کتاب شرح کامل فیه ما فیه

Fihi Ma Fihi
کد کتاب : 35097
شابک : 978-9641650317
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 662
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 2011
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 19
زودترین زمان ارسال : 11 اردیبهشت

معرفی کتاب شرح کامل فیه ما فیه اثر کریم زمانی

"فیه ما فیه" از "مولانا جلال الدین محمد بلخی" اثری است که مقالات این عارف برجسته را در زمینه ی تفاسیر عرفانی و نقد آن ها طی سالیان حیات او در برداشته و توسط مریدان ""مولانا جلال الدین محمد بلخی" گردآوری شده است. این اثر که آموزه های وی را دربرمی گیرد، به زبان فارسی و نثر بوده و یکی از مهم ترین آثار در عرصه ی مولوی پژوهی و عرفان به حساب می آید.
در این راستا، چند تن از ادیبان و مولوی شناسان اقدام به تصحیح و ارائه ی نسخه ای جامع از "فیه ما فیه" جهت تسهیل خوانش آن برای علاقه مندان نموده اند. از جمله ی بهترین تلاش های صورت گرفته، نسخه ی تعلیق نویسی شده به قلم استاد "بدیع الزمان فروزانفر" است که در زمره ی معتبرترین نسخه های این کتاب هم قرار می گیرد؛ اما به هرحال در این نسخه هم مواردی بوده که نیاز به اصلاح داشته است. از این رو در یکی از جدیدترین تصحیح های صورت گرفته از این اثر، "کریم زمانی" اقدام به انتشار "شرح کامل فیه ما فیه" نموده که عمدتا بر اساس نسخه ی فروزانفر نوشته شده اما با اصلاح اغلاط و درج روایاتی از نسخ دیگر، آن را غنی تر از قبل در اختیار مخاطب قرار داده است.
از جمله دیگر محاسن کتاب "شرح کامل فیه ما فیه" از "کریم زمانی" می توان به حروف چینی کاملا نوین و جذاب اثر اشاره کرد. نشانه گذاری های متن به شیوه ای صورت گرفته که خوانش اثر را برای مخاطب راحت تر می کند و "کریم زمانی" با آوردن شرح به دنبال روایت، خواننده را در جریان کم و کیف آن قرار می دهد و همچنین به معنای واژگان و ترکیبات دشوار متن می پردازد.

کتاب شرح کامل فیه ما فیه

کریم زمانی
کریم زمانی (متولد ۲۰ اردیبهشت ۱۳۳۰ در تهران) مولوی‌شناس ایرانی و مترجم و مفسر قرآن است. او دوره کارشناسی زبان و ادبیات عربی را در دانشگاه تهران گذرانده‌است. برجسته‌ترین اثر او که بیش از سی بار تجدید چاپ شده‌است، «شرح جامع مثنوی معنوی» در هفت جلد است.
دسته بندی های کتاب شرح کامل فیه ما فیه
قسمت هایی از کتاب شرح کامل فیه ما فیه (لذت متن)
مولانا می فرماید: اگر کسی از دیگری به نیکی یاد کند، آن خیر و نیکی، به وی باز می گردد. این بدان ماند که کسی اطراف خانه خود گلزار برپا کند. پس هر بار نظر کند، گل و گلزار بیند، و دائما در بهشت باشد. و چون بد یکی گفت، آن کس در نظر او مبغوض شد و چون از او یاد کند و خیال او پیش آید، چنان است که مار یا کژدم یا خار و خاشاک در نظر او آید! پس اکنون که می توانی در باغ و گلزار باشی، چرا در میان خارستان و مارستان می گردی ؟! همه را دوست بدار تا همیشه در گلزار و گلستان باشی.