معرفی کتاب زندان هایی که برای زندگی انتخاب می کنیم اثر دوریس لسینگ
محمدعلی فائزی
کتاب زندان هایی که برای زندگی انتخاب می کنیم، مجموعه ای از پنج مقاله نوشته ی برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات، دوریس لسینگ است که اولین بار در سال 1986 به چاپ رسید.
در این کتاب، یکی از برجسته ترین نویسندگان دنیا به سوال های بنیادین همه ی انسان ها می پردازد: چگونه برای خودمان فکر کنیم، چگونه چیزهایی که می دانیم را بفهمیم، چگونه در دنیایی آکنده از اطلاعات و نظرات مختلف، مسیر خود را انتخاب کنیم و چگونه با بینشی جدید به خود و جامعه مان بنگریم؟ کتاب زندان هایی که برای زندگی انتخاب می کنیم با نثری بسیار ساده و قابل فهم برای عموم، مفاهیمی فوق العاده ژرف و بااهمیت را مورد بررسی قرار می دهد. لسینگ در این اثر بیان می کند که همه ی ما ابزارهای لازم برای رسیدن به اهدافمان را داریم اما بنا به دلایلی از آن ها استفاده نمی کنیم. این نویسنده ی بزرگ سپس با استفاده از داستان های جذاب از زندگی پرماجرا و تأثیرگذار خود، نگاهی عمیق به این دلایل می اندازد.
کتاب زندان هایی که برای زندگی انتخاب می کنیم
دوریس می لسینگ، زاده ی ۲۲ اکتبر ۱۹۱۹ و درگذشته ی ۱۷ نوامبر ۲۰۱۳، نویسنده ی صوفی و فمینیست انگلیسی و برنده ی جایزه ی ادبیات نوبل در سال ۲۰۰۷ میلادی بود. او یازدهمین زن برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات و مسن ترین برنده ی این جایزه (هنگام دریافت) بود.دوریس لسینگ از پدر و مادر انگلیسی در سال ۱۹۱۹ در کرمانشاه، ایران زاده شد. پدرش، آلفرد تیلور که در جنگ جهانی اول معلول شده بود، کارمند بانک شاهنشاهی ایران و مادرش امیلی ماد تیلور، پرستار بود.در سن ۱۵ سالگی لسینگ خانه را ترک کرد و به عنوان یک پرستار بچه مش...
دسته بندی های کتاب زندان هایی که برای زندگی انتخاب می کنیم
نکوداشت های کتاب زندان هایی که برای زندگی انتخاب می کنیم
A perceptive collection of essays.
مجموعه مقالاتی خردمندانه.
Barnes & Noble
Lessing explores new ways to view ourselves and the society we live in.
لسینگ در این کتاب به کاوش در راه های جدید برای نگاه کردن به خودمان و جامعه ای که در آن زندگی می کنیم، می پردازد.
Book Depository
An original and important work of Lessing.
اثری بدیع و بااهمیت از لسینگ.
Biblio
قسمت هایی از کتاب زندان هایی که برای زندگی انتخاب می کنیم (لذت متن)
وقتی زندگی ام را که اکنون شست و شش سال از آن می گذرد، مرور می کنم، آن چه می بینیم توالی رویدادهای عمومی مهم، جوشش احساسات، شور و هیجان بی محابای جانبدارانه است که می گذرد، ولی تا وقتی هست، تنها کاری که از ما بر می آید این است که فکر کنیم این شعارها، این اتهام ها یا این ادعاها، این عربده ها، خیلی زود به نظر همه مسخره و شرم آور می شود. در این فاصله بیان چنین چیزی ممکن نیست.
وقتی عضو گروهی هستیم، تمایل داریم مانند آن گروه فکر کنیم. حتی ممکن است برای پیدا کردن افراد همفکر به آن گروه پیوسته باشیم. ولی متوجه این موضوع هم می شویم که طرز فکرمان به دلیل تعلق به یک گروه تغییر می کند. سخت ترین کار دنیا برای کسی که عضو گروهی است، حفظ عقیده ی فردی مخالف است.
پژوهش ها نشان داده که ده درصد از جمعیت هستند که می توان آن ها را رهبران ذاتی خواند و در تصمیم ها و انتخاب ها از ذهن خوداستفاده می کنند، در دستورالعمل های زندان ها، اردوگاه های کارهای اجباری و اردوگاه اسیران جنگی آمده: این ده درصد را حذف کنید تا زندانی هایتان شهامت خود را از دست بدهند و سر به راه شوند.