود.ژید در ۲۴ سالگی در حالی که به شدت بیمار بود و می پنداشت که زندگی اش با خطری جدی روبه روست، به تونس رفت. اما دو سال بعد، هنگامی که از آفریقای شمالی به فرانسه بازگشت، تغییری ژرف در او پدید آمده بود و جدا از بهبود کامل، از بسیاری از قید و بندهای جسمی و روحی رهایی یافته بود. از این پس، دست به نوشتن آثاری زد که از تجربیاتی سرچشمه می گرفت گه از او «موجودی تازه» ساخته بودند.تا زمان مرگش، بحث و جدل های فراوانی پیرامون شخصیت و نفوذ او در جریان بود و «سیل انتقاد» از چپ و راست، کمونیست ها و کاتولیک ها، تا آخرین لحظات او را دنبال می کرد.
مقالات مرتبط با کتاب پرومته سست زنجیر
چرا رمان های عاشقانه‌ی کلاسیک می خوانیم
چرا رمان های عاشقانه‌ی کلاسیک می خوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب پرومته سست زنجیر" ثبت می‌کند